Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Niestety tak ten przedmiot nie działa. Chroni na 2+ przed woundami z magii.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
To co mnie najbardziej cieszy, to powrót T6 na czołgu i s2 na mortarach. Z drugiej strony walka z 3x40 piechoty w hordach bufowanych z altara może być nieciekawe.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
w 100 % się zgadzam. Czołg który nie wejdzie do combatu z WL bo go zjedzą, 9 ! przedmiotów w tym żadnego arkana, wzrost o 20% ceny artylerii - obniżenie do S2 siły na mortarze i wreszcie podrożenie wszystkich jednostek bazowych o 1pkt!.. Altara raczej nikt nie będzie wystawiał - podrożał i daje znacznie mniej niż dawał! ..a hate na oddziałach chyba dla HE z Asf nie jest straszny. Imperium dostała kilka sensownych dodatków ale moim zdanie nowy book jest kompletnie in minus w porównaniu do tego co było. Imperium było bardzo groźne - nawet plewy potrafiły tym wygrywać- ale teraz koniec - zostały im działa i hordy piechoty które z elficką nie mają się jak mierzyć...Slayer pisze:Jak tam nowe imperium ?Mam zagrać sobie z nim niebawem, kolega ma już zamówiony book i czeka na dotarcie, przeglądałem sobie ich rozpy i śmiem twierdzić ze nie będzie nam już tak trudno z Emp.
Nie do końca się z Tobą zgadzam. Jak dostaniesz na WL 40 halabard+hate+buff z lighta lub debuff na WL z shadowa to się możesz zdziwić. trafia 75%, rani 50%, zabija około 45%. Więc z 30 ataków pada 14 WL. Nie jest różowo.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
tylko ,że teraz WL w 90% dojdą do kombatu a halabardnicy są dokładnie tacy sami jak byli z Pristem tylko o 1 drożsi...trochę się zmieniły modlitwy - wszystkie mają power 3 - jedna daje przerzut wondów , druga płonące ataki ,trzecia - warda na +5... tak ,że sytuacja jest dla HE mocno in plus...
Na 100% będą wystawiane wszystkie 3 nowe maszynki. Więc halaardy dostaną +1 do hita, hatred i warda 6+ a do tego to, co wejdzie z magii.
Bzdura Andrzej
Nawet altar idzie już do lamusa bo jest za miętki
A na te maszynki nie ma pk![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Prawda jest taka że bedziemy mieć lekko z emp
Demigryfy mogą powalczyć z WL kiedy jest ich do 20
Ale chyba zapominacie o tanku który na HE ciągle stanowi nie lada problem
To chyba jedyne 2 rzeczy które mogą stawić opór w bitwach He na Emp
Nawet altar idzie już do lamusa bo jest za miętki
A na te maszynki nie ma pk
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Prawda jest taka że bedziemy mieć lekko z emp
Demigryfy mogą powalczyć z WL kiedy jest ich do 20
Ale chyba zapominacie o tanku który na HE ciągle stanowi nie lada problem
To chyba jedyne 2 rzeczy które mogą stawić opór w bitwach He na Emp
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Ok, to Twoje zdanie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2012, o 16:41 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Heh w sumie mogę się z tobą założyć o browara że na babicach będzie max 1 taka maszynka ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ściągnąłeś sobie nakładkę emp do AB ? patrzyłeś co się mieści ? wiesz jakie są nowe zasady altara? mistrzu imperium?
Ściągnąłeś sobie nakładkę emp do AB ? patrzyłeś co się mieści ? wiesz jakie są nowe zasady altara? mistrzu imperium?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Jasne że sobie sciągnąłem i to już dawno
Nawet zrobiłem już pierwszą rozpę, wrzuciłem na forum imperium i już ją ludzie chwalą ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2012, o 16:41 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
bleh, to chyba forum o HE?
Jest to temat o tym, jak zostać generałem. Ciężko być dobrym, jeśli nie zna się innych armii ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)