nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Do wyboru do koloru. 4 in 1.
Ciekawi mnie zasada gienia i capa Hold the Line!. Mają ją obaj czyli chyba gienio pozostanie w niebycie także w 8 edycji bo różnica miedzy nimi to 1 W i 1 Ld, gienio ma gryfa ale ni jest BSB a po to sie capow bierze.
i bardzo dobrze! a nie że piechota praktycznie musi całą grę rozkręcać jeden czołg jak ma normalne rzuty..w krasiach muszę przez 3 tury jak nie lepiej kroić ten wasz jeżdżący kamień a i to czasem się nie uda w 100%.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
-
- Mudżahedin
Cóż, na stronce w opisie flagellantów jest zapis unit size 10-30, podobno ma to zostać zniesione, więc zapisy nie są aktualizowane. Czyli jest szansa na T4
Co za czasy, niedługo dopiero z armybooka się będę musiał zasad dowiadywać...
I jeszcze "młot na malkontentów" - skoro wózki dają boosta w promieniu 6 cali, to jak widać GW nie "niszczy klimatu Imperium", tylko premiuje wsparcie dla piechoty. Coś wg mnie o wiele lepszego niż Altar - rydwan, który samotnie jeździł po polu, to był idiotyczny pomysł.
I jeszcze "młot na malkontentów" - skoro wózki dają boosta w promieniu 6 cali, to jak widać GW nie "niszczy klimatu Imperium", tylko premiuje wsparcie dla piechoty. Coś wg mnie o wiele lepszego niż Altar - rydwan, który samotnie jeździł po polu, to był idiotyczny pomysł.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2012, o 13:16 przez dumny puchacz, łącznie zmieniany 1 raz.
nie na stronce GW nie zmieniało jedynie w erracie do 8ed.felek pisze:Co do tanka to już przed premierą miał tak napisane więc tam chyba nic nie ingerowali w zmiany zapisów a nie pamiętam czy wogóle to było zmieniane na T10 .
Aury wózków są dość ciekawe oraz jeżeli wierzyć statystykom kurokotów to będą one ciekawe no chyba że przesadzą z kosztem punktowym.
Follow me if I advance,
kill me if I retreat,
avenge me if I die
W/D/L
Empire 3/1/1
Dark Elves 0/0/0
kill me if I retreat,
avenge me if I die
W/D/L
Empire 3/1/1
Dark Elves 0/0/0
- Martin von Carstein
- Kradziej
http://www.games-workshop.com/gws/conte ... =21300020a
Takie małe zdjęcie porównawcze ze strony GW, ukazujące rozmiar Gryfów.
Proszę zwrócić uwagę na tło - piechotę zza gryfami. Taka z ogromnymi piórami.
Takie małe zdjęcie porównawcze ze strony GW, ukazujące rozmiar Gryfów.
Proszę zwrócić uwagę na tło - piechotę zza gryfami. Taka z ogromnymi piórami.
e tam z VC to juz sporo wczesniej byly foty staty i zasady, nie wiem od czego to zalezy ale moze dlatego ze w white dwarfie bylo cos na ten temat. zreszta to juz tylko 7 dni nic tylko planowac rozpy a co do statow na GW zauwazylem ze przy niwych podrecznikach wprowadzaja zmiany statow ale nie chce im sie ruszac zasad specjalnych np varghulf stracil vampiric a potem to poprawili wiec nie ma sie co tym sugerowac
- Brushlicker
- Falubaz
hold the line to 3D6 na brejka i odrzucasz największy wynik...Cord pisze:Ciekawi mnie zasada gienia i capa Hold the Line!. Mają ją obaj czyli chyba gienio pozostanie w niebycie także w 8 edycji bo różnica miedzy nimi to 1 W i 1 Ld, gienio ma gryfa ale ni jest BSB a po to sie capow bierze.
No demigryfy maja T4 przecież.Lala pisze:Szkoda tylko, że 3T, liczyłem po cichu na 4. Coś czuję, że wbrew pozorom będą "spływać" szybko jak rycerze. Ale pierdolnięcie mają całkiem przyjemne.PiotrB pisze:no demigryfy rządzą 3 A S5 + Ap (3W- wondy zawsze liczą się dołu). Stompa będą miały na pewno- a jeśli faktycznie będą miały +1as to naprawdę duży szacun...
Myślę że to pomyłka z tym T i US. Pewnie to sprostują.r0m pisze:ma też zasade "unit strenghth 10" gdzie teraz w ogóle nie ma czegoś takiego jak unit stength więc średnio bym ufał tym statomCatafractus pisze:a widzieliście, że czołg ma znów 6 T, mniej niż działo!
Flagelanci mieli i maja zapis (strona GW) 5-30 a nie 10-30 jak piszesz.dumny puchacz pisze:Cóż, na stronce w opisie flagellantów jest zapis unit size 10-30, podobno ma to zostać zniesione, więc zapisy nie są aktualizowane. Czyli jest szansa na T4
Jeśli ktoś dysponuje skasowane czymkolwiek niech śle pm do wszystkich. :>
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
Kolejne info of Frenka
- Runefang 85 pkt (wczoraj podał, że jest 75 pkt...wczoraj byłem bardziej zadowolony)
- Helf of the Ratslayer (tak jak napisałem wcześniej) 15 pkt
- Meteoric Iron 1+AS i 6+ WS (chyba) za 50 pkt (porażka)
- Sztandar Gryfa jednak za 60 pkt (totalne dno)
- Steel Standard - ignorowanie kar za barding plus przerzut 1 przy szarży, ucieczce i pościgu (ale nie ma ceny podanej)
- Mace of Helstrum (nie przeczytał zasad) 50 pkt
- Lusterko Horstmana 40 pkt
- Ring of volans 30 pkt bądź 40 pkt
- White cloak lekko zmieniony 50pkt
- co do State Troops droższych o 1pkt to tyczy się to też GSów
- z tego co zrozumiałem to detachment może liczyć tyle samo modeli co jednostka główna, działają na niego wszystkie efekty głównej jednostki i czary/modlitwy, które rzuci się na jednostkę główną
- Great Cannon 120pkt
- Mortar coś około 100pkt
- zmienione zasady działania Czołgu, random movement D6 za każdy SP, impakty bez zmian
- WP nie dają kości dispela ale mogą channelować power/dispel
- Steam Tank 250pkt
- Kuroliszki 58pkt
- Rycerze 21pkt
- IC Reiksguard Knights 27pkt
Wg kogoś z Warhammer-Empire.com Czołg ma 6T i 10W.
- Runefang 85 pkt (wczoraj podał, że jest 75 pkt...wczoraj byłem bardziej zadowolony)
- Helf of the Ratslayer (tak jak napisałem wcześniej) 15 pkt
- Meteoric Iron 1+AS i 6+ WS (chyba) za 50 pkt (porażka)
- Sztandar Gryfa jednak za 60 pkt (totalne dno)
- Steel Standard - ignorowanie kar za barding plus przerzut 1 przy szarży, ucieczce i pościgu (ale nie ma ceny podanej)
- Mace of Helstrum (nie przeczytał zasad) 50 pkt
- Lusterko Horstmana 40 pkt
- Ring of volans 30 pkt bądź 40 pkt
- White cloak lekko zmieniony 50pkt
- co do State Troops droższych o 1pkt to tyczy się to też GSów
- z tego co zrozumiałem to detachment może liczyć tyle samo modeli co jednostka główna, działają na niego wszystkie efekty głównej jednostki i czary/modlitwy, które rzuci się na jednostkę główną
- Great Cannon 120pkt
- Mortar coś około 100pkt
- zmienione zasady działania Czołgu, random movement D6 za każdy SP, impakty bez zmian
- WP nie dają kości dispela ale mogą channelować power/dispel
- Steam Tank 250pkt
- Kuroliszki 58pkt
- Rycerze 21pkt
- IC Reiksguard Knights 27pkt
Wg kogoś z Warhammer-Empire.com Czołg ma 6T i 10W.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
No ale bijesz po jeźdźcu przecież.Kefas pisze:No demigryfy maja T4 przecież.Lala pisze:Szkoda tylko, że 3T, liczyłem po cichu na 4. Coś czuję, że wbrew pozorom będą "spływać" szybko jak rycerze. Ale pierdolnięcie mają całkiem przyjemne.PiotrB pisze:no demigryfy rządzą 3 A S5 + Ap (3W- wondy zawsze liczą się dołu). Stompa będą miały na pewno- a jeśli faktycznie będą miały +1as to naprawdę duży szacun...
Co do tych stompów, T i W demigryfów to rulebook jest jasny wystarczy przeczytać zasady kawalerii potworów.
T bierzesz od jeźdźca, W takie jakie jest najwyższe, a stompa ma.
Ogólnie radziłbym się nie sugerować statami STARYCH jednostek. Najlepiej widać po czołgu, że tych starych statystyk w ogóle nie zaktualizowali jeszcze.Kefas pisze:Myślę że to pomyłka z tym T i US. Pewnie to sprostują.r0m pisze:ma też zasade "unit strenghth 10" gdzie teraz w ogóle nie ma czegoś takiego jak unit stength więc średnio bym ufał tym statomCatafractus pisze:a widzieliście, że czołg ma znów 6 T, mniej niż działo!
Flagelanci mieli i maja zapis (strona GW) 5-30 a nie 10-30 jak piszesz.dumny puchacz pisze:Cóż, na stronce w opisie flagellantów jest zapis unit size 10-30, podobno ma to zostać zniesione, więc zapisy nie są aktualizowane. Czyli jest szansa na T4
Jeśli ktoś dysponuje fotkami skanami albo czymkolwiek niech śle pm do wszystkich. :>
Martin von Carstein pisze: Proszę zwrócić uwagę na tło - piechotę zza gryfami. Taka z ogromnymi piórami.
Stawiałbym na bardzo popularne wśród figurek GW połączenie korpusów great swordsów, główek z pistoliersów (chodzi mi o główki konkretnie pistoliersów bo mają hełmy i pióra) oraz rączek z zesatwu state troops.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.