Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
ale stawianie tego przed naszymi ogrami uwala movement okrutnie 

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Stawianie tego przed ogrami byłoby strzałem w stopę. Najczęściej 3mam ich w dwulinii między oddziałami ogrów.Afro pisze:ale stawianie tego przed naszymi ogrami uwala movement okrutnie
o.b-one pisze:Podobne uczucia towarzyszą mi po czytaniu tych wszystkich żali. Pod koniec każdego takiego posta pozostaje niesmak i jednocześnie ulga, że to już koniec...Barbarossa pisze:(..) co przynosi mieszaninę ulgi, że turlanina skończyła się, oraz niesmaku, że imba.
Moje pierwsze dzieło na Ograch.
Tyrant (298pts.) General
Obsidian Lodestone
Crown of Command
Heavy Armor
Extra Weapon
Hunter (161pts.)
Longstrider
Great Weapon
Hunter (436pts.)
Stonehorn
Talisman of Preservation
Great Weapon
10x Ironguts (450pts.)
Bellower
Standard Bearer
5x Ogres (150pts.)
6x Mournfang Cavalry (440pts.)
Bellower
Standard Bearer
Ironfist
Heavy Armor
8x Sabertusks (168pts.)
Sabertusk (21pts.)
Sabertusk (21pts.)
Stonehorn (250pts.)
2395pts.
Starałem się nie lecieć po standardzie, tylko zrobić szybką armię z mocnym pierdolnięciem. Raczej nie będzie idealna, więc liczę na konstruktywną krytykę.
Tyrant (298pts.) General
Obsidian Lodestone
Crown of Command
Heavy Armor
Extra Weapon
Hunter (161pts.)
Longstrider
Great Weapon
Hunter (436pts.)
Stonehorn
Talisman of Preservation
Great Weapon
10x Ironguts (450pts.)
Bellower
Standard Bearer
5x Ogres (150pts.)
6x Mournfang Cavalry (440pts.)
Bellower
Standard Bearer
Ironfist
Heavy Armor
8x Sabertusks (168pts.)
Sabertusk (21pts.)
Sabertusk (21pts.)
Stonehorn (250pts.)
2395pts.
Starałem się nie lecieć po standardzie, tylko zrobić szybką armię z mocnym pierdolnięciem. Raczej nie będzie idealna, więc liczę na konstruktywną krytykę.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
Rozpa na euro?
Standart nie standart BSB by się przydało... Wszystko ok tylko daj drahonhide'a na murfangi. Zagraj na tyrancie to zobaczysz że będzie ci potrzebny mag lord
Standart nie standart BSB by się przydało... Wszystko ok tylko daj drahonhide'a na murfangi. Zagraj na tyrancie to zobaczysz że będzie ci potrzebny mag lord

Tak, składałem rozpę pod euro, a coś się nie zgadza? Rozpa składana na O&G, grające na 4 kolcach night goblinów, magii, wyvernie, maszynom i jakimś pierdółkom w stylu fastów/goblińskich chariotów. Klocki goblinów stoją z tyłu i bronią maszyn, a reszta lata wszędzie i wkurwia, mówiąc brzydko.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
5 mournfangów wystarcza. W zamian daj im koniecznie dragonhide banner. Bulle sugerowałbym w oddziałach 2x3 + ahw. A co do dwóch hunterów pozostaje mi życzyć Ci powodzenia, bo nie grałem (z racji braku modelu) na nich więc średnio doradzę. Swoją drogą pamiętaj, że Hunter na stonehorn daje LD pieskom na 18 cali(przynajmniej tak mi się wydaje i jeśli bredzę to proszę o korektę) więc ten mały w wersji eco je nie dość, że spowalnia to wcale nie bustuje 

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ech faktycznie. porąbało mi się ze starym bookiem, gdzie działał jak generał dla piesków 

Z tego co wiem i tak nie moge korzystac z generalskiej i BSB nawet jak hunter tam nie siedzi tak? ; )Pająk pisze:Bredzisz![]()
hunter daje swoje Ld tylko wtedy gdy jest w oddziale kotków... I trzeba pamiętać, że wtedy nie mogą korzystać z BSBani korzystać z Ld generała
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Taka moja wizja Euro:
Oprawca
- żelazna pięść
- korona dowodzenia
- pancerz przeznaczenia
- bitting blade
- 4 poziom, jelita
383
Pięściarz
- żelazna pięść
- ciężki pancerz
- Sztandar trzewi
198
Żelazobrzuchy x 9
- Kafar
- muzyk
-chorąży + Sztandar dyscypiny @ 15
432
Byki x 3
- muzyk
- ahw
103
Byki x 3
- muzyk
- ahw
103
Ludożercy x 6 (snajper, zatrute ataki)
-fcg
-HA
-para pistoletów
436
Mournfangi x 4
-sztandar, muzyk
-ironfist
-HA
-dragonhide banner
350
Szablozębny
21
Szablozębny
21
Pożeracz
90
Pożeracz
90
Ironblaster
170
Suma: 2397
Oprawca
- żelazna pięść
- korona dowodzenia
- pancerz przeznaczenia
- bitting blade
- 4 poziom, jelita
383
Pięściarz
- żelazna pięść
- ciężki pancerz
- Sztandar trzewi
198
Żelazobrzuchy x 9
- Kafar
- muzyk
-chorąży + Sztandar dyscypiny @ 15
432
Byki x 3
- muzyk
- ahw
103
Byki x 3
- muzyk
- ahw
103
Ludożercy x 6 (snajper, zatrute ataki)
-fcg
-HA
-para pistoletów
436
Mournfangi x 4
-sztandar, muzyk
-ironfist
-HA
-dragonhide banner
350
Szablozębny
21
Szablozębny
21
Pożeracz
90
Pożeracz
90
Ironblaster
170
Suma: 2397
Wisła Kraków.
Też bym tak powiedział 
Klasycznie własna domena, rune maw + dżordże

Klasycznie własna domena, rune maw + dżordże

Wisła Kraków.
Powiem tak: gram na niej praktycznie cały czas (z małą przerwą na testowanie death i firebellego na małe punkty jako samotnego maga) i jeszcze ani razu mnie nie zawiodła - w przeciwieństwie do death i fire. Wiadomo, kluczowe jest wylosowanie regeneracji i +1T, dobrze też działa 2d2 S2. Wywoływanie paniki jest mocno sytuacyjne, ale zdażyło się że ratowało mi dupę i WL uciekali pomimo 9 LD z przeżutem od BSB
+1S też się przydaje - wiadomo, ale dwa pierwsze czary są najważniesze. O '6' się nie wypowiadam bo rzuciłem ten czar chyba raz 

Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
E tam. Ja nie gram ani na sniperach, ani na 2x mournach. Wole mieć lore of death. Nie mam firebelliego. Gram na stonehornie i bez rune maw. W dodatku dość czasem w moich rozpiskach gościnnie wpada gigant czy ołowiomiotacze
Kwestia dobrej woli bo jest w czym przebierać