8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
czy po rzucie komety może ona spaść od razu, czy dopiero w następnej turze?
To jeszcze co do tegoMatijjos pisze:czy po rzucie komety może ona spaść od razu, czy dopiero w następnej turze?
czy jak spada w następnej turze ma już siłe +1 za pierwszy marker?
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A tu się nie zgodzę:
For As long as spell lasts the player rolls d6 at the start of each players following magic phase. On score 1-3 nothing happens, but playce another marker on the first
Może i wprost nie jest to napisane, ale wystarczająco wyraźnie by to zauważyć czytając opis czaruThe wizzard can choose to cast this spell so that the comets starts with two counters rather than one
Dla mnie skolei ten cytat jest wystarczający:"Place a suitable marker...On a score of 1-3 nothing happens, but place another marker on the first...Each unit struck by the comet takes 2D6 hits, +1 hit for each marker on the comet
Dla mnie wynika z tego cytatu tylko tyle że kometa zaczyna z 2 markerami zamiast jednego.kubencjusz pisze:The wizzard can choose to cast this spell so that the comets starts with two counters rather than one
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
dokladnie i odnosi sie to do wiekszej wersji komety. dzieki temu mozna sie domyslic, ze pierwsze markery to te same co dokladane w pozniejszych turach.Soulferin pisze:Dla mnie wynika z tego cytatu tylko tyle że kometa zaczyna z 2 markerami zamiast jednego.kubencjusz pisze:The wizzard can choose to cast this spell so that the comets starts with two counters rather than one
ergo, pierwszy znaczek (badz tez znaczki jesli rzucamy wieksza wersje) tez zwiekszaja sile czaru
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
jak masz slos to wszystko widać przeciez, poza tymi czynnikami co zasłaniają
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Dawno tu nie zaglądałem, ale kogo pytam, zdania się różnią, a w uściśleniach albo tego nie ma, albo ja nie mogę znaleźć.
Oddział ma 4" ruchu, znajduje się w 6" od domku
czy może zrobić swift reform, po którym znajdzie się 4" od domku i do niego wejść?
Dlaczego tak/nie? Gdzie jest to uściślone jeśli jest?
Pozdrawiam,
M.
Oddział ma 4" ruchu, znajduje się w 6" od domku
czy może zrobić swift reform, po którym znajdzie się 4" od domku i do niego wejść?
Dlaczego tak/nie? Gdzie jest to uściślone jeśli jest?
Pozdrawiam,
M.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Dlaczego tak?
RB pozwala
Dlaczego nie?
Podobno to WP
RB pozwala
Dlaczego nie?
Podobno to WP
- Aron_Banalny
- Masakrator
To, że RB pozwala to wiem.
To, że nie ma tego uściślonego też wiem.
WP musi z czegoś wynikać, a w uściśleniach w sekcji WP tego nie ma.....
- SiersciucH
- "Nie jestem powergamerem"
w budynku stacjonuje moja postać czy mogę oddziałem dołączyć do tej postaci?
ew czy jeśli stacjonuje oddziałem w budynku czy mogę dołączyć postacią do tego oddziału ?
ew czy jeśli stacjonuje oddziałem w budynku czy mogę dołączyć postacią do tego oddziału ?
w dziale z budynkami jest opisana ta sytuacja zdaje się, kiedyś sam tego szukałem kojarzęSiersciucH pisze:w budynku stacjonuje moja postać czy mogę oddziałem dołączyć do tej postaci?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
jak to by wyglądało w następującej sytuacji.
- oddział deklaruje szarżę na jednostkę, ta ucieka
- drugi oddział też deklaruje szarżę na ta samą jednostkę.
Uciekający uciekając wychodzą z LOSa drugiej jednostki, jak to z nia teraz wygląda. Moga gonic skoro nie widzą, palą szarżę - ale gdzie biegną, przed siebie??
Uciekający uciekając wychodzą z LOSa drugiej jednostki, jak to z nia teraz wygląda. Moga gonic skoro nie widzą, palą szarżę - ale gdzie biegną, przed siebie??
podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
1. nieSiersciucH pisze:1. w budynku stacjonuje moja postać czy mogę oddziałem dołączyć do tej postaci?
2. ew czy jeśli stacjonuje oddziałem w budynku czy mogę dołączyć postacią do tego oddziału ?
2. Strona 126, sekcja "only room for one".
W takiej formie - nie. Występuje z kolei Combat Reform, który pozwala Ci na pewne zmiany pozycji w walce.eltaron pisze:Hey, w 7 edycji było zagadnienie z natury Rozbudowa Frontu: okrążanie wroga czy w 8ed występuje?
Generalnie w uściśleniach jest burdel, robione są rulingi z rzeczy "które zostały przegłosowane ale jeszcze ich nie ma w uściśleniach".Aron_Banalny pisze:To, że RB pozwala to wiem.
Dla niektórych to normalne, dla niektórych niedopuszczalne i śmieszne
Podręcznik, strony 16-23. Tam masz wszystko wyjaśnione. W skrócie:muchozol pisze:jak to by wyglądało w następującej sytuacji.
Reakcje wykonujesz od razu.
Szarża musi być potencjalnie możliwa w momencie deklaracji, w skład czego wlicza się konieczność widzenia celu.
W podanej sytuacji oddział drugi po prostu nie może zadeklarować tej szarży.
pozdrawiam
Furion
Mam pytanie do przedmiotu feedback scroll. Opis mowi, ze zamiast podjac probe rozproszenia czaru mozemy przeczytac zwoj odpowiedzi, wowczas wrogi czarodziej otrzymuje za kazda kosc na 5+ wound. Pytanie, czy mozna odczytac zwoj kiedy bedzie ifka? (w razie watpliwosci ten zwoj nie rozprasza czaru, tylko go wpuszcza bez wzgledu czy ifka czy nie..?)
Magnus pisze:Mam pytanie do przedmiotu feedback scroll. Opis mowi, ze zamiast podjac probe rozproszenia czaru mozemy przeczytac zwoj odpowiedzi, wowczas wrogi czarodziej otrzymuje za kazda kosc na 5+ wound. Pytanie, czy mozna odczytac zwoj kiedy bedzie ifka? (w razie watpliwosci ten zwoj nie rozprasza czaru, tylko go wpuszcza bez wzgledu czy ifka czy nie..?)