Swietna robota. Kolorystyka troszku od czapy (ciekawe jak z reszta jego armii) ale placi-wymaga. Od twojej strony praca 100% profesjonalna. Skrytykowac i zmieszac z blotem bedzie mozna jak skonczysz
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Praca bardzo fajna, ale zdrać mi jak możesz jak malowałeś ten złoty na Korpusie, oraz od jakiego kolorku malowałeś tą zieleń na jednym z krzyży ??? od snot green po skull white czy od jeszcze jaśniejszego????
Kurcze super to wygląda, pomyśleć, że jeszcze tyle pracy muszę wykonać żeby robić jako taki NMM....
"Not that I have anything against senseless violence, manling, but why exactly are you strangling that old man?"
+++ Gotrek Gurnisson, Trollslayer +++
facebook.com/HammerhoodGames <--- takie tam o grach
Stare Dwarfy oraz O&G KUPIĘ
Co do zlotego nmm - testuje nowy patent - jest ekspresowy a wyglada calkiem spoko
Najpierw malujesz dany element kolorem bazowym - w tym wypadku snakebite leather - pozniej chamsko, bialym malujesz czesci gdzie bedzie rozjasnienie
Pozniej rozwadniasz farbe bazowa - do polprzezroczystej konsystencji - prawie sama woda - i jedziesz laserunkami po calosci - trzeba wytrzec pedzel z nadmiaru wody i malowac samym pigmentem
Pozniej powtarzasz z bialym i laserunkiem idac w strone krawedzi - i tak kilka razy.
Do tego mozna przyciemnic nmm w niektorych miejscach - ja zuylem dark flesha - tez laserunek.
Na koniec biale krechy na krawedziach
Co dozielonego zaczalem od mega slabej farby dark nagel green , pozniej snot green, scorpion i bialy
Spoko , a kto wymyślił ten patent ??? może się zapowiadac bardzo ciekawy ale i tak ja tego nigdy niesprubuje tego patentu ;P bo niegdy niebęde malował w 1/7 tak jak ty ;P.
Pozdro, figs naprawde fajnie się zapowiada.
Ale prawda prawda to dobry patent tez ostatnio na to wpadłem. Można osiągnąć ten sam efekt mniejszym nakładem pracy.
Nie wiem, który to ma być poziom, ale figsa nosi ślady ekspresowego malowania więc chyba taki jest wymóg. Szczególnie na czarnym widać dość mocne "krechy" Nie mniej jednak efekt jest całkiem spoko.
Hashu, próbowałeś mieszać farbę na figurce, też może przyśpieszać malowanie z dobrym efektem ?
No ja właśnie z mieszaniem kombinuje i efekty są całkiem zadowalające. Ogólnie mieszanie plus glazy na prawdę potrafią poprawić malowanie no i dodają trochę speeda. Chociaż mi i tak wszystko idzie w żółwim tempie.
Efekty moich prób są min na tym mieczyku. Cały NMM to ciemny szary + szary + biały 3 warstwy. No i rdzawe glazy.
Ja sie nie znam ale powiem że przedobrzyłeś z zielonym, niby mhhhroczne aniołki a robisz go toksycznie zielonego aż oczy pieką .
Reszta jak zwykle to bywa bardzo fajna
@ MuK miecz jest totalnie płaski, jedyne co go ratuje to że farba grubo
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Podmalowalem nmm na nozkach i nalozylem bazowe kolorki na insygnia
Wiecej jutro
@ Muk - sredni ten miecz - na nmm to nie wyglada bo wedlug tego jak pomalowales to swiatlo pada z kazdej strony - za malo skontrastowane.
Tez nie widac zebys farbe mieszal na nim, ale to inna bajka (widac zbyt wyraznie granice miedzy warstwami - wiec nie czaruj tu nam tylko maluj )