Big Boyz - Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

JJ doprecyzuj regulamin;) Dokladniej jak sie maja niemagowie typu priesci mumie do lv magii oraz zrob cos z corami bo 40 skinkow to rzeczywisice troszke smieszne 80 na 5k to i tak malo w sumie
To wystaw oddziały po 20 i będziesz miał 80. Po za tym w tym turnieju nie chodzi o to rzeby wystawić tylko to co dobre i grywalne na 5K. Skoro ja mam dwa razy men at armsów, pielgrzymów i mounted yeomanów to ty chyba ostatecznie możesz sobie ze dwa klocuszki saurusików wystawić. Pozdro
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Spox ja nie mówię, że ta rozpa nie ma mocnej magii. Ale 6 skroli i 7dd zabezpiecz cie spokojnie do 4 tury. Gravy power level 4 wiec z 7 kości dispelujesz 3 bankowo i 4 z jednej. No i skrole. Ale najważniejsze jest to, że ja nie mam innych lordów niż właśnie lordowie i hrabiowie w Sylvanii. No a z drugiej strony przy obecnych zasadach wezmę 3 lordów trzypoziomowych, mam wtedy mniej thrali ale magię mogę mieć mocniejszą. Tyle, ze to już nie 8 karabinów :) Poza tym popatrz na mój defens magiczny mam maks 6 kostek dispela, a po wyposażeniu bohaterów 2 może 3 skrole. Zreszta zobaczymy - popracuję nad rozpą jeszcze. W końcu nie karabiny w niej najważniejsze ;)
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, o 21:00 przez 4 karabiny, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Jedy Knight pisze:
4 karabiny pisze:Mam tylko nadzieję, że ograniczenie leveli countów nie dotyczy w Sylvanii. I tak maks na te punkty to będzie 7 leveli, a na 5000 p to raczej mało.
Plus ile bound spelli? :P

Jeden Lord 3 lev. i dwóch countów/lordów 2 levelu dla Sylvanii.
O i to mi się podoba nie chce nic ponad to :):)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Dębek pisze:
JJ doprecyzuj regulamin;) Dokladniej jak sie maja niemagowie typu priesci mumie do lv magii oraz zrob cos z corami bo 40 skinkow to rzeczywisice troszke smieszne 80 na 5k to i tak malo w sumie
To wystaw oddziały po 20 i będziesz miał 80. Po za tym w tym turnieju nie chodzi o to rzeby wystawić tylko to co dobre i grywalne na 5K. Skoro ja mam dwa razy men at armsów, pielgrzymów i mounted yeomanów to ty chyba ostatecznie możesz sobie ze dwa klocuszki saurusików wystawić. Pozdro
Miałem się już nie kłucić ale nie można porównywać klocka man at armsów do klocka saurusów chociazby ze względu na cenę. 40 skinków to jest mało na mniej niż 2k. Jeśli liczać ze 2 unity skinków na 1 klocek saurusów przypadają to też cienko to widać. Osobiście mi te skinki aż tak bardzo nie przeszkadzają, choć trochę napewno. Ja bym z 6 unitów skinków dopuścił. Na 5k to część armii przeciwnika jakiej mogą zrobić krzywdę jest i tak godna pożałowania.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Miałem się już nie kłucić ale nie można porównywać klocka man at armsów do klocka saurusów chociazby ze względu na cenę.
To się nie kłuć. Ja nie mówie o jednym klocku ale o dwóch, a to razem już 250 pkt, do tego pielgrzymi za prawie 200, dwa razy yeomeni za 160 i jeszcze idiotyczny hippogryf za 200. Mam ponad 800 pkt w mało lub bardzo mało grywalnych rzeczach. Jak komuś szkoda ograniczać się do 40 skinków to chyba nie do końca czuje ideę tego turnieju.
Jeśli chodzi o rozpę 4 karabinów to nie mówie że jest przegięta ale jest piekielnie mocna. Inne armie są poważnie obcięte magicznie. Zaledwie 4 magów i do tego 1 lord. To daje "na sucho" 12 PD tzn. 4- 5 czarów na ture. Leprzych, gorszych itd. Przeciwnik powinien spokojnie przez 6 tur 2 z tych czarów dispelować, jeden scrolować, dwa sobie wejdą. Magia będzie, ale lightowa. Przy sylwanii na 9 PG, 5 markerach i pewnie jeszcze książce do zdispelowania może być 8 wskrzeszeń plus popychaczka z bounda, a przy dobrym losowaniu ze 2 popychaczki z kości. Innymi słowy zawsze 9 czarów, które wychodzą z automatu i są b. groźne.
Na szczęście 4 karabiny nie będzie czekał, aż przeciwnik się wypsztyka ze scrolli tylko jak zwykle swoim zwyczajem sam od razu rzuci się mu do gardła (więc może uda się dopaść generała zanim się zacznie noc żywych trupów).

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Zauwazylem jeszcze jedno :wink: regulamin niestety jest tak sprecyzowany ze narazie dopuszcza :wink:

Karabin ma defacto 10 herosow bo lord na smoku zjada 3 sloty :wink: mimo to ma jeszcze 5 zwyklych herosow mimo ze mialby normlanie 3 :D

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Malal pisze:Zauwazylem jeszcze jedno :wink: regulamin niestety jest tak sprecyzowany ze narazie dopuszcza :wink:

Karabin ma defacto 10 herosow bo lord na smoku zjada 3 sloty :wink: mimo to ma jeszcze 5 zwyklych herosow mimo ze mialby normlanie 3 :D
Malal odal sie bo Ci sieknę ;) Doskonale znasz moja zasadę nr jeden - karabiny szarżują w 1 turze :):)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

ze narazie dopuszcza :wink:
Tam jest napisane - 5 slotów, nie 5 herosów. Więc nie dopuszcza.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:
ze narazie dopuszcza :wink:
Tam jest napisane - 5 slotów, nie 5 herosów. Więc nie dopuszcza.
3 Sloty Lord (w tym Jeden dedykowany arcymag), 5 slotów hero (w tym 3 dedykowanych magów).
Wiadono - Smoki zjadają sloty hero, Lord VC też zjada..

Przykładowo.

Lord VC na smoku
Count
Count
3 x Thrall

To maks co Sześć Karabinów wyciśnie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Qrna jestem noobem co w dodatku czytać nie umie. No nic i z sześcioma karabinami będzie fajnie. Tylko już nie piszcie, że to przegięcie.
Chu łonts da fakin czelendż ?? :)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

No oks. A czy przejdzie rozpa z trzema lordami (żaden nie ma 4 levelu przecież), tylko jeden na smoku - bsb i jednym thralem biegaczem. W sumie jeden karabin mniej ale pałer szczególnie magiczny większy :):)

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Liczyc tez nie umiesz :twisted: 3x lord to 3 hero mniej;p smok to kolejny hero mniej wiec tylko bsb zostanie;p :lol:

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Malal pisze:Liczyc tez nie umiesz :twisted: 3x lord to 3 hero mniej;p smok to kolejny hero mniej wiec tylko bsb zostanie;p :lol:
No wychodzi na to, że nie umiem ;( Qrna matematyk sie znalazł ;) To jednak lepiej lord+potworek, 2xcount, bsb i 2 małe karabinki :)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

czy arcylektor i worrior priest zajmują sloty magów?
chciałbym wystawić tych dwóch kolesi i 3 magów lv2

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Robson pisze:czy arcylektor i worrior priest zajmują sloty magów?
Tak.

Są na to wystraczająco wredni.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Dębek po co te nerwy. Ja się tutaj nie czepiam niczyjej rozpiski. Stwierdzam tylko, że 40 skinków to bardzo poważne ograniczenie dla Lizaków - chyba jedno z poważniejszych jeśli chodzi o cały ten turniej.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

qrwa NIE MA ograniczenia do 40 skinków więc nie jęcz ... :?

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Dębek po co te nerwy. Ja się tutaj nie czepiam niczyjej rozpiski. Stwierdzam tylko, że 40 skinków to bardzo poważne ograniczenie dla Lizaków - chyba jedno z poważniejszych jeśli chodzi o cały ten turniej.
Jakie nerwy. Jestem spokojny jak dom spokojnej starości. Poprostu nie rozumiem całej tej gadki. Jankiel i JJ wymyślili sobie turniej, wymyślili również do niego zasady. Obcięte są wszystkie armie (nie tylko lizaki) bo chodziło o to żeby wystawić kilka oddziałów, których na codzień nie widać.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja bym uznał, że ani lektor, ani priest nie są magami. Tak samo nie jest magiem żaden bohater noszący bound spella. Czemu tylko khemri ma mieć takiego bonusa, że wystawia sobie 8 czarujących bohaterów, z czego 3 rzuca po dwie inkantacje? I tak imperium jest przycięte do dwóch czołgów i 3 cannonów - nie powinno być aż tak źle.
Stwierdzam tylko, że 40 skinków to bardzo poważne ograniczenie dla Lizaków
Wystaw sobie 3x15. Co za problem? Jak ja będę chciał mieć więcej kuszników, to sobie wystawię oddziały po 20. Nie ma zasady, że strzelcy mogą występować tylko w oddziałach po 10.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

JJ niestety mojego zgłoszenia nie bierz pod uwage, gnije daleko od Polski wiec mnie nie bedzie

Pozdro i zycze udaego turnieju

ODPOWIEDZ