Nowy WoCh
Moderator: JarekK
Re: Nowy WoCh
Przecież WoCh podobno wychodzi po imperium. Gdyby jednak to z Tamurkhanem przeszło, to byłoby naprawdę miodnie. Fajnie by było mieć te harpie, pumby i sygnaturkę z beasta. Szkoda tylko, że nie przejdzie.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
+1Shadar pisze:Nie wiem, czy mnie parodiujesz, cy to Twój własny styl wypowiedzi Myślę, ze nie znasz mnie na tyle, żeby robić to pierwsze, a w takim razie zaczynam Cię lubić
Hmm ... ale nie wiesz czy początek czy koniec grudnia ... to dość istotne no wiesz koniec świata przecież w grudniuMlSlEK pisze:Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
- SaperHeart
- Piłkarz
no i cud, miód, malina jak dla mnie Idealny grafik to: Imperium (Kwiecień), WoCH (Wrzesień) i Krasnale (Grudzień), a na 2013 przygotują nam: DE, Bretonie, Szczury i Beastmenów. Może pierwszy raz wydadzą wszystkie booki do jednej edycji ;PMlSlEK pisze:Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
- SaperHeart
- Piłkarz
Z szybkością Krasnoludów (M 3) mogą raczej nie zdążyć ;P no chyba, że górnicy Ci na 4+ wyjdą w pierwszym rzucie ^^Artur pisze:Hmm ... ale nie wiesz czy początek czy koniec grudnia ... to dość istotne no wiesz koniec świata przecież w grudniuMlSlEK pisze:Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
-
- Masakrator
Po imperium jest woch, potem zaś kraśki. End of story.
Biliw mi, jest tak, jak piszą na wojennym serze. Za dużo plot o imp i woch się pojawia ostatnio. O kraśkach zaś cicho lecz hej, są trzeci w kolejce.Ja słyszałem o jednostkach dla nas w wakacje, a AB imperium kwiecień i krasnoludy grudzeń w sklepie z informacji jakie dostają jako zamawiający, choć nie twierdzę że mówię prawdę.
Napewno po imperium będzie WOCH (a swoją drogą cholera wie jak to będzie wyglądało bo jest coraz więcej plot do WOCH'u a nic do Imperium) a co do jakiś dat Grudniowych to jakaś bzdrura GW nie wypuszcza booków w grudniu a w tym roku napewno nie zrobią wyjątku bo będzie premiera Hobbita myślę, że do końca wakacji będziemy mieli nowego AB
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Przecież szczury to koniec 7ed więc pewnie poczekają sobie jeszcze. Wg mnie powinno być imp -> woch -> df -> breta bo to ona ma najbardziej przerąbane. Stare figurki i tak mało jednostek że aż żal.Malak pisze: Idealny grafik to: Imperium (Kwiecień), WoCH (Wrzesień) i Krasnale (Grudzień), a na 2013 przygotują nam: DE, Bretonie, Szczury i Beastmenów.
-
- Masakrator
łoriorzy po 12pkt. z 4I z HA. Może być tbh.Next batches you greedy little sporks
1. Warriors price drop is a hit to initative.
2. Warriors have to buy chaos armor again. 2 ppm
3. 12 per base for warrior recosting.
4. Chaos lords only get 50pts of gifts but moree have been added for playtesting.
5. Additional gifts
Generic- extended ld range/ eternal hatred/ +d3 additional attacks at base str and init 1.
Nurgle- stream of corruption/ on a d6 of 6 recover a wound at start of turn.
Slaanesh - armor peircing/ every wound suffered +1 attack and init
Khorne - collar of khorne(same effect) / extra attacks based on turn number max 10.
Forsaken -points same skirmishers scouts d3+2 attacks. Base str 5 ld 5
Ogres still are butt and are nearly unchanged only price drop
Hellcannon - works like the ok cannon monster. Move or shoot. Beats with handlers rules. Stats on gw website incorrect. Fires small blast. Magical. Cheaper. Gets a 5++ ward. Misfire sucks even harder.
Shaggoth still sucks but heavy armor option. May upgrade to ranged lightning attack similar to kholek with 12 inch range str 4 d6+ hits magical.
Last minute add on.
Daemon princes have 4+ as 5+ ward base.
Think of the new gifts with 100 to spend.
Khorne DPs are hellishly powerful. Curb stomping VC lords without issue if kitted out right
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tego skrótu nie znałem . Fajnie się zapowiada . Jeśli za ten drip o 3 pkt ma im spaść inicjatywa i zbroja, to ok, więcej wojaków to więcej ataków prosto w ryj przeciwnika . O ile nie podrożą halabard to z nimi, tarczami i chaos zbroją powinni kosztować 1 pkt mniej niż tacy sami teraz.
Więcej darów bardzo by się przydało . Wampy mają 17, w tym kilka naprawdę fajnych. Nie mówiąc już o limicie darów 100 na lordzie i 50 na herosie.4. Chaos lords only get 50pts of gifts but moree have been added for playtesting.
5. Additional gifts
No, w końcu można panów rozważyć .Forsaken -points same skirmishers scouts d3+2 attacks. Base str 5 ld 5
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Shadar pisze:Gdyby jednak to z Tamurkhanem przeszło, to byłoby naprawdę miodnie. Fajnie by było mieć te harpie, pumby i sygnaturkę z beasta. Szkoda tylko, że nie przejdzie.
Mam syndrom patologicznego dziecka z tym. Cukierek leży na stole, a ja nie wiem czy go złapać Pierwszy punkt uściśleń daje nam możliwość złożenia hosta, a wiem że jak gdzieś pojadę to będzie kręcenie nosem, choć legalnie mogę tak zrobić. Nie marzą mi się spinki z turniejowym establishmentem 100km od domu.I.1. Obowiązujące zasady
Na turniejach obowiązują wszystkie wydane przez Games Workshop podręczniki, erraty oraz uściślenia zasad (w formie FAQ lub Q&A) jeśli są one w sprzedaży w Polskich sklepach lub dostępne na Internecie od przynajmniej 7 dni.
Co do plot to znów same czego nie będzie, lub o ile mam mieć mniej. Dziadowizna, mi tam warriorzy z 5I podobają się na tyle, że nie gram przez to na chosenach. Jak ich zdupią, to będę kolejnym klon-graczem.