![Obrazek](http://img442.imageshack.us/img442/7226/burnthemaf4.jpg)
(zdjęcie jeszcze z dawnych czasów. Efektem strzału było 11 martwych maruderów.)
Temat poświęcony nasławniejszej maszynie Skryre, która za sprawą szóstoedycyjnego ratlinga odeszła w cień.
Czy używacie, jak Wam się sprawuje, do czego polecacie (jeśli w ogóle), do czego nie, jakieś fajniejsze akcje z WFT.
Jako house gamer i klimaciarz starałem się aby jednym z moich weapon teamów zawsze był WFT - przyzwyczajenie zostało z wcześniejszych edycji, gdzie był jedynym dostepnym weapon teamem dołaczanym do jednostek. Niestety, brutalna rzeczywistość zweryfikowała to podejście i teraz dopiero przy możliwości wzięcia trzeciego teamu zaczynam myśleć nad miotaczem spaczognia.
Zaletami dla mnie są:
- możliwość ogarnięcia strzałem kilku jednostek naraz (co za tym idzie - ew. testy paniki). Czasem ze "stand and shoot" można spanikowac kilka wrogich oddziałów.
- wyższa siła niz ratling, d3 wounds i wspomniana panika.
Jednak ma toto i wady, które sprawiają że przegrywa z ratlingiem. Np. misfire to w najlepszym razie "tylko" martwy team. W najgorszym - cwierć spanikowanej armii.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Do założenia tego tematu pchnęły mnie dokonania WFT na ostatnim turnieju, gdzie całkiem nieźle się sprawdził.