nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Shadar »

Czy wcześniej na stronie GW hot pot też był w waszej sekcji rare? :shock:
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

no demigryfy rządzą 3 A S5 + Ap (3W- wondy zawsze liczą się dołu). Stompa będą miały na pewno- a jeśli faktycznie będą miały +1as to naprawdę duży szacun...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Myth pisze:Altar Volkmara ma "tylko" stubborn, chyba już nie będzie aż tak wspaniały, jak porzednio ;-)

Jeśli wierzyć stronce GW, to flaggelanci będą w specialach, ciasno się tam robi.

EDIT: tylko jak zobaczyłem cenę w funtach pieszego BSB ze sztandarem gryfa, to padłem... Ja swojego kiedyś kupiłem za 30 zł, nówkę...
Stubborn chyba dla zwykłego bo przy Volkmarze nic nie ma napisanego tylko nazwy zasad specjalnych. A Flagellantów też teraz dopiero zauważyłem....ale jaja!!! Cieszyć się czy płakać i jak będą wyglądać w podręczniku (może znowu będą mieć T4?)

BSB to pikuś...'nowi' GM mają sycące ceny #-o

Shadar --> nie, pojawił się wczoraj i nie ma jego statystyk.

EDIT
Z Volkmarem to już sam nie wiem w zasadzie....może ten cały Frenka dziś więcej napisze
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

No wiec tak... komentarz mojej zony: Od tych glupich wózków Wasi obywatele oszaleli i macie teraz flagusiów w specjalach. Moim zdaniem brdzo dobrze. Bo rakietnica i czołg dla mnie to był mus i na flagusiow brakowało mi pkt. czesto. Garczek ma wrócic do rozpisek i byc wlasnie wystawiany w Rarach, tak mi doniósł kumpel z Londynu dzis rano. Staty demigryfów sa naprawde niezle, boli ze siedza na nich zwykli jezdzcy, ale 9 atakow z WS4 i sila 5 robi wrazenie, plus minimum jeden stomp. Kawaleria ogrów ma wiecej atakow ale mniejszy WS i inicjatywe 2. wiec kosz moim zdaniem nie powinien byc wyzszy niz ich. czyli okolo 60pkt. Dla mnie ta jednostka naprawde jest fajna i pudełeczko jedno moze mi nie wystarczyc:) Zauwazyliscie ze te wózki magów sa o tyle dziwne ze niema ilosci zyc maga. A to by znaczyło ze nieda sie magów atakowac. No i na koniec Gryf, dopakowany :):):) tylko nadal nie wiadomo jakiego bedzie mial AS..

majk
Mudżahedin

Post autor: majk »

Shadar pisze:Czy wcześniej na stronie GW hot pot też był w waszej sekcji rare? :shock:
w 7ed hot pota nie było w booku. Zobaczymy co zaproponują - na stronie nie ma stat ani zasad.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Jak na razie hot pot opisany jest jako model alternatywny dla rakietnicy i moździerza.

Wcześniej w Imperium w dziale bitz, (almo modele archiwalne?) można było znaleźć i hot pota i oddział halfingów.
Nie spodziewam się tutaj rewelacji.

Awatar użytkownika
puzonik
Wałkarz

Post autor: puzonik »

ktoś ma pojęcie jak ma działać zasada Hold the line! na generale i kapitanie bo to chyba nowość?

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

puzonik pisze:ktoś ma pojęcie jak ma działać zasada Hold the line! na generale i kapitanie bo to chyba nowość?
3d6 ld na breaka i odrzucasz największą :wink:
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Jak to jest możliwe, że w zasadzie wiemy tak niewiele...czyżby ACTA miała z tym coś wspólnego???
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

Zauwazyliscie ze te wózki magów sa o tyle dziwne ze niema ilosci zyc maga
zasada podobna do zabawek VC jezeli typ rare to akolita liczy sie jako obsluga jezeli mount to wiadomo trzeba bedzie obrac cel ataku przy btb, a co do flagusow to ja bym sie tam cieszyl na waszym miejscu i powoli zastanawial co sie stanie z greatswordami:)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Frenka się znowu odezwał

- Runefang 75pkt
- Helm of the Ratslayer Fear dla dla wszystkich, Szczurki mają Terror i Hate
- jakaś zbroja dające 1+ AS (więc pewnie chodzi o Meteoric) i coś 6+ czegoś, ceny 40pkt
- Sztandar Gryfa wraca do ceny z 6ed czyli 50pkt
- Steelstandard też jest ale zmieniony, coś tam ignoruje i przerzut 1 na szarżę

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

demigryfy - This kit comes with three 50x75mm monster bases.
to znowu jakaś nowość by gw, czy były już takie podstawki?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

jedyna szansa ze marufangi sa na takich ale glowy za to niedam bo nie wiem na jakich one stoja

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Mourfangi na rydwanowych, te są 25mm krótsze
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Lala
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lala »

PiotrB pisze:no demigryfy rządzą 3 A S5 + Ap (3W- wondy zawsze liczą się dołu). Stompa będą miały na pewno- a jeśli faktycznie będą miały +1as to naprawdę duży szacun...
Szkoda tylko, że 3T, liczyłem po cichu na 4. Coś czuję, że wbrew pozorom będą "spływać" szybko jak rycerze. Ale pierdolnięcie mają całkiem przyjemne. :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Zauważyliście ,że ogólnie do elektorów nie ma statystyk ,a jak elektor jest martwy to mu zrobili ? :shock:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Afro pisze:demigryfy - This kit comes with three 50x75mm monster bases.
to znowu jakaś nowość by gw, czy były już takie podstawki?
A czasami giganty na takich nie stały ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Plastikowe Giganty mają podstawki 50x75mm

Awatar użytkownika
Belzebub
Wałkarz

Post autor: Belzebub »

Kordelas pisze:Zauważyliście ,że ogólnie do elektorów nie ma statystyk ,a jak elektor jest martwy to mu zrobili ? :shock:
A czy w ostatnim booku miałeś jednostkę elektora?
Nie. Dla mnie logicznym się wydawało, że elektor=generał.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

I nie podoba mi się to ,że na skrzydłach gryfa w Altarze pisze "Sigmat ,Morr ,Ulric ,Taal"
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Zablokowany