nowe modele i unity?
Moderator: #helion#
Re: nowe modele i unity?
Jak to o co... chodzi o dUl i o gUre
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
www.facebook.com/XIIIKohorta
nokia e63 nie obsuguje polskich znakow
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Gerald pisze:3 demi to jakies 180p 3ataki gura 9a dul 9W w sumie razem 12A+3 stompy(mozliwy DCH+3A czyli do 18A)
10KO 222p 10A gura 5A dul 10W i 15A
O sile samych demi i ich I juz nie bede pisal
Kawa przegrywa takie starcie w punktach,sile i nawet finansowo.
Do tego po szarży kawa bije się z S3, a demigryfy nadal tłuką z S5. A bez zasady lancy to my raczej łamać w turę wrogich klocków nie damy rady. Chyba, że na spółkę z jakąś piechotą.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
Wbrew ogólnej histerii, nie mogę się doczekać nowego Imperium. Będzie to odnowienie armii, stylu gry i zabawy.
Część modeli pójdzie odpocząć do szafki, ale za kilka lat pewnie wrócą.
Oczywiście widać, że GW chce wyprzedać z magazynów rycerstwo i łuczników + nowości, ale jeśli dzisiaj będziemy mieli skompletowaną armię na 8ed, to za kilka lat nic nas nie zaskoczy, bo po prostu wyciągniemy starych weteranów z szafki
Mam jedno pytanie odnośnie wózka Lighta: On daje Ward 6+, czy dodaje +1 do warda jak Mark of Tzeentch?
Część modeli pójdzie odpocząć do szafki, ale za kilka lat pewnie wrócą.
Oczywiście widać, że GW chce wyprzedać z magazynów rycerstwo i łuczników + nowości, ale jeśli dzisiaj będziemy mieli skompletowaną armię na 8ed, to za kilka lat nic nas nie zaskoczy, bo po prostu wyciągniemy starych weteranów z szafki
Mam jedno pytanie odnośnie wózka Lighta: On daje Ward 6+, czy dodaje +1 do warda jak Mark of Tzeentch?
wochowi tzeentchowcy mogli by sie nie zgodzicSoulferin pisze:Parry Save jest ward savem i nie kumuluje sie z innymi ward save'ami.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ogólnie, jak się wydaje, demikoty wychodzą znacznie lepiej od kawalerii, poza jednym, jedynym faktem - KO są w core'ach, a demimoore w specach. Armia z kawalerią w core raczej nie może sobie pozwolić na to, żeby reszta armii też składała się z kawalerii. Zatem mamy combo piechota + demiki lub KO + artyleria (śmierdzi mi to 6 edycją hehe).
"I made one mistake in my life, I should've burned Berlin!" - Napoleon I Bonaparte
Nie przesadzajmy. Bretonia jakoś ma kawalerię w corach ale znajduje punkty na kawalerię potworów w specjalach (co prawda tamci są ekstra bo latają, są w skirmishu i jeszcze są fastem ale to inna bajka...).
A jeszcze na wzmocnienie kurczaków przypomnę, że bohater na pegazie ma w nich look outa.
A jeszcze na wzmocnienie kurczaków przypomnę, że bohater na pegazie ma w nich look outa.
- Martin von Carstein
- Kradziej
No nie do końca (nie znam procentów ciągle). Obecnie zmasakrowano nam artylerię. Nie będzie w naszych armiach więcej niż dwóch dział zapewne (może trzecie, ale bierzemy też pod uwagę czołg - większość go weźmie. Na EURO to jedno działo mniej). Działa mus być zwłaszcza w armii pieszej, do jej osłony - zwłaszcza wózków.
Demigryfy i resztki artylerii plus czołg to obecnie jądro naszej armii i wokół nich to będziemy budować armie konną lub pieszą. Armia konna prawdopodobnie wystawi więcej kokoszek - odpuszczamy sobie w tym przypadku GS.
Najbardziej oczywiście będą się różnic Cory - w pieszej oczywiście nadal dużo piechoty, głównie śmieci (włócznicy bez tarczy, halabardnicy, łucznicy - ale to bardzo fajny śmieć). W Konnej wpakujemy tutaj kilkudziesięciu rycerzy, żeby zapełnić procenty i dać transport magom (?). Oczywiście tam też dojdą na 100% pegazy.
Przynajmniej ja to tak teraz widzę. Przyznaję, stałem się zażartym fanem demipand, co też może zaburzać me osądy.
Demigryfy i resztki artylerii plus czołg to obecnie jądro naszej armii i wokół nich to będziemy budować armie konną lub pieszą. Armia konna prawdopodobnie wystawi więcej kokoszek - odpuszczamy sobie w tym przypadku GS.
Najbardziej oczywiście będą się różnic Cory - w pieszej oczywiście nadal dużo piechoty, głównie śmieci (włócznicy bez tarczy, halabardnicy, łucznicy - ale to bardzo fajny śmieć). W Konnej wpakujemy tutaj kilkudziesięciu rycerzy, żeby zapełnić procenty i dać transport magom (?). Oczywiście tam też dojdą na 100% pegazy.
Przynajmniej ja to tak teraz widzę. Przyznaję, stałem się zażartym fanem demipand, co też może zaburzać me osądy.
Powiem wam że dex dupy nie urywa dale do słabych bym go nie zaliczył. Styl gry się nie zmieni drastycznie.
Punktowo wychodzi tak że część wsparcia ogniowego zamieniamy na hardhitterów.
Bardziej naporowa armia. Gryfy nadal niegrywalne. Co do wózeczków to już zależy od predyspozycji gracza. Ja tam builda nie będę zmieniał za bardzo. Dojdą do rozpiski Demigryfy i ze dwóch małych kapłanów.
No i zastanawiające będzie branie dużego księdza. Na razie wg papierków bardziej się będzie opłacało 2 duzych magów dać, bsb, 2 księży, 2 inżynierów, 2 armaty, 2 hordy piechoty, wagonik kawalerii, demigryfy, 2 działa i się kończa punkciki.
Widzę potencjał swarmowania wroga. Tani herosi w oddziałach i jedziemy hordami z cold blooded i nienawiścią.
Punktowo wychodzi tak że część wsparcia ogniowego zamieniamy na hardhitterów.
Bardziej naporowa armia. Gryfy nadal niegrywalne. Co do wózeczków to już zależy od predyspozycji gracza. Ja tam builda nie będę zmieniał za bardzo. Dojdą do rozpiski Demigryfy i ze dwóch małych kapłanów.
No i zastanawiające będzie branie dużego księdza. Na razie wg papierków bardziej się będzie opłacało 2 duzych magów dać, bsb, 2 księży, 2 inżynierów, 2 armaty, 2 hordy piechoty, wagonik kawalerii, demigryfy, 2 działa i się kończa punkciki.
Widzę potencjał swarmowania wroga. Tani herosi w oddziałach i jedziemy hordami z cold blooded i nienawiścią.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Czyli rozumiem, że dopiero teraz wyszedłeś z szoku.
Co do lektora to na altarze wydaje się naprawdę fajny. Bo nie dość, że rozdaje ld (nie wiem jak wy ale dla mnie ld 9 w naszej armii to podstawa) to jeszcze daje hate, może puścić modlitwę na wszystko w okolicy (armaty, płońcie nareszcie aboma nie będzie problemem ), a ponieważ lusterko nadal istnieje to można nim nadal łapać wrogich zabijaków.
Poza tym z tymi tanimi herosami to nie przesadzaj. Gobliny to mają tanich...
A co sądzisz o nowej zasadzie detachmentów?
Co do lektora to na altarze wydaje się naprawdę fajny. Bo nie dość, że rozdaje ld (nie wiem jak wy ale dla mnie ld 9 w naszej armii to podstawa) to jeszcze daje hate, może puścić modlitwę na wszystko w okolicy (armaty, płońcie nareszcie aboma nie będzie problemem ), a ponieważ lusterko nadal istnieje to można nim nadal łapać wrogich zabijaków.
Poza tym z tymi tanimi herosami to nie przesadzaj. Gobliny to mają tanich...
A co sądzisz o nowej zasadzie detachmentów?
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2012, o 16:39 przez Bizim, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mudżahedin
@Reyki - jak walczy czołg w turze przeciwnika???? czy faktycznie nie oblewa I z automatu?
- Martin von Carstein
- Kradziej
Reyki, potwierdzasz koszty punktowe podane wcześniej przez innych? Mógłbyś nam uchylić rąbka tajemnicy właśnie w tej kwestii punkcikowej?
Pokulałem sobie kostkami w combacie 6 demigryfów (348 jeśli są po 58) vs 40 GSów (440 jeśli są po 11). GSi wytrzymali 3-4 rundy combatu i wszyscy położyli się mostem, demigryfy straciły 7 ran (na 18).
Na początku chciałem sobie kupić wózek maga, ale teraz mam co do tego pomysłu wątpliwości.
Na początku chciałem sobie kupić wózek maga, ale teraz mam co do tego pomysłu wątpliwości.
Ale z hordą styknie się akurat 6 kokoszek
Jeśli kury dostały 7 ran to chyba logiczne ze zeszły 2 i kolejny został na dwóch ranach.Kury z tyłu nie biją ale jeźdzcy juz tak.kowaljl pisze:Bizim a ilu zginelo Demigryfow? I pamietales ze z tylu nie bija??
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"