Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Ukalez »

Niestety tak ten przedmiot nie działa. Chroni na 2+ przed woundami z magii.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

W polskim ab jest blad
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

dziala jak taki magic resist.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Co jest niezłym przegięciem, bo mamy mr5 za 40 pkt :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

Jak tam nowe imperium ? :mrgreen: Mam zagrać sobie z nim niebawem, kolega ma już zamówiony book i czeka na dotarcie, przeglądałem sobie ich rozpy i śmiem twierdzić ze nie będzie nam już tak trudno z Emp. :D

Andrzej
Pan Spamu

To co mnie najbardziej cieszy, to powrót T6 na czołgu i s2 na mortarach. Z drugiej strony walka z 3x40 piechoty w hordach bufowanych z altara może być nieciekawe.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Dokładnie tak, czołg z T6 powoduje, że można z tym walczyć bez pitek i słoneczek (szczególnie, że na ostatnim euro dostało się Shadowowi i Deathowi).

Po świętach poczytam booka to będę wiedział więcej. :)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

T6 powoduje to, że WL zjadają go w parę tur :D

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Slayer pisze:Jak tam nowe imperium ? :mrgreen: Mam zagrać sobie z nim niebawem, kolega ma już zamówiony book i czeka na dotarcie, przeglądałem sobie ich rozpy i śmiem twierdzić ze nie będzie nam już tak trudno z Emp. :D
w 100 % się zgadzam. Czołg który nie wejdzie do combatu z WL bo go zjedzą, 9 ! przedmiotów w tym żadnego arkana, wzrost o 20% ceny artylerii - obniżenie do S2 siły na mortarze i wreszcie podrożenie wszystkich jednostek bazowych o 1pkt!.. Altara raczej nikt nie będzie wystawiał - podrożał i daje znacznie mniej niż dawał! ..a hate na oddziałach chyba dla HE z Asf nie jest straszny. Imperium dostała kilka sensownych dodatków ale moim zdanie nowy book jest kompletnie in minus w porównaniu do tego co było. Imperium było bardzo groźne - nawet plewy potrafiły tym wygrywać- ale teraz koniec - zostały im działa i hordy piechoty które z elficką nie mają się jak mierzyć...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Nie do końca się z Tobą zgadzam. Jak dostaniesz na WL 40 halabard+hate+buff z lighta lub debuff na WL z shadowa to się możesz zdziwić. trafia 75%, rani 50%, zabija około 45%. Więc z 30 ataków pada 14 WL. Nie jest różowo.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

tylko ,że teraz WL w 90% dojdą do kombatu a halabardnicy są dokładnie tacy sami jak byli z Pristem tylko o 1 drożsi...trochę się zmieniły modlitwy - wszystkie mają power 3 - jedna daje przerzut wondów , druga płonące ataki ,trzecia - warda na +5... tak ,że sytuacja jest dla HE mocno in plus...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

To zależy czy mu to wpuścimy i ile bedzie mial kosci na wiatry, w pierwszej turze combatu ubija sie priesta i BSB

Andrzej
Pan Spamu

Na 100% będą wystawiane wszystkie 3 nowe maszynki. Więc halaardy dostaną +1 do hita, hatred i warda 6+ a do tego to, co wejdzie z magii.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Te hordy piechoty, to coś na co czekają SM 8) , z resztą da się je przecież przycisnąć magią, no i ten czołg, łatwo będzie można sobie z nim poradzić.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Bzdura Andrzej
Nawet altar idzie już do lamusa bo jest za miętki
A na te maszynki nie ma pk :wink:
Prawda jest taka że bedziemy mieć lekko z emp
Demigryfy mogą powalczyć z WL kiedy jest ich do 20
Ale chyba zapominacie o tanku który na HE ciągle stanowi nie lada problem :wink:
To chyba jedyne 2 rzeczy które mogą stawić opór w bitwach He na Emp
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Andrzej
Pan Spamu

Ok, to Twoje zdanie :)
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2012, o 16:41 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Heh w sumie mogę się z tobą założyć o browara że na babicach będzie max 1 taka maszynka :D
Ściągnąłeś sobie nakładkę emp do AB ? patrzyłeś co się mieści ? wiesz jakie są nowe zasady altara? mistrzu imperium?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Andrzej
Pan Spamu

Jasne że sobie sciągnąłem i to już dawno :D Nawet zrobiłem już pierwszą rozpę, wrzuciłem na forum imperium i już ją ludzie chwalą :wink:
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2012, o 16:41 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

bleh, to chyba forum o HE?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Andrzej
Pan Spamu

Jest to temat o tym, jak zostać generałem. Ciężko być dobrym, jeśli nie zna się innych armii :wink:

Zablokowany