nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Cord
Chuck Norris

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Cord »

Od siebie powiem tak.

Art na Booku jest beznadziejny według mnie. Jakiś kolo z czerwonym nochalem jak by z przepicia, pijaczyna i halabardnik w mundurze które nie maja już odzwierciedlenia w figurkach. Ciekawią mnie arty w środku.

Gryf - lubię bardzo koty a tył tegoż stwora jest koci i od razu widzę pewną nieprawidłowość, kot ma wyciągane pazury ale jak se chodzi to ze schowanymi a temu to wystają i jeszcze jakoś śmiesznie uniesione są. Osobiście bym je uciął żeby był jak schowane. Gryf jest w dziwnej pocie według mnie ale muszę powiedzieć że model robi na mnie wrażenie swoją masywnością, wygląda bardziej dostojnie niż smoki.

Planetarium - model niby landy ale jakoś nie widzę takiego czegoś na polu bitwy.

SuperMegaTurboPower laser - ten w ogóle mi sie nie podoba.

War Altar - w końcu jakoś wygląda, stary model był mega żenująco (wóz drabiniasty zwykły, i jeszcze ten obrzydliwy gryf z wywalonym jęzorem z tyłu).

Demigryfy - GW zrobiło ostatnio wiele modeli z naprawdę drobnymi szczegółami a tu mamy jakieś grubachne halabardy których drzewce są tak grube że gość nie potrafi ich objąć ręką.

Dodam jeszcze że mogło by GW zrobić coś z końmi a tu te pociągowe są takie jak starych rycerzy i do tego są oba takie same (może lustrzane odbicia to są co najwyżej).

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

żadnych przecieków z armybooka? niech ktoś się zlituje w piątek i coś napisze :D

Awatar użytkownika
Ludvik
Wałkarz

Post autor: Ludvik »

Cord pisze:Demigryfy - GW zrobiło ostatnio wiele modeli z naprawdę drobnymi szczegółami a tu mamy jakieś grubachne halabardy których drzewce są tak grube że gość nie potrafi ich objąć ręką.
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, to takie drzewce są bliższe prawdy niż kije od szczotek serwowane nam w TV. Ludzie w dawnych wiekach byli praktyczni i nie chcieli co 15 minut szukać nowego kija do halabardy. Drzewce grubości nadgarstka nie były niczym dziwnym. Podoba mi się, że drzewce zrobione do demikotków nie są okrągłe - bardzo przyjemnie się ogląda/maluje takie, graniaste kijki.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Ale grubość puszki od piwa (albo większe nawet) to chyba przesada. (tak nawiasem to ja osobiście spokojnie obejmuje mój nadgarstek pewnym chwytem ale to jest rzadkie)

Edit: Po przyjrzeniu sie tej broni to według mnie nie są to halabardy ale pole axey. Tu są zdjęcia:
http://www.armor.com/pole010.html

A tu panowie tym sie naparzają.

http://www.flickr.com/photos/8765199@N07/3478417548/

Jak widać mają pewny chwyt i w ogóle te demigryfowe wyglądają groteskowo przy nich.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Z ta jazda zeby przerobic Gryfa z podstawki na demigryfy.... to niewiem czy to jest dobry pomysl. Po model sporo straci bez skrzydel sporo pracy zeby go wyprofilowac. Po drugie wsadzenie tam generałow troche bedzie kosztowac, a wsadzenie zwyklych kolesi bedzie wygladac slabo. Moim zdaniem niema za bardzo sensu kombinowac i ja bym go zostawil ze skrzydelkami. wroce do pytania? trzeba zmieniac podstawki skoro ten bedzie na wiekszej ?

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

kowaljl pisze:Z ta jazda zeby przerobic Gryfa z podstawki na demigryfy.... to niewiem czy to jest dobry pomysl. Po model sporo straci bez skrzydel sporo pracy zeby go wyprofilowac. Po drugie wsadzenie tam generałow troche bedzie kosztowac, a wsadzenie zwyklych kolesi bedzie wygladac slabo. Moim zdaniem niema za bardzo sensu kombinowac i ja bym go zostawil ze skrzydelkami. wroce do pytania? trzeba zmieniac podstawki skoro ten bedzie na wiekszej ?
Jeżeli chcesz grać na turniejach, to trzeba używać nowych podstawek.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Ja z tego elfiego gryfa (świetnego) zrobię sobie Gryfa Normalnego. Co najwyżej trzeba będzie mu dorobić pancerz na piersi. Skoro i tak (chyba, że znów o czymś nie wiem. Normalne) mierzymy głównie do podstawek... co najwyżej umieszczę lataczka na odpowiedniej wysokości. Zastanawiam się tylko nad jednym -

Czy to przejdzie...

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Co ma nie przejsc? W zasadach masz napisane ze zeby nie krzywdzic wyjątkowo "ciekawych modeli: to ogony skrzydła sie nie liczą tylko sama podstawka:). Ja gram gryfem elfickim juz rok i nikt nigdy sie nie doczepił, tylko wiadomoze ze raczej widac ze siedzi na nim nasz general a nie jakas elficka laleczka:P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

No ok, ok... mam w pamięci to i owo z WH 40k, jeszcze nasze maszyny (i mój wałkannon), więc nie byłem pewny co to będzie po wypuszczeniu nowej Wunderwaffe.
W takim razie mój generał-elekor Mariuszek dostanie ładnego gryfa. :P Nie tego dużego bydlaka dla elektorów z kompleksami, którzy silnie chcą "coś" udowodnić i mierzą swoje gryfy. Eleganckiego, proporcjonalnego, spadającego z nieba gryfa elfiego.
Chociaż jakby elektorzy dostali opcję "szmoka" jakimś cudem to by Mariuszek pokazał jaki jest fajny na swym Czarnym (elfim) Szmoku. :D

Awatar użytkownika
Ludvik
Wałkarz

Cord pisze:Po przyjrzeniu sie tej broni to według mnie nie są to halabardy ale pole axey.
Napisałem to kilka postów wyżej. Ja swojego poleaxe'a nie obejmuję tak łatwo jak ci panowie, ale to pewnie dlatego, że w Polsce jest inne podejście do rycerstwa niż na zachodzie :D :D :D (tzn. my naparzamy się dużo ostrzej).

Co do demigryfów, to myślę, że thunder wilki będą najlepsze (dla ludzi z Middenlandu), ale dla mnie te kurokoty są syte.
A orła z IoB już przerabiałem na Empire i teraz trzeba by go posadzić na inną podstawkę... Jestem rozdarty - nowy gryf strasznie mi się podoba... :cry:
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Ludvik pisze:
Napisałem to kilka postów wyżej. Ja swojego poleaxe'a nie obejmuję tak łatwo jak ci panowie, ale to pewnie dlatego, że w Polsce jest inne podejście do rycerstwa niż na zachodzie :D :D :D (tzn. my naparzamy się dużo ostrzej).

Co do demigryfów, to myślę, że thunder wilki będą najlepsze (dla ludzi z Middenlandu), ale dla mnie te kurokoty są syte.
A orła z IoB już przerabiałem na Empire i teraz trzeba by go posadzić na inną podstawkę... Jestem rozdarty - nowy gryf strasznie mi się podoba... :cry:
Ja mam gryfa (moim zdaniem bardziej udanego niż ten z podstawki) karla franza. Przed bookiem też się zastanawiałem co zrobić bo przecież plotki mówią o nowym gryfie.
Myślałem aby nie kupować nowego i po prostu starego używać. Ale ten nowy tak fajnie wygląda, że go kupię, a tego starego przerobię po prostu na demigryfa. Będzie idealny dla bohaterów. :D
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Ludvik
Wałkarz

Bizim pisze: Ja mam gryfa (moim zdaniem bardziej udanego niż ten z podstawki) karla franza. Przed bookiem też się zastanawiałem co zrobić bo przecież plotki mówią o nowym gryfie.
Myślałem aby nie kupować nowego i po prostu starego używać. Ale ten nowy tak fajnie wygląda, że go kupię, a tego starego przerobię po prostu na demigryfa. Będzie idealny dla bohaterów. :D
Dokładnie :D. Bardzo słuszna koncepcja, też tak zrobię!

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Poniżej lista tego co wyjdzie w failcaście do imperium (zarówno nowe rzeczy jak i stare przeniesione do fc):

Empire Witch Hunter 1 mini $16.50 Finecast
Markus Wolfhart 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest 1 mini $16.50 Finecast
Balthasar Gelt, the Supreme Patriarch 1 mini $41.25 Finecast
Captain of the Empire - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Gory Blade 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Sword & Shield 1 mini $16.50 Finecast
Marius Leitdorf 1 mini $41.25 Finecast
Empire Master Engineer on Mechanical Steed 1 mini $41.25 Finecast
Empire Grand Master of the Blazing Suns 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the Knights Panther 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the White Wolf 1 mini $29.75 Finecast
Empire Battle Standard Bearer - Griffon Banner 1 mini $24.75 Finecast
Empire Master Engineer - Hockland Long Rifle 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Pistol 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Handgun 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Two Hand Weapons 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Hand Weapon and Shield 1 mini $16.50 Finecast
Halfling Hot Pot Catapult 1 mini $29.75 Finecast
Luthor Huss, Prophet of Sigmar 1 mini $29.75 Finecast
Heroes of the Empire - Valten 3 minis $66.00 Finecast

Fajnie ktoś skomentował GMów w FC:
LOL, looks like that old battle ponies are going finecast. Oh, forget about new warhorses for empire, there will be something like this : and each of them Grandmasters rides a classic warhorse figure now available in finecast !!! And the price is ridiculous.

Awatar użytkownika
Ludvik
Wałkarz

Finecast... Z odpowiednim podejściem nie jest zły, ale ceny tych zestawów są absurdalne. Mimo to cieszę się, bo wreszcie kupie sobie Baltazara i wszystkich Valtenów razem hehe :D .

Jedyny kłopot to to, że trzeba failcasty kupować w sklepach stacjonarnych, żeby nie dostać przypadkiem bubblewarriora :evil: .

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

No. Z tej listy jasno wynika iż Ulryki się pojawią... Jest Wielki Wilk.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Martin ale wielki wilk był od dawna w ofercie GW (tylko, że z faktu, iż jest metalowy to był tylko w mail orderze) więc to żadna nowość.

Szczerze powiem, że po tych modelach co wyszły to spodziewam się raczej takiego samego jak ostatnio potraktowania zakonów. :/

Awatar użytkownika
wychwa
Oszukista

Post autor: wychwa »

Mogli by nowego hot pota zrobić ;]

Gerald
Mudżahedin

Post autor: Gerald »

ja po cichu licze na to ze w drugim rzucie dadza nowe modele kawaleri bo tylko oni zostali nie zmienieni jeszcze i milicja. chyba ze nie bedzie juz IC w zwyklej kawaleri i maja nie robic konkurencji gryfom :( ale watpie by to im wycieli.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"

Legionowski Klub Miłośników Fantastyki

http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

W ostatnim kodeksie imperium nie bylo chyba zasad do halfling hot pot catapult z tego co pamietam?

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

zasad nie było, ale model był w sprzedaży, tak jak i zwykłe halflingi

Zablokowany