ETC 2012

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Re: ETC 2012

Post autor: Jasif »

Dmtrij pisze:nie będzie! wcale!
Obrazek
:?: :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Jak potną w dwarfach maszyny do 4 to sie będzie wystawialo 2xklopa + 2xcannon. Co jest takiego przegiętego w krasnoludzkich katapach że chcesz je przycinać Remo?Swoje punkty z runami kosztują więc nie są mega tanie.Ograniczenie ich do 0-2 już wystarcza

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Pewnie, że tak :mrgreen:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Koz@a pisze:Jak potną w dwarfach maszyny do 4 to sie będzie wystawialo 2xklopa + 2xcannon. Co jest takiego przegiętego w krasnoludzkich katapach że chcesz je przycinać Remo?Swoje punkty z runami kosztują więc nie są mega tanie.Ograniczenie ich do 0-2 już wystarcza
Eh. Jak mogę chcieć cokolwiek przycinać Dwarfom skoro sam nimi gram? :lol2:
Musiałem cos napisać o cięciu katap żeby nie było że jestem stronniczy itd. Hehe :wink:

A na poważnie: wiem, że są drogie ale wiem też co potrafią i przy średnich rzutach naprawdę wolę stać po właściwej stronie lufy/katapulty/innych dwarfowych zabawek...

Wracając do tematu, niestety przycianie wszystkim wszystkiego prowadzi do tego że na stole widzi się tylko najmocniejsze rzeczy. Powód jest prosty: czasem gracze poprostu lubią grać jakąś jednostką/modelem nawet jeśli nie jest najmocniejsza i wystawiają ją oprócz innych mocnych rzeczy w armii. W momencie kiedy mamy limit wybór niestety pada na rzeczy najmocniejsze bo trzeba przeżyć a nie dać się rozjechać każdemu prawda?
No więc jeśli bez limitu maszyn wystawiłbym dwie katapulty, działo, dwa żyrokopotery i dwa bolce (bo lubię te modele) to niestety przy limicie 4 maszyn zostają klopy, cannon i żyrek (albo organki) i takiego wyboru dokona 95% grających Dwarfami niestety.

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

A gdyby tak grac bez ograniczen? Takie przemyslenia mnie naszly po pierwszym drafcie :mrgreen:

Niby szalone i przegiete no ale jesli ograniczymy sie do podstawowych ograniczen typu eteryk 0-3 albo 12 kostek mocy lub 0-1 latarka to tez nie jest zle. W koncu kazda armia ma swoje przegiecie ale na wszystko znajdzie sie kontra. HE maja WL ale bardzo bola je templatki, choseni sa twardzi, mocno oddaja ale jednak swoje kosztuja a miasma dziala na nich jak na kazdy inny oddzial itp itp.

Gralem ostatnio turniej na 2tys pkt gdzie jedynymi ograniczeniami byly kostki mocy maszyny i kilka innych drobnych rzeczy i wcale nie bylo jakis przegiec wiec mysle ze na 2400pkt tez dalo by sie tak zagrac.

Pewnie sporo osob zszykanuje mnie za to ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi :wink:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

Caledor19 pisze:A gdyby tak grac bez ograniczen? Takie przemyslenia mnie naszly po pierwszym drafcie :mrgreen:

Niby szalone i przegiete no ale jesli ograniczymy sie do podstawowych ograniczen typu eteryk 0-3 albo 12 kostek mocy lub 0-1 latarka to tez nie jest zle. W koncu kazda armia ma swoje przegiecie ale na wszystko znajdzie sie kontra. HE maja WL ale bardzo bola je templatki, choseni sa twardzi, mocno oddaja ale jednak swoje kosztuja a miasma dziala na nich jak na kazdy inny oddzial itp itp.

Gralem ostatnio turniej na 2tys pkt gdzie jedynymi ograniczeniami byly kostki mocy maszyny i kilka innych drobnych rzeczy i wcale nie bylo jakis przegiec wiec mysle ze na 2400pkt tez dalo by sie tak zagrac.

Pewnie sporo osob zszykanuje mnie za to ale mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi :wink:
+1 =D>

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Przecież na Silesianie i Arenie gra się bez ograniczeń, a wyniki były w miarę zrównoważone. Różnica jest taka, że na euro gra jest ciut stabilniejsza i po prostu w niektórych sytuacjach przyjemniejsza.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Caledor19 pisze:A gdyby tak grac bez ograniczen? Takie przemyslenia mnie naszly po pierwszym drafcie :mrgreen:

-1 [-X
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Nawet te nie stniejące CHD mogłyby wówczas grać na czysto, co narzekasz ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dmtrij pisze:Nawet te nie stniejące CHD mogłyby wówczas grać na czysto, co narzekasz ;)
Bo ja tu jestem głównym marudą forumowym :mrgreen: Ale również jestem fanem Euro i ostatnio mam mało powodów do marudzenia :evil: Liczę na draft #2 =P~
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

No ale tak na chlopski rozum:

Skoro bez ograniczen gra sie przyjemniej to po co ograniczenia? :-k :-k

wtedy lizaki mialby wieksze pole do popisu no i ich standard nie bylby przyciety :wink:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

obawiam się jednak, że na pewnym poziomie nie da się już grać:)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

obiecali draft a tu nic nie widac ani nic nie slychac..
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Semi pisze:obiecali draft a tu nic nie widac ani nic nie slychac..
witamy na ETC

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

kiedys bedzie...
draftu i igrzysk!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Hehe lepiej draftu bo igrzyska sami zorganizujemy :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Lidder pisze:
Semi pisze:obiecali draft a tu nic nie widac ani nic nie slychac..
witamy na ETC
Znam 3 z 5 członków AR Com.
Wszyscy, których znam mają drobną nadwagę, chociaż jeden (szacunek) ostatnio mocno schudł ;)
Tacy ludzie mają skłonność do robienia wszystkiego wolniej...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

pojechał:)

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Cauliflower pisze:Wszyscy, których znam mają drobną nadwagę (...). Tacy ludzie mają skłonność do robienia wszystkiego wolniej...
W głowie mam teraz bitwę Dębka z Amerykaninem :lol2: so much win ^_^

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

a Ja scenę pochłaniania pizzy z Hannoveru...

"mlask mlask deamones mlask are so strong mlask mlask mlask, we have to mlask mlask cut them mlask, do you have more pizza?"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ