Nowy WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Re: Nowy WoCh

Post autor: Shadar »

Przecież WoCh podobno wychodzi po imperium. :? Gdyby jednak to z Tamurkhanem przeszło, to byłoby naprawdę miodnie. Fajnie by było mieć te harpie, pumby i sygnaturkę z beasta. =P~ Szkoda tylko, że nie przejdzie. :(
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

Shadar pisze:Nie wiem, czy mnie parodiujesz, cy to Twój własny styl wypowiedzi :lol2: Myślę, ze nie znasz mnie na tyle, żeby robić to pierwsze, a w takim razie zaczynam Cię lubić :mrgreen:
+1 :D
MlSlEK pisze:Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
Hmm ... ale nie wiesz czy początek czy koniec grudnia ... to dość istotne no wiesz koniec świata przecież w grudniu ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

MlSlEK pisze:Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
no i cud, miód, malina jak dla mnie ;) Idealny grafik to: Imperium (Kwiecień), WoCH (Wrzesień) i Krasnale (Grudzień), a na 2013 przygotują nam: DE, Bretonie, Szczury i Beastmenów. Może pierwszy raz wydadzą wszystkie booki do jednej edycji ;P
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Artur pisze:
Hmm ... ale nie wiesz czy początek czy koniec grudnia ... to dość istotne no wiesz koniec świata przecież w grudniu ;)
Z szybkością Krasnoludów (M 3) mogą raczej nie zdążyć ;P no chyba, że górnicy Ci na 4+ wyjdą w pierwszym rzucie ^^
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Moim zdaniem w 2013 będziemy kwiczeli. Wchodzi Hobbit i trzeba rozruszać LoTRa więc przekładaniec wfb, wh40k, wfb... zmieni się w wfb, wh40k, lotr, wfb... czyli ze dwa booki rocznie :roll:
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Po imperium jest woch, potem zaś kraśki. End of story.
Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
Biliw mi, jest tak, jak piszą na wojennym serze. Za dużo plot o imp i woch się pojawia ostatnio. O kraśkach zaś cicho lecz hej, są trzeci w kolejce.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Napewno po imperium będzie WOCH (a swoją drogą cholera wie jak to będzie wyglądało bo jest coraz więcej plot do WOCH'u a nic do Imperium) a co do jakiś dat Grudniowych to jakaś bzdrura GW nie wypuszcza booków w grudniu a w tym roku napewno nie zrobią wyjątku bo będzie premiera Hobbita :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: myślę, że do końca wakacji będziemy mieli nowego AB :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Wakacje to 6ed 40k i i book CSM'ów, więc nie wiem czy wyjdzie jeszcze WoCh.
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

book do CSM ma wyjść w maju... coś jak beastmeny przed 8 ed....

Awatar użytkownika
B0BER
Mudżahedin

Post autor: B0BER »

Malak pisze: Idealny grafik to: Imperium (Kwiecień), WoCH (Wrzesień) i Krasnale (Grudzień), a na 2013 przygotują nam: DE, Bretonie, Szczury i Beastmenów.
Przecież szczury to koniec 7ed więc pewnie poczekają sobie jeszcze. Wg mnie powinno być imp -> woch -> df -> breta bo to ona ma najbardziej przerąbane. Stare figurki i tak mało jednostek że aż żal.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

to że book jest stary nie liczy się dla GW przy tworzeniu nowych...

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Przemcio pisze:to że book jest stary nie liczy się dla GW przy tworzeniu nowych...
Patrz VC :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Next batches you greedy little sporks
1. Warriors price drop is a hit to initative.
2. Warriors have to buy chaos armor again. 2 ppm
3. 12 per base for warrior recosting.
4. Chaos lords only get 50pts of gifts but moree have been added for playtesting.
5. Additional gifts
Generic- extended ld range/ eternal hatred/ +d3 additional attacks at base str and init 1.
Nurgle- stream of corruption/ on a d6 of 6 recover a wound at start of turn.
Slaanesh - armor peircing/ every wound suffered +1 attack and init
Khorne - collar of khorne(same effect) / extra attacks based on turn number max 10.

Forsaken -points same skirmishers scouts d3+2 attacks. Base str 5 ld 5

Ogres still are butt and are nearly unchanged only price drop

Hellcannon - works like the ok cannon monster. Move or shoot. Beats with handlers rules. Stats on gw website incorrect. Fires small blast. Magical. Cheaper. Gets a 5++ ward. Misfire sucks even harder.

Shaggoth still sucks but heavy armor option. May upgrade to ranged lightning attack similar to kholek with 12 inch range str 4 d6+ hits magical.

Last minute add on.
Daemon princes have 4+ as 5+ ward base.
Think of the new gifts with 100 to spend.
Khorne DPs are hellishly powerful. Curb stomping VC lords without issue if kitted out right
łoriorzy po 12pkt. z 4I z HA. Może być tbh.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

tbh?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Tego skrótu nie znałem :wink: . Fajnie się zapowiada :) . Jeśli za ten drip o 3 pkt ma im spaść inicjatywa i zbroja, to ok, więcej wojaków to więcej ataków prosto w ryj przeciwnika :twisted: . O ile nie podrożą halabard to z nimi, tarczami i chaos zbroją powinni kosztować 1 pkt mniej niż tacy sami teraz.
4. Chaos lords only get 50pts of gifts but moree have been added for playtesting.
5. Additional gifts
Więcej darów bardzo by się przydało :P . Wampy mają 17, w tym kilka naprawdę fajnych. Nie mówiąc już o limicie darów 100 na lordzie i 50 na herosie.
Forsaken -points same skirmishers scouts d3+2 attacks. Base str 5 ld 5
No, w końcu można panów rozważyć :wink: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Wygląda ciekawie, ale diabeł tkwi w szczegółach. Dla mnie zasadnicze pytanie brzmi: co w zamian za EoTG, co zrobią z naszą magią i jakich lorów AB będziemy mogli używać.
Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Shadar pisze:Gdyby jednak to z Tamurkhanem przeszło, to byłoby naprawdę miodnie. Fajnie by było mieć te harpie, pumby i sygnaturkę z beasta. =P~ Szkoda tylko, że nie przejdzie. :(
I.1. Obowiązujące zasady
Na turniejach obowiązują wszystkie wydane przez Games Workshop podręczniki, erraty oraz uściślenia zasad (w formie FAQ lub Q&A) jeśli są one w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na Internecie od przynajmniej 7 dni.
Mam syndrom patologicznego dziecka z tym. Cukierek leży na stole, a ja nie wiem czy go złapać ;) Pierwszy punkt uściśleń daje nam możliwość złożenia hosta, a wiem że jak gdzieś pojadę to będzie kręcenie nosem, choć legalnie mogę tak zrobić. Nie marzą mi się spinki z turniejowym establishmentem 100km od domu.

Co do plot to znów same czego nie będzie, lub o ile mam mieć mniej. Dziadowizna, mi tam warriorzy z 5I podobają się na tyle, że nie gram przez to na chosenach. Jak ich zdupią, to będę kolejnym klon-graczem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

tylko, że tej ksiązki nie wydał GW
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ