Ogry na turniejach

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Re: Ogry na turniejach

Post autor: kubencjusz »

Fakt nie gram na Shitty line of sight. Jeśli młody miał na myśli slos to zwracam honor :)

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

to chyba juz w oryginalnej wersji było możliwe? btw. na Slosie można nawet z 2ego szeregu szarżować hirołem :wink:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ja już wcześniej rzucałem czary będąc bohaterem w drugim szeregu - wałowałem? #-o
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Sevi pisze:Ja już wcześniej rzucałem czary będąc bohaterem w drugim szeregu - wałowałem? #-o
Po mojemu to tak...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Sevi pisze:Ja już wcześniej rzucałem czary będąc bohaterem w drugim szeregu - wałowałem?
IMO Nie
Skoro można wyszarżować z drugiego szeregu i strzelać z drugiego szeregu to czemu nie można by było rzucać czarów. Niezależnie czy to VLOS czy SLOS jest to legalne.
"Mam sto rąk, sto sztyletów... gdy chcę, sto ran zadam."

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dokładnie, zawsze mi się tak wydawało, i też nigdy przeciwnicy jakoś nie oponowali rzucania czarów z drugiego szeregu :P
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

własnie się zastanawiam jak mamy taki regiment 8 ironów w tym fcg i wstawiamy tam slaughtermastera i bsb to w jakiej formacji to wystawiacie ? :)
Ostatnio zmieniony 12 mar 2012, o 13:59 przez r@fix, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Kamil.Sz
Falubaz

Albo ofensywnie, horda po 6 w szeregu, albo defensywnie po 3 w szeregu.

Awatar użytkownika
r@fix
Masakrator

Post autor: r@fix »

Jeżeli po 3 to w pierwszym szeregu to bohaterowie lądują w 2 szeregu ?
Obrazek

Kamil.Sz
Falubaz

Tak co daje im dodatkową ochronę.

!Młody!
Mudżahedin

Post autor: !Młody! »

kubencjusz pisze:Jeśli młody miał na myśli slos to zwracam honor :)
Tak chodziło mi o slos.

Rafixator możesz też 4 w jednym szeregu wystawić i jakiegoś bohatera który ma warda na 4+ to tego też raczej nie zabiją chodź np. z WL raczej trzymaj go w 2 szeregu :)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Ja wystawiam najczęściej formację z 4 ogrami w szeregu - w pierwszym mam fcg i oprawcę z pancerzem przeznaczenia, w drugim siedzi bsb i mały mag (tak jak pisał Kamil.Sz - daje im to dodatkową ochronę), a resztę już do końca wypełniają ironi - jeszcze nie zdarzyło mi się stracić taki oddział (mówię tu o 15 ironach + bohaterowie, bo niestety gdy wystawiałem mniejszy oddział ironów to dość szybko ginęli)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

Ale na euro 15 nie wystawisz jakim masz na to pomysl ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Na euro - 9 ironów + 2 bohaterów, w zależności od przeciwnika albo 4 albo 3 w szeregu :) Teraz jestem na etapie składania rozpy na euro (jeszcze nie miałem okazji zagrać :() i dochodzę do wniosku że opcja z 3 w szeregu, jest lepsza - w walce robię make by way oprawcą, i przeciwnik musi rozdzielać ataki na: oprawcę, championa i jednego zwykłego - minimalizujemy wtedy bardzo możliwe straty które zostałyby odniesione gdyby przeciwnik bił tylko po oddziale ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Sill
Falubaz

Post autor: Sill »

A widzisz teraz jak obetna nam dziala do 1 :( bede gral zreszta tak jak zwykle 2x jazda + 5 snajperow jest w tym sila :) ironow trzymam do ewentualnej pomocy i trzymania generala
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Sill pisze:A widzisz teraz jak obetna nam dziala do 1 :(
Skąd te plotki? Dwa działa dobrze śmigają od 2600 w górę, na 2400 wystarczy jedno + maneaterzy snajperzy ;)

Odbiegliśmy od tematu, lepiej byłoby przenieść tą dyskusję do noobowych pytań :^o :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Jeszcze co do czarowania: a nie jest przypadkiem tak, że do czarów wspierających tudzież osłabiających można siedzieć magiem z tyłu, natomiast widzieć trzeba przy magic missile i direct damage? bo tak mi się kołacze, że coś takiego było w podręczniku, ale nie mam go pod ręką żeby sprawdzić....

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Sevi pisze:
Sill pisze:A widzisz teraz jak obetna nam dziala do 1 :(
Skąd te plotki? Dwa działa dobrze śmigają od 2600 w górę, na 2400 wystarczy jedno + maneaterzy snajperzy ;)

Odbiegliśmy od tematu, lepiej byłoby przenieść tą dyskusję do noobowych pytań :^o :)
Crus wysyła taki postulat jako feedback kapitanów, że blastery powinny być 0-1

@ Blona : widzieć musisz tylko przy magic missilach, przy direct damage wroga jednostka musi być w twojej przedniej strefie. z drugiego szeregu widzisz.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Dziś pograłem sobie parówkę sam ze sobą więc taki mały raporcik :)
Moja rozpa:
Lord mag z greedy fencerami i power scrollem
Mały czarodziej z magic resistance 2 i bane gemem
Firebbely z 2 lvl i opal amuletem
8x ironsi z gleaming pedant
9x ironsi z Sod
3x1 piesek
2x stone horn
gorgerz
4x mourny dragonem
(są to oddziały z 2óch oddzielnych rozpisek na 1000 + 1500 stąd np 2 magiczne sztandary na żelazo)

1 bitwa vs Woch & Doch
Woch to kloc worriorów czołzenów dyskowiec 2x szrajn. Doch to 6x skirmisz + klocek bestigorów z lordem klepaczem. Talent magiczny dyskowca został zassany przez sniperkę już w 2 turze więc w fazie magii sobie bym poszalał gdyby nie plewne wiatry magii. Przeciwnik był na tyle hojny, że ani razu nie zaatakował czołzenami mimo bonusów +1 siły +1 do ataków i word + stubborn.
Mnie udało się wciągnąć klocek bestigorów z lordem i dużo śmiecia, a przeciwnik zjadł mi jednego stone horna który wcześniej wypłacił (o zgrozo) 11 hitów z których tylko 1 nie zranił. Chwała oponentowi, że nie ruszył puszek chałasu bo mogło by być ciężko ;) 12:8

2 Bitwa vs Bretka & TK
turbo klocek gwardii z pricem hierofantem i nekrofilem mający bóg wie jakie bonusy kaszkiet 2x3 rydwany i bowmani + 2x trebuszety 2x lanca czarka z lifem i bsb który jak się dowiedziałem w ostatniej turze miał CoC :P. Graliśmy niestety tylko 3 tury bo z powodu małej ilości czasu i pieprzącego od rzeczy oponenta, który uważał za słuszne kłócić się, że wydruk pdf może zostać specjalnie przeze mnie podrobiony i że nie mam oryginalnego podręcznika #-o . Jedna z ciekawszy akcji w bitwie polegała na tym, że niezdanie terroru i ucieczka lancy na 4 cale ( gdyby uciekli 5< to by wylecieli za mapę gdyby 3> to by nie wyrobili się z ucieczką od stonehorna). Gdybym nie przypomniał sobie, że dużuś pracuje dla al kaidy to lanca dostała by szarżę w dupsko na dodatkowych impactach i jak się później okazało dzięki przeciągającemu przeciwnikowi zdążyli się zebrać, lecz bez dania mi szansy na poprawienie. Reszta to raczej macanki, i blokowanie. 10:10

3 Bitwa vs Woch + Skaveny
Kurna znowu woch ? w dodatku ze skavenami ? 3 hordy śmiecia klocek kawy z faworkiem i bsb fighter na talerzu sromka i klocek worriorów. Oddział nightów na lewej flance przez 5 tur zajadał się pieskami by dopiero w szóstej dobić juz rannego stonehorna, który złapał lorda chałasu i wciągnął slavy. Drugie slavy też zostały zjedzone przez stonehorna, który potem na w asyście mournów i soulblighta, którzy fartownie zwiali na 2x6... Genrała szczurków zjadł sobie gorger dekapitując włochacza jedynym trafionym atakiem :D Jednak nie to okazała się rozkminą gry. Wykorzystując szarżę na elektryka, który osłaniał flankę sromki i rzucenie na wyżej wymienioną Zuo i ciemność :twisted: spowodowała, że nie zdała paniki i uciekła sobie w 2 tury za mapę, bo oponent zapomniał, że to rip.
12:8

Suma sumarum zająłem 5 miejsce z czego jestem średnio zadowolony, ale cóż bywa :)

- Lore of death + greedy - i love it :D
- Firebbely z 2 lvl to fail. Poza fireballem i sword of ruin nie ma tam nic ciekawego, a szansa by mieć oba te czary jest minimalna :<
- Facery + greedy dają całkiem niezłego fightera :)
- Stonehorny od dziś są moim must have.
- Mourny o dziwo pały nie urwały, bo ludzie unikali ich jak ognia, ale ten czynnik psychologiczny sprawił, że stonehorny miały lekkie życie. Koniec końców były przydatne
- Pieski też są spoczi. Żałuję, że nie miałem 6 :P
- Co do gorgera mam mieszane uczucia. Tylko raz mi się przydał, ale za to jak wjechał spłacił się prawie 3krotnie :)

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Fajny raport, gratulacje wyniku. Btw w Fire jest jeszcze klatka :wink:
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

ODPOWIEDZ