Skórowanie pustych maszyn?

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

no chyba tak w środku przecież są ludzie inżynier itp;p

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

ale nie ma go zasadowo;P
czyli jest maszyna bez obslugi :P

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Barbarossa pisze:Opuszczona machina wojenna nie jest unitem. Patrz definicja "unit" s 6.

Opuszczona maszyna to po prostu... opuszczona maszyna. Nie można jej oskalpować ani ostrugać.

Już to kiedyś wałkowałem ale spytam jeszcze raz. Czy w takim razie można strzelać do opuszczonej maszyny znajdującej sie w pseudo walce z oddziałem wroga ? Skoro nie jest ona sama w sobie jednostką przyjazną ?

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Gogol a mozna strzelic do opuszczonej maszyny wroga? Nie widze przeciwskazań. Wiec w przypadku o którym mówisz trzeba by rozdzielić strzały miedzy wroga a własna maszyne. A tego juz raczej zrobic nie mozesz.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

niezlaeznie od tego czy z jednostkami przyjaznymi czy nie jest zasada, ze nie mozesz strzelic do combatu.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Jeśli rozkręcanie maszyny to combat to oczywiście no problem. Pytanie czy to na pewno combat?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Christos pisze:Jeśli rozkręcanie maszyny to combat to oczywiście no problem. Pytanie czy to na pewno combat?
No właśnie.

W dodatku RB mówi że jednostki nie mogą normalnie czy też zazwyczaj strzelać w combat gdyż ryzyko trafienia przyjaciół jest zbyt wysokie ... tu niema przyjaciół więc sytuacja nie jest normalna (podobnie nie widze przeciwwskazań aby strzelać np w combat w którym znajduje się oddział wroga + np jakiś stwór scenariuszowy (oddział neutralnie wrogi) )

Zasada nie strelania w combat jest ujęta dość luźno nie jest napisane may never ever shoot into combat tylko may not normaly shoot.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

zakladam, ze dlatego nie ma may never shoot, ze bylby problem z kamulcem scatterujacym na 10" w combat, co przeciez nie moglby wtedy zrobic.

Poza tym zauwaz, ze w parowkach armie sa neutralne wzgledem siebie (paniki, czary, general, bsb itp.) a do oddzialow takowych w combacie nie mozna strzelac.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

tak ale mówie bardziej o sytuacji gdzie mamy 2 wrogów (np scenariuszowego potworka którego trzeba zabić + oddział wroga ) w 1 kombacie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

moze pojde troche za daleko ale dla mnie nadal nie mozesz strzelac bo jest combat. podobnie jak jest helencja o oddzial powiedzmy kornikow w combacie

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

może masz racje jednak nijak się to ma do drugiej części zdania ( ponieważ ryzyko trafienia w swoich jest zbyt wielkie) . Jak dla mnie traktowanie tego aż tak hmmm ostro jest błędem. Myśle że dalszy zapis (nie) strzelania do combatu miał nam uswiadomić dlaczego tak jest.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

wiesz, ze dla mnie to drugie zdanie to jest fluffowe pierdzenie xD

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

to złe podejście do sprawy IMO. Nie można ucinać wypowiedzi gdyż traci ona sens.

ODPOWIEDZ