To wystaw oddziały po 20 i będziesz miał 80. Po za tym w tym turnieju nie chodzi o to rzeby wystawić tylko to co dobre i grywalne na 5K. Skoro ja mam dwa razy men at armsów, pielgrzymów i mounted yeomanów to ty chyba ostatecznie możesz sobie ze dwa klocuszki saurusików wystawić. PozdroJJ doprecyzuj regulamin;) Dokladniej jak sie maja niemagowie typu priesci mumie do lv magii oraz zrob cos z corami bo 40 skinkow to rzeczywisice troszke smieszne 80 na 5k to i tak malo w sumie
Big Boyz - Pre DMP - Polcon 30-31 sierpnia

- 4 karabiny
- Beast from the East
Spox ja nie mówię, że ta rozpa nie ma mocnej magii. Ale 6 skroli i 7dd zabezpiecz cie spokojnie do 4 tury. Gravy power level 4 wiec z 7 kości dispelujesz 3 bankowo i 4 z jednej. No i skrole. Ale najważniejsze jest to, że ja nie mam innych lordów niż właśnie lordowie i hrabiowie w Sylvanii. No a z drugiej strony przy obecnych zasadach wezmę 3 lordów trzypoziomowych, mam wtedy mniej thrali ale magię mogę mieć mocniejszą. Tyle, ze to już nie 8 karabinów
Poza tym popatrz na mój defens magiczny mam maks 6 kostek dispela, a po wyposażeniu bohaterów 2 może 3 skrole. Zreszta zobaczymy - popracuję nad rozpą jeszcze. W końcu nie karabiny w niej najważniejsze 

Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, o 21:00 przez 4 karabiny, łącznie zmieniany 1 raz.
- 4 karabiny
- Beast from the East
O i to mi się podoba nie chce nic ponad toJedy Knight pisze:Plus ile bound spelli?4 karabiny pisze:Mam tylko nadzieję, że ograniczenie leveli countów nie dotyczy w Sylvanii. I tak maks na te punkty to będzie 7 leveli, a na 5000 p to raczej mało.![]()
Jeden Lord 3 lev. i dwóch countów/lordów 2 levelu dla Sylvanii.

Miałem się już nie kłucić ale nie można porównywać klocka man at armsów do klocka saurusów chociazby ze względu na cenę. 40 skinków to jest mało na mniej niż 2k. Jeśli liczać ze 2 unity skinków na 1 klocek saurusów przypadają to też cienko to widać. Osobiście mi te skinki aż tak bardzo nie przeszkadzają, choć trochę napewno. Ja bym z 6 unitów skinków dopuścił. Na 5k to część armii przeciwnika jakiej mogą zrobić krzywdę jest i tak godna pożałowania.Dębek pisze:To wystaw oddziały po 20 i będziesz miał 80. Po za tym w tym turnieju nie chodzi o to rzeby wystawić tylko to co dobre i grywalne na 5K. Skoro ja mam dwa razy men at armsów, pielgrzymów i mounted yeomanów to ty chyba ostatecznie możesz sobie ze dwa klocuszki saurusików wystawić. PozdroJJ doprecyzuj regulamin;) Dokladniej jak sie maja niemagowie typu priesci mumie do lv magii oraz zrob cos z corami bo 40 skinkow to rzeczywisice troszke smieszne 80 na 5k to i tak malo w sumie
To się nie kłuć. Ja nie mówie o jednym klocku ale o dwóch, a to razem już 250 pkt, do tego pielgrzymi za prawie 200, dwa razy yeomeni za 160 i jeszcze idiotyczny hippogryf za 200. Mam ponad 800 pkt w mało lub bardzo mało grywalnych rzeczach. Jak komuś szkoda ograniczać się do 40 skinków to chyba nie do końca czuje ideę tego turnieju.Miałem się już nie kłucić ale nie można porównywać klocka man at armsów do klocka saurusów chociazby ze względu na cenę.
Jeśli chodzi o rozpę 4 karabinów to nie mówie że jest przegięta ale jest piekielnie mocna. Inne armie są poważnie obcięte magicznie. Zaledwie 4 magów i do tego 1 lord. To daje "na sucho" 12 PD tzn. 4- 5 czarów na ture. Leprzych, gorszych itd. Przeciwnik powinien spokojnie przez 6 tur 2 z tych czarów dispelować, jeden scrolować, dwa sobie wejdą. Magia będzie, ale lightowa. Przy sylwanii na 9 PG, 5 markerach i pewnie jeszcze książce do zdispelowania może być 8 wskrzeszeń plus popychaczka z bounda, a przy dobrym losowaniu ze 2 popychaczki z kości. Innymi słowy zawsze 9 czarów, które wychodzą z automatu i są b. groźne.
Na szczęście 4 karabiny nie będzie czekał, aż przeciwnik się wypsztyka ze scrolli tylko jak zwykle swoim zwyczajem sam od razu rzuci się mu do gardła (więc może uda się dopaść generała zanim się zacznie noc żywych trupów).
- 4 karabiny
- Beast from the East
Malal odal sie bo Ci sieknęMalal pisze:Zauwazylem jeszcze jednoregulamin niestety jest tak sprecyzowany ze narazie dopuszcza
![]()
Karabin ma defacto 10 herosow bo lord na smoku zjada 3 slotymimo to ma jeszcze 5 zwyklych herosow mimo ze mialby normlanie 3

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
3 Sloty Lord (w tym Jeden dedykowany arcymag), 5 slotów hero (w tym 3 dedykowanych magów).Jankiel pisze:Tam jest napisane - 5 slotów, nie 5 herosów. Więc nie dopuszcza.ze narazie dopuszcza![]()
Wiadono - Smoki zjadają sloty hero, Lord VC też zjada..
Przykładowo.
Lord VC na smoku
Count
Count
3 x Thrall
To maks co Sześć Karabinów wyciśnie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Qrna jestem noobem co w dodatku czytać nie umie. No nic i z sześcioma karabinami będzie fajnie. Tylko już nie piszcie, że to przegięcie.
Chu łonts da fakin czelendż ??
Chu łonts da fakin czelendż ??

- 4 karabiny
- Beast from the East
No oks. A czy przejdzie rozpa z trzema lordami (żaden nie ma 4 levelu przecież), tylko jeden na smoku - bsb i jednym thralem biegaczem. W sumie jeden karabin mniej ale pałer szczególnie magiczny większy
:)

- 4 karabiny
- Beast from the East
No wychodzi na to, że nie umiem ;( Qrna matematyk sie znalazłMalal pisze:Liczyc tez nie umiesz3x lord to 3 hero mniej;p smok to kolejny hero mniej wiec tylko bsb zostanie;p

- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Tak.Robson pisze:czy arcylektor i worrior priest zajmują sloty magów?
Są na to wystraczająco wredni.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jakie nerwy. Jestem spokojny jak dom spokojnej starości. Poprostu nie rozumiem całej tej gadki. Jankiel i JJ wymyślili sobie turniej, wymyślili również do niego zasady. Obcięte są wszystkie armie (nie tylko lizaki) bo chodziło o to żeby wystawić kilka oddziałów, których na codzień nie widać.Dębek po co te nerwy. Ja się tutaj nie czepiam niczyjej rozpiski. Stwierdzam tylko, że 40 skinków to bardzo poważne ograniczenie dla Lizaków - chyba jedno z poważniejszych jeśli chodzi o cały ten turniej.

Ja bym uznał, że ani lektor, ani priest nie są magami. Tak samo nie jest magiem żaden bohater noszący bound spella. Czemu tylko khemri ma mieć takiego bonusa, że wystawia sobie 8 czarujących bohaterów, z czego 3 rzuca po dwie inkantacje? I tak imperium jest przycięte do dwóch czołgów i 3 cannonów - nie powinno być aż tak źle.
Wystaw sobie 3x15. Co za problem? Jak ja będę chciał mieć więcej kuszników, to sobie wystawię oddziały po 20. Nie ma zasady, że strzelcy mogą występować tylko w oddziałach po 10.Stwierdzam tylko, że 40 skinków to bardzo poważne ograniczenie dla Lizaków
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.