Breast Opener: The Dwarf

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Koncepcja dobra, widać że się wysiliłeś. Ale mimo to kojarzy mi się trochę z ugotowaną kluchą :P . Poprostu musisz popracować trochę nad władaniem Green Stuffem, czy jakim kolwiek materiałem z jakim pracujesz, bo strasznie nierówno wychodzą Ci wszystkie elementy.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Wygląda jakby był zrobiony z ciastoliny :D jeszcze dużo pracy przed tobą, ale ćwicz dalej- na pewno będzie coraz lepiej. I koniecznie zmień materiał, który używasz do rzeźbienia, bo widać po prostu, że obecny się do tego nie nadaje.

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

brak mu też oszlifowania.
Widać że sie starasz, kilka próób i będzie lepiej, jestem pewny!
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nie jest źle! Myślę, że przedstawiając go do fotki powinieneś wpuścić w całą figurkę trochę rozwodnionego mocno chaos blacka, żeby uwypuklić szczegóły. Z kluską kojarzy się przez kolor.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Dokładnie :)
I jeszcze jedna rzecz- ten krasnolud jest bardzo mały, może na początek łatwiej by ci było robić standardowe 28mm? Jeśli chciałeś zrobić krasnoluda, to spróbuj wyrzeźbić jakiegoś prostego- np coś pokroju Maraudera z lat 90tych :)

Awatar użytkownika
xy5iek
Pseudoklimaciarz

Post autor: xy5iek »

Heja.

Dzięki za wszystkie opinie (czekam na więcej ^_^).
Już tłumacze figurki robię narazie z modeliny. Rzeźbie od tygodnia. Jak się wprawie to zacznę robić z greenstuff :D
Krasnolud ma 19mm Tak wiec o dziwo jest w skali 28mm :D

Dziekiuję za super motywujące opinie!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Z modeliny? :shock: to ja i tak jestem pełen podziwu, że udało ci się ulepić coś na tyle szczegółowego. Przerzuć się od razu na GS- od razu poczujesz różnicę :)
Spróbuj może od prostych rzeczy, np krasnali z wielkimi głowami i łapami tego typu:
http://www.solegends.com/citcat9x3/c924 ... rfs-01.htm

Awatar użytkownika
xy5iek
Pseudoklimaciarz

Post autor: xy5iek »

Kurczę, no właśnie detale z modeliny się zlewają podczas wypalania (wypiekania? :D) w piekarniku.
Zamówiłem dziś gs teraz pojadę z koksem ^_^
Obrazek

ODPOWIEDZ