O tak, albo Tarczę Aenariona, ewentualnie Klątwę Saphery .Rabsp pisze:ja bym wolał rzucić Zniszczenie KhainaMistrz Miecza Hoteha pisze: Czy jeżeli rzucam na wrogiego maga Furie Vaula
Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Sytuacja z dzisiejszej bitwy 3vs2 (ja grając HE 3k, w sojuszu z WoCH 3k, kontra DE, lizaki i O&G po 2k):
>helka ma niewypał, w rzucie na jej tabelke wypada 3, czyli Tzzz (każdy mag dostaje miscasta, jest faza strzelania przypominam)
>mój arcymag ma Podpore (nie znam ang. nazwy-przedmiot, ktory niweluje pierwszego miscasta)
>Slaan ma Złożone dłonie przedwiecznych
I teraz zabawa: gracz lizaków używając Dłoni przerzuca swojego miscasta na mojego arcy, czyli mój arcy ma dwa miscasty NA RAZ. Podpora niweluje oba czy 1?
>helka ma niewypał, w rzucie na jej tabelke wypada 3, czyli Tzzz (każdy mag dostaje miscasta, jest faza strzelania przypominam)
>mój arcymag ma Podpore (nie znam ang. nazwy-przedmiot, ktory niweluje pierwszego miscasta)
I teraz zabawa: gracz lizaków używając Dłoni przerzuca swojego miscasta na mojego arcy, czyli mój arcy ma dwa miscasty NA RAZ. Podpora niweluje oba czy 1?
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
jedenMatysz pisze:Sytuacja z dzisiejszej bitwy 3vs2 (ja grając HE 3k, w sojuszu z WoCH 3k, kontra DE, lizaki i O&G po 2k):
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Według mnie Asassello ma rację i podpora niweluje tylko jednego misscata.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
1) Czy bohater może wejść do oddziału który jest w walce?
2) Mam klocek o szerokości 30 chłopa (ustawiony w kreskę złożoną z 30 modeli). W taką formację szarżuje rydwan. Rydwan szarżuje prawy koniec kreski, kula 10 cali na dystans szarży, czyli razem 17, bo ma M = 7. Czy rydwan może się dostawić w dowolnym miejscu oddziału? Czy może pojechać tylko 17 cali w szarży + ew. close the door lub maksymalizacja?
Tak jak na rysunku, czy rydwan może przebyć 30 cali i dostawić się do drugiego końca oddziału?
Pzdr.
2) Mam klocek o szerokości 30 chłopa (ustawiony w kreskę złożoną z 30 modeli). W taką formację szarżuje rydwan. Rydwan szarżuje prawy koniec kreski, kula 10 cali na dystans szarży, czyli razem 17, bo ma M = 7. Czy rydwan może się dostawić w dowolnym miejscu oddziału? Czy może pojechać tylko 17 cali w szarży + ew. close the door lub maksymalizacja?
Tak jak na rysunku, czy rydwan może przebyć 30 cali i dostawić się do drugiego końca oddziału?
Pzdr.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Oczywiście tak jak Bercik, nie zayważyłem pierwszego pytania. Do walki wejść może tylko poprzez sygnaturke z schadowa.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Gracze, którzy zadają takie pytanie nie wiedzą, o co chodzi. Właśnie dlatego zadają pytanie.
Widzę że na odzew można liczyć tylko w wypadku użycia polskiego nazewnictwa.
Więc ponawiam pytanie:
Czy sumuje się efekt dwukrotnie rzuconej Lodowodłamkowej burzy śnieżnej"; tj. czy daje to w sumie -2 do hita ?
Więc ponawiam pytanie:
Czy sumuje się efekt dwukrotnie rzuconej Lodowodłamkowej burzy śnieżnej"; tj. czy daje to w sumie -2 do hita ?
==================================
Achievement unlocked: Left the House
Achievement unlocked: Left the House
nie wiem co to ta burza śnieżna, ale przypadek podchodzi pod: "efekty z tego samego źródła się nie kumulują". Źródło: gdzieś w Księdze Zasad
a to skąd?Slayer pisze:To jest chyba sygnatura z Heavena ,wiec chyba tak bo np. jak rzucisz na oddział 2 zerówki z beasta to w sumie masz +2 do T i S
Co to z zasady wymyślasz asasello? To niby sygnaturka z shadowa tez sie nie kumuluje? Przeciez własnie na tym patencie grają bestie.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.