Fanatycy O&G

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Shino pisze:tjaa "ale twoj fast nie moze powiedziec flee bo przez to wybiega za plansze ergo umiera" XD
albo
niemozesz strzelic z tej katapulty...bo jak ci zniesie 10" w tym kierunku to zabijesz swoich
(choc w w/w najlepsza redute mialyby TK...w koncu ciezko zabic cos co niezyje :twisted: )
Fanatic moves through a unit (friend or foe)it immediately inflitcs D6Strength 5 armour piercing hits
jednak tworcy przewiduja opcje-przejdzie przez moje

ale najwazniejsza kwestia jest to co napisal Bless:
w zasadzie kontrole nad fanatykiem ma sie w 4 przypadkach
1)robiac rozpiske...czy sie w niej znajda czy tez nie
2)dac flee NG? czyli rytualne poswiecenie fanatyka...
3)" o juz wrog sie zbliza"...czyli wypuszczamy chlopaka;mozna obrac kierunek i na tym sie konczy
4)popychanie z WAAAGH!

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Post autor: Splinter »

quas pisze:
Fanatic moves through a unit (friend or foe)it immediately inflitcs D6Strength 5 armour piercing hits
jednak tworcy przewiduja opcje-przejdzie przez moje
Tak, ale nikt z was nie widział wzmianki, która występuje dalej:
on that unit, distributed as for shooting
Sam przyznam, że w pierwszej chwili nie zwróciłem na to uwagi. Jeżeli cos rozdzielanie jest jak strzelania, czyli podlega jego zasadą wynika z tego jasno ze tak jak z katapultą twój odział nie może być celem (czytaj dostać z twojej woli poprzez wpuszczenie w niego) fanatyka. Proszę o wypowiedz kogoś z LS w tym temacie lub kogokolwiek, kto jest mi w stanie udowodnić (inaczej, niż bo ja tak mówię, lub bo tak się grało) że można ich przepuszczać przez swoich.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

LS sie juz wypowiedziala. Smiala sie z Ciebie dosc brutalnie, dodam.
Zanim bedziesz domagal sie ich autorytetu, zapoznaj sie z lista czlonkow ;]

powod jest bardzo prosty i dobry, brzmi: nie podoba sie to nie graj.
Jak bigpasiak zrobi Ci turniej, moze w regulaminie bedzie wzmianka ze fanatycy nie moga byc celowani w swoich. Jak ty zrobisz turniej - tez mozesz taki akapit dac.

W polsce wiekszosc osob jednak nie ma problemow z czytaniem ze zrozumieniem, w efekcie na wiekszosci turniejow takie zagranie jest legalne.

Pozdrawiam,
K

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

TruePunk pisze:LS sie juz wypowiedziala. Smiala sie z Ciebie dosc brutalnie, dodam.
Zanim bedziesz domagal sie ich autorytetu, zapoznaj sie z lista czlonkow ;]
powod jest bardzo prosty i dobry, brzmi: nie podoba sie to nie graj.
Jak bigpasiak zrobi Ci turniej, moze w regulaminie bedzie wzmianka ze fanatycy nie moga byc celowani w swoich. Jak ty zrobisz turniej - tez mozesz taki akapit dac.

W polsce wiekszosc osob jednak nie ma problemow z czytaniem ze zrozumieniem, w efekcie na wiekszosci turniejow takie zagranie jest legalne.

Pozdrawiam,
K
za dużo siedzisz na forum chłopaku i się robisz zbyt nerwowy.
Nie potrafisz kulturalnie dyskutować, Twoje odzywki są na żenującym poziomie.

Proszę, ogarnij się bo przykro się czyta Twoje posty.

niestety musiałem to powiedzieć,
pozdrawiam
Fisch
Obrazek

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Post autor: Splinter »

Cóż zapewne macie racje a moje argumenty są z kosmosu wzięte i dlatego można mnie wyśmiać na całego. Ehh niestety boli mnie to, że zamiast dyskusji jest tu po prostu wyśmiewanie argumentów, które świadczą, iż tak może być. Boli mnie to, ze wedle większości z was nie mam racji gdyż tak się zawsze grało i jest to dozwolone. Boli mnie to, że mimo podania przykładu z katapultą nikt tak naprawdę nie zastanowił się nad tym gdyż od razu większość wyszła z założenia że ten dzieciak się nie zna i gra od wczoraj, bo ja tak robiłem już dawno więc jest to dozwolone. Boli mnie również, że pytanie Christosa na temat Burning Heada przeszło bez jakiejkolwiek odpowiedzi. I najgorsze jest to że dla większości z was jestem śmieszny bo czepiam się dozwolonego przekrętu. I dlatego zamiast dyskutować od razu zostałem wyśmiany i jestem na straconej pozycji. Ale mimo to ciągle będę twierdził swoje bo moja prośba na podanie WYRAŹNEGO zapisu, że jest to jednoznacznie moralnie dozwolone i poprawnie nie została spełniona. Pozdrawiam i przykro mi również, że to co napisałem teraz zostanie wyśmiane i że raczej nikt nie odpowie na zadane pytania konstruktywną wypowiedzią.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ok, to popatrz w ten sposob.
Nie ma jednoznacznego zapisu mowiacego czy wolno, czy nie.
W efekcie sedziowie i organizatorzy turniejow podejmuja decyzje jak przy kazdej interpretacji - wiec tu podjeli ze wolno.
Nie podoba Ci sie to? Zamiast narzekac na forum, zrob jeden, drugi, trzeci turniej u siebie; pojedz w kraj na pare turniejow, sam dolacz do grupy ktora ustala zasada - i wtedy wroc do kwestii fanatyka goblinskiego

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Splinter pisze:Cóż zapewne macie racje a moje argumenty są z kosmosu wzięte i dlatego można mnie wyśmiać na całego. Ehh niestety boli mnie to, że zamiast dyskusji jest tu po prostu wyśmiewanie argumentów, które świadczą, iż tak może być. Boli mnie to, ze wedle większości z was nie mam racji gdyż tak się zawsze grało i jest to dozwolone.
To nie to, ze nikt Ci nie przedstawia argumentow. Po prostu ty NIE PRZYMUJESZ przedstawionych argumentow. Nie zauwazylem na przyklad, zebys sie jakos odniosl do mojego posta, ktory moim zdaniem wyjasnie sprawe dosyc jasno.
Poza tym, dlaczego uwazasz, ze to my powinnismy Cie przekonac, ze tak jest? To Ty przekonaj nas, ze tak nie jest. Nie na podstawie przeslanek i przypuszczen. Wskaz zasade, ze nie mozna puszczac fanatyka przez wlasne oddzialy i odnies ja do zapisku w opisie dzialania fanatykow, ktore wskazuje, ze moga isc przez wlasne oddzialy.
Obrazek

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Splinter: bardzo fajnie, że zwróciłeś uwagę na to "as for shooting", ale zauważ, że to "distributed" odnosi się do hits. Jest to zapisek, który mówi jak należy to traktować w przypadku zadania obrażeń (fanatyk przechodzi), a nie klasyfikujący fanoli jako strzelanie. Oczywiście to tylko moje zdanie, ale uważam same argumenty "co nie zabronione to dozwolone" są wysoce niewystarczające.

Pzdr.

EDIT: gramatyka.
Obrazek
Obrazek

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Splinter pisze:Tak, ale nikt z was nie widział wzmianki, która występuje dalej:
on that unit, distributed as for shooting
Sam przyznam, że w pierwszej chwili nie zwróciłem na to uwagi. Jeżeli cos rozdzielanie jest jak strzelania, czyli podlega jego zasadą wynika z tego jasno ze tak jak z katapultą twój odział nie może być celem (czytaj dostać z twojej woli poprzez wpuszczenie w niego) fanatyka.
[/quote]

przejrzałem podręcznik do O&G i znalazłem...
Gigant:
'Swing with Club'... '(...)allocated as shooting hits'

rozumiem, iż Ward Savy przeciw strzelaniu działają na te ataki ?
ot, czysta analogia...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

szanowny kolego splinterze, niejden z członków LS się już wypowiedział, kolejny też mówi Ci właśnie że się niestety mylisz, i fanatyków można wypuszczać we własny oddział. A cały ten spam jeszcze dziś pójdzie w piach.

Zablokowany