nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Od siebie powiem tak.
Art na Booku jest beznadziejny według mnie. Jakiś kolo z czerwonym nochalem jak by z przepicia, pijaczyna i halabardnik w mundurze które nie maja już odzwierciedlenia w figurkach. Ciekawią mnie arty w środku.
Gryf - lubię bardzo koty a tył tegoż stwora jest koci i od razu widzę pewną nieprawidłowość, kot ma wyciągane pazury ale jak se chodzi to ze schowanymi a temu to wystają i jeszcze jakoś śmiesznie uniesione są. Osobiście bym je uciął żeby był jak schowane. Gryf jest w dziwnej pocie według mnie ale muszę powiedzieć że model robi na mnie wrażenie swoją masywnością, wygląda bardziej dostojnie niż smoki.
Planetarium - model niby landy ale jakoś nie widzę takiego czegoś na polu bitwy.
SuperMegaTurboPower laser - ten w ogóle mi sie nie podoba.
War Altar - w końcu jakoś wygląda, stary model był mega żenująco (wóz drabiniasty zwykły, i jeszcze ten obrzydliwy gryf z wywalonym jęzorem z tyłu).
Demigryfy - GW zrobiło ostatnio wiele modeli z naprawdę drobnymi szczegółami a tu mamy jakieś grubachne halabardy których drzewce są tak grube że gość nie potrafi ich objąć ręką.
Dodam jeszcze że mogło by GW zrobić coś z końmi a tu te pociągowe są takie jak starych rycerzy i do tego są oba takie same (może lustrzane odbicia to są co najwyżej).
Art na Booku jest beznadziejny według mnie. Jakiś kolo z czerwonym nochalem jak by z przepicia, pijaczyna i halabardnik w mundurze które nie maja już odzwierciedlenia w figurkach. Ciekawią mnie arty w środku.
Gryf - lubię bardzo koty a tył tegoż stwora jest koci i od razu widzę pewną nieprawidłowość, kot ma wyciągane pazury ale jak se chodzi to ze schowanymi a temu to wystają i jeszcze jakoś śmiesznie uniesione są. Osobiście bym je uciął żeby był jak schowane. Gryf jest w dziwnej pocie według mnie ale muszę powiedzieć że model robi na mnie wrażenie swoją masywnością, wygląda bardziej dostojnie niż smoki.
Planetarium - model niby landy ale jakoś nie widzę takiego czegoś na polu bitwy.
SuperMegaTurboPower laser - ten w ogóle mi sie nie podoba.
War Altar - w końcu jakoś wygląda, stary model był mega żenująco (wóz drabiniasty zwykły, i jeszcze ten obrzydliwy gryf z wywalonym jęzorem z tyłu).
Demigryfy - GW zrobiło ostatnio wiele modeli z naprawdę drobnymi szczegółami a tu mamy jakieś grubachne halabardy których drzewce są tak grube że gość nie potrafi ich objąć ręką.
Dodam jeszcze że mogło by GW zrobić coś z końmi a tu te pociągowe są takie jak starych rycerzy i do tego są oba takie same (może lustrzane odbicia to są co najwyżej).
Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, to takie drzewce są bliższe prawdy niż kije od szczotek serwowane nam w TV. Ludzie w dawnych wiekach byli praktyczni i nie chcieli co 15 minut szukać nowego kija do halabardy. Drzewce grubości nadgarstka nie były niczym dziwnym. Podoba mi się, że drzewce zrobione do demikotków nie są okrągłe - bardzo przyjemnie się ogląda/maluje takie, graniaste kijki.Cord pisze:Demigryfy - GW zrobiło ostatnio wiele modeli z naprawdę drobnymi szczegółami a tu mamy jakieś grubachne halabardy których drzewce są tak grube że gość nie potrafi ich objąć ręką.
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
Ale grubość puszki od piwa (albo większe nawet) to chyba przesada. (tak nawiasem to ja osobiście spokojnie obejmuje mój nadgarstek pewnym chwytem ale to jest rzadkie)
Edit: Po przyjrzeniu sie tej broni to według mnie nie są to halabardy ale pole axey. Tu są zdjęcia:
http://www.armor.com/pole010.html
A tu panowie tym sie naparzają.
http://www.flickr.com/photos/8765199@N07/3478417548/
Jak widać mają pewny chwyt i w ogóle te demigryfowe wyglądają groteskowo przy nich.
Edit: Po przyjrzeniu sie tej broni to według mnie nie są to halabardy ale pole axey. Tu są zdjęcia:
http://www.armor.com/pole010.html
A tu panowie tym sie naparzają.
http://www.flickr.com/photos/8765199@N07/3478417548/
Jak widać mają pewny chwyt i w ogóle te demigryfowe wyglądają groteskowo przy nich.
Z ta jazda zeby przerobic Gryfa z podstawki na demigryfy.... to niewiem czy to jest dobry pomysl. Po model sporo straci bez skrzydel sporo pracy zeby go wyprofilowac. Po drugie wsadzenie tam generałow troche bedzie kosztowac, a wsadzenie zwyklych kolesi bedzie wygladac slabo. Moim zdaniem niema za bardzo sensu kombinowac i ja bym go zostawil ze skrzydelkami. wroce do pytania? trzeba zmieniac podstawki skoro ten bedzie na wiekszej ?
Jeżeli chcesz grać na turniejach, to trzeba używać nowych podstawek.kowaljl pisze:Z ta jazda zeby przerobic Gryfa z podstawki na demigryfy.... to niewiem czy to jest dobry pomysl. Po model sporo straci bez skrzydel sporo pracy zeby go wyprofilowac. Po drugie wsadzenie tam generałow troche bedzie kosztowac, a wsadzenie zwyklych kolesi bedzie wygladac slabo. Moim zdaniem niema za bardzo sensu kombinowac i ja bym go zostawil ze skrzydelkami. wroce do pytania? trzeba zmieniac podstawki skoro ten bedzie na wiekszej ?
- Martin von Carstein
- Kradziej
Ja z tego elfiego gryfa (świetnego) zrobię sobie Gryfa Normalnego. Co najwyżej trzeba będzie mu dorobić pancerz na piersi. Skoro i tak (chyba, że znów o czymś nie wiem. Normalne) mierzymy głównie do podstawek... co najwyżej umieszczę lataczka na odpowiedniej wysokości. Zastanawiam się tylko nad jednym -
Czy to przejdzie...
Czy to przejdzie...
Co ma nie przejsc? W zasadach masz napisane ze zeby nie krzywdzic wyjątkowo "ciekawych modeli: to ogony skrzydła sie nie liczą tylko sama podstawka:). Ja gram gryfem elfickim juz rok i nikt nigdy sie nie doczepił, tylko wiadomoze ze raczej widac ze siedzi na nim nasz general a nie jakas elficka laleczka:P
- Martin von Carstein
- Kradziej
No ok, ok... mam w pamięci to i owo z WH 40k, jeszcze nasze maszyny (i mój wałkannon), więc nie byłem pewny co to będzie po wypuszczeniu nowej Wunderwaffe.
W takim razie mój generał-elekor Mariuszek dostanie ładnego gryfa.
Nie tego dużego bydlaka dla elektorów z kompleksami, którzy silnie chcą "coś" udowodnić i mierzą swoje gryfy. Eleganckiego, proporcjonalnego, spadającego z nieba gryfa elfiego.
Chociaż jakby elektorzy dostali opcję "szmoka" jakimś cudem to by Mariuszek pokazał jaki jest fajny na swym Czarnym (elfim) Szmoku.![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
W takim razie mój generał-elekor Mariuszek dostanie ładnego gryfa.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Chociaż jakby elektorzy dostali opcję "szmoka" jakimś cudem to by Mariuszek pokazał jaki jest fajny na swym Czarnym (elfim) Szmoku.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Napisałem to kilka postów wyżej. Ja swojego poleaxe'a nie obejmuję tak łatwo jak ci panowie, ale to pewnie dlatego, że w Polsce jest inne podejście do rycerstwa niż na zachodzieCord pisze:Po przyjrzeniu sie tej broni to według mnie nie są to halabardy ale pole axey.
Co do demigryfów, to myślę, że thunder wilki będą najlepsze (dla ludzi z Middenlandu), ale dla mnie te kurokoty są syte.
A orła z IoB już przerabiałem na Empire i teraz trzeba by go posadzić na inną podstawkę... Jestem rozdarty - nowy gryf strasznie mi się podoba...
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
Ja mam gryfa (moim zdaniem bardziej udanego niż ten z podstawki) karla franza. Przed bookiem też się zastanawiałem co zrobić bo przecież plotki mówią o nowym gryfie.Ludvik pisze:
Napisałem to kilka postów wyżej. Ja swojego poleaxe'a nie obejmuję tak łatwo jak ci panowie, ale to pewnie dlatego, że w Polsce jest inne podejście do rycerstwa niż na zachodzie![]()
![]()
(tzn. my naparzamy się dużo ostrzej).
Co do demigryfów, to myślę, że thunder wilki będą najlepsze (dla ludzi z Middenlandu), ale dla mnie te kurokoty są syte.
A orła z IoB już przerabiałem na Empire i teraz trzeba by go posadzić na inną podstawkę... Jestem rozdarty - nowy gryf strasznie mi się podoba...
Myślałem aby nie kupować nowego i po prostu starego używać. Ale ten nowy tak fajnie wygląda, że go kupię, a tego starego przerobię po prostu na demigryfa. Będzie idealny dla bohaterów.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
DokładnieBizim pisze: Ja mam gryfa (moim zdaniem bardziej udanego niż ten z podstawki) karla franza. Przed bookiem też się zastanawiałem co zrobić bo przecież plotki mówią o nowym gryfie.
Myślałem aby nie kupować nowego i po prostu starego używać. Ale ten nowy tak fajnie wygląda, że go kupię, a tego starego przerobię po prostu na demigryfa. Będzie idealny dla bohaterów.
Poniżej lista tego co wyjdzie w failcaście do imperium (zarówno nowe rzeczy jak i stare przeniesione do fc):
Empire Witch Hunter 1 mini $16.50 Finecast
Markus Wolfhart 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest 1 mini $16.50 Finecast
Balthasar Gelt, the Supreme Patriarch 1 mini $41.25 Finecast
Captain of the Empire - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Gory Blade 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Sword & Shield 1 mini $16.50 Finecast
Marius Leitdorf 1 mini $41.25 Finecast
Empire Master Engineer on Mechanical Steed 1 mini $41.25 Finecast
Empire Grand Master of the Blazing Suns 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the Knights Panther 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the White Wolf 1 mini $29.75 Finecast
Empire Battle Standard Bearer - Griffon Banner 1 mini $24.75 Finecast
Empire Master Engineer - Hockland Long Rifle 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Pistol 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Handgun 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Two Hand Weapons 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Hand Weapon and Shield 1 mini $16.50 Finecast
Halfling Hot Pot Catapult 1 mini $29.75 Finecast
Luthor Huss, Prophet of Sigmar 1 mini $29.75 Finecast
Heroes of the Empire - Valten 3 minis $66.00 Finecast
Fajnie ktoś skomentował GMów w FC:
Empire Witch Hunter 1 mini $16.50 Finecast
Markus Wolfhart 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest 1 mini $16.50 Finecast
Balthasar Gelt, the Supreme Patriarch 1 mini $41.25 Finecast
Captain of the Empire - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Gory Blade 1 mini $16.50 Finecast
Captain of the Empire - Sword & Shield 1 mini $16.50 Finecast
Marius Leitdorf 1 mini $41.25 Finecast
Empire Master Engineer on Mechanical Steed 1 mini $41.25 Finecast
Empire Grand Master of the Blazing Suns 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the Knights Panther 1 mini $29.75 Finecast
Empire Grand Master of the White Wolf 1 mini $29.75 Finecast
Empire Battle Standard Bearer - Griffon Banner 1 mini $24.75 Finecast
Empire Master Engineer - Hockland Long Rifle 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Pistol 1 mini $16.50 Finecast
Empire Master Engineer - Repeater Handgun 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Two Hand Weapons 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Great Weapon 1 mini $16.50 Finecast
Empire Warrior Priest - Hand Weapon and Shield 1 mini $16.50 Finecast
Halfling Hot Pot Catapult 1 mini $29.75 Finecast
Luthor Huss, Prophet of Sigmar 1 mini $29.75 Finecast
Heroes of the Empire - Valten 3 minis $66.00 Finecast
Fajnie ktoś skomentował GMów w FC:
LOL, looks like that old battle ponies are going finecast. Oh, forget about new warhorses for empire, there will be something like this : and each of them Grandmasters rides a classic warhorse figure now available in finecast !!! And the price is ridiculous.
Finecast... Z odpowiednim podejściem nie jest zły, ale ceny tych zestawów są absurdalne. Mimo to cieszę się, bo wreszcie kupie sobie Baltazara i wszystkich Valtenów razem hehe
.
Jedyny kłopot to to, że trzeba failcasty kupować w sklepach stacjonarnych, żeby nie dostać przypadkiem bubblewarriora
.
Jedyny kłopot to to, że trzeba failcasty kupować w sklepach stacjonarnych, żeby nie dostać przypadkiem bubblewarriora
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
- Martin von Carstein
- Kradziej
No. Z tej listy jasno wynika iż Ulryki się pojawią... Jest Wielki Wilk.
Martin ale wielki wilk był od dawna w ofercie GW (tylko, że z faktu, iż jest metalowy to był tylko w mail orderze) więc to żadna nowość.
Szczerze powiem, że po tych modelach co wyszły to spodziewam się raczej takiego samego jak ostatnio potraktowania zakonów. :/
Szczerze powiem, że po tych modelach co wyszły to spodziewam się raczej takiego samego jak ostatnio potraktowania zakonów. :/
Mogli by nowego hot pota zrobić ;]
ja po cichu licze na to ze w drugim rzucie dadza nowe modele kawaleri bo tylko oni zostali nie zmienieni jeszcze i milicja. chyba ze nie bedzie juz IC w zwyklej kawaleri i maja nie robic konkurencji gryfom
ale watpie by to im wycieli.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
-
- Mudżahedin
zasad nie było, ale model był w sprzedaży, tak jak i zwykłe halflingi