ale bez przesady,nie uczyłem się ich na pamięć
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
No zgoda, ale jakiś wydruk/zapisek powienieneś mieć.sebunia92 pisze:znam je mniej więcej...
ale bez przesady,nie uczyłem się ich na pamięć
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ja bym to potraktował jak przypadek multiple wounds w opisie przedmiotu. Czyli jeśli dostaniesz KB to redukujesz się do 1 rany i wtedy rzucasz wardy za kazdy pozostały atak. IMO. Ale to powinien Dębek się wypowiedzieć, w końcu ma zamiar grać na tym przedmiociezawisza pisze:Jeśli bohater chroniony "Insignia of the Quest" zostaje zaatakowany przez kilka modeli o równej inicjatywie i posiadających killing blow to czy wówczas zdaje WardSv z blessing'u po kolei od każdego ataku i po nie zdaniu jednego WSv na ranę zadaną bez KB (to znaczy, któryś z zadanych ataków zranił, ale nie 6-tką), kolejne ataki zdaje na WSv 3+ z talizmanu?
Czy jeszcze inaczej?
Ja też uważam, że powinien przysługiwać, a to że w opisie przedmiotu, w przykładzie jest opisane jego działanie przeciw multiple wounds, to tylko przykład nie zasada, równie dobrze mógłby być podany KB jako przykład.Dębek pisze:...zawisza pisze:Panowie,
dwa krótkie pytanka
....
3) Dlaczego Dębek podajesz w wątpliwość ward na 3+ przeciw Killing Blow? Czy to nie jest oczywiste, że przysługuje?
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam gorąco!
3) poddałem pod watpliwosc konkretną sytuację,: lord ma 3 woundy, dostaje KB, oblewa warda z blessingu. IMO nie redukuje się do 1 wounda, by mieć możliwosć skozystania z 3+ warda, tylko ginie, bo KB to nie to samo co multiple wounds, o których mowa w opisie przedmiotu. Nie mam za to wątpliwosci, że jak lord już jest na 1 woundzie i z racji tego ma już 3+ warda, to przy KBkach może sobie go używać zamiast blessingu.
Nie zabrania, a wręcz dopuszcza taką sytuację. Jesli bohater nie walczy magiczną bronią, a ma dwie tzw. "bronie specjalne", na poczatku starcia decyduje czym walczy. W kolejnych fazach tego samego starcia broni nie mozna już zmieniać. Nie można również, kosztem broni specjalnej, wybrać broni ręcznej i tarczy.Zawsze wydawało mi się, że może wybrać gwiazdę zaranną i lancę/dwuraka, i mieć obydwie. Nie jestem pewien czy 8edRB teraz tego nie zabrania