kilka pytań o Chaos Dwarfy

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy

Post autor: Nijlor »

Napisz do FW, może w następnym faqu odpowiedzą, bo tak to tylko można się przerzucać racjami...
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

jest gdzieś w necie dostępny book w pdf'ie?

mam problem z zasadami iron demona...
wytłumaczyłby ktoś o co chodzi w Lumbering and Unstoppable, Carriage Hauler, Hellbound, Skullcracker?

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

prosba o PDF jest równoznaczna z piractwem takze radze usunąć to zdanie zanim admin zobaczy :)

Hellbound dodaje Nam +1 T i +1 W ale podczas misfire z automatu tracimy d3 woundów no AS

Skullcracker podczas combatu mamy 2d6 Thunderstompów gdy oblęzamy fortyfikacje i budynki mamy +1 do Woundowania

Lumbering and Unstoppable oznacza ze zamiast ruszać się tylko 6 cali mozemy zadeklraować pojechanie wprost przed siebie i wtedy do move'a dodajemy wynik z rzutu 2D6 jezeli rzucimy na kosciach dwie 1 wtedy stoimy w miejscu jeżeli chcemy zadeklarować szarże musimy robić to przed rzutem nawet jak nie dojedziemy to ruszamy się pełnym movem jeżeli wjedziemy w unit który nie był celem szarży wbijamy impacty normalnie przeciwnik na nas ma ASF w 1 turze combatu jeżeli wjedziemy w sojuszniczą wbijamy impacty i odsuwamy się o 1'
Pod koniec combatu wypłacamy Thunderstompy

A zasady Carriage Hauler niezbyt pojmuje więc sie nie wypowiadam
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

pytałem z ciekawości, ja tam nie widze żadnej prosby ani zachęcania do piractwa :mrgreen:

jeszcze mam pytanie o co chodzi z Resolute, Relentless i Contempt?

iron demon nie wypłaca żadnych ataków poza impactami w szarzy, atakami załogi i thunderstompem?

skullcracker daje 2d6+2 zamiast d6+2 impactów?

widziałem gdzieś na forum, że iron demon strzela. Czym? Jak to dokładnie wygląda?

deathshrieker moze walić pojedyńczym hitem z S8, jak rozpatrujemy trafienie z tego strzału? normalnie jak canonem?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Rabsp dostaje tygodniowego bana, żeby mógł sobie przemyśleć temat piractwa.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Rabsp ostrzegałem... No ale jak wolałeś u nas na forum nie prosi sie o PDFy ani tego typu rzeczy
Takie prosby to do " mikołaja "

nie impactów zadaje d6 + 2

Tylko thunderstompów jest 2D6 wyraźnie to napisałem

Kurde wejdź na strone FW tam przy każdej figsie masz opisana zasade :)

Bo niechce mi się całego booka przepisywać :P

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Denis pisze: Takie prosby to do " mikołaja "
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Zainteresowani wiedza o co chodzi co nie Dmtrij : D

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Denis pisze:prosba o PDF jest równoznaczna z piractwem takze radze usunąć to zdanie zanim admin zobaczy :)

Hellbound dodaje Nam +1 T i +1 W ale podczas misfire z automatu tracimy d3 woundów no AS

Skullcracker podczas combatu mamy 2d6 Thunderstompów gdy oblęzamy fortyfikacje i budynki mamy +1 do Woundowania

Lumbering and Unstoppable oznacza ze zamiast ruszać się tylko 6 cali mozemy zadeklraować pojechanie wprost przed siebie i wtedy do move'a dodajemy wynik z rzutu 2D6 jezeli rzucimy na kosciach dwie 1 wtedy stoimy w miejscu jeżeli chcemy zadeklarować szarże musimy robić to przed rzutem nawet jak nie dojedziemy to ruszamy się pełnym movem jeżeli wjedziemy w unit który nie był celem szarży wbijamy impacty normalnie przeciwnik na nas ma ASF w 1 turze combatu jeżeli wjedziemy w sojuszniczą wbijamy impacty i odsuwamy się o 1'
Pod koniec combatu wypłacamy Thunderstompy

A zasady Carriage Hauler niezbyt pojmuje więc sie nie wypowiadam
Shino ostatnio zweryfikował szarżę. Deklarujemy odpalenie bojlera. Rzucamy 2d6 i jedziemy. Jak abomka bez możliwości reakcji poza hold. I nawet widzieć celu za górką nie musimy...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

O a to ciekawe....Ale "normalnej" szarży nie można deklarować, tylko z boilera??
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Shino ostatnio zweryfikował szarżę. Deklarujemy odpalenie bojlera. Rzucamy 2d6 i jedziemy. Jak abomka bez możliwości reakcji poza hold. I nawet widzieć celu za górką nie musimy...
troche przeinaczasz. Jak deklarujesz szarze to jest normalna reakcja.

Jak nie deklarujesz szarzy i wjedziesz w przeciwnika z boilera to nie ma reakcji a przeciwnik dostaje asf

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

No tak. Właśnie tak.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

A czy ID może wykonać normalną szarże czy tylko dopałką?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

wgl ID moze marszować bo nigdzie nie było o tym konkrtnej uwagi usłyszałem albo przeczytałem gdzieś ale niewiem czemu ma nie móc marszować skoro jest Unique

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Pytanie odnośnie odpalenia boilera i zetkniecie się z wrogiem.

Czy ID musi wykonać "Close the door" czyli darmowy obrót do wroga ? Czy może ID po zetknięciu się z wrogiem staje w miejscu i to przeciwnik musi się dostawić do ID ?

Ta kwestia ostatnio wywarła spór podczas bitwy. Ja stawiałem na ten drugi wariant, w końcu ID nie może wykonać żądnych pivotów i jedzie na wprost to dlaczego miałby się dostawiać do wroga skoro nie jest to szarża... ?

Jakie jest Wasze zdanie podparte zasadami ?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Raamiel pisze:Pytanie odnośnie odpalenia boilera i zetkniecie się z wrogiem.

Czy ID musi wykonać "Close the door" czyli darmowy obrót do wroga ? Czy może ID po zetknięciu się z wrogiem staje w miejscu i to przeciwnik musi się dostawić do ID ?

Ta kwestia ostatnio wywarła spór podczas bitwy. Ja stawiałem na ten drugi wariant, w końcu ID nie może wykonać żądnych pivotów i jedzie na wprost to dlaczego miałby się dostawiać do wroga skoro nie jest to szarża... ?

Jakie jest Wasze zdanie podparte zasadami ?
Jeśli odpalenie boilera prowadzi do styku z wrogim oddziałem traktowane jest jako szarża i robi close.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

jak jest z tym marszem ??

Bo to dosyć ważne dla mnie obecnie jest

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

@Grolshek - ponoć odpalenie boliera nie jest szarżą.... w końcu nie wiem jak to jest. Jest to ważne bo myślałem że przy boilerze przeciwnik nie będzie mógł odginać.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Raamiel pisze:@Grolshek - ponoć odpalenie boliera nie jest szarżą.... w końcu nie wiem jak to jest. Jest to ważne bo myślałem że przy boilerze przeciwnik nie będzie mógł odginać.
No nie jest. Ale jak dotknie przeciwnika to już jest. A odginać boilera nie można.

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

@Grolshek - Piszesz że nie można a jednak można....

Sytuacja, jedziesz na wprost boilerem a przeciwnik ustawia się jednostką pod kątem posiądając tylko połowę oddziału w Twojej osi. I co jedziesz na wprost zatrzymujesz się i wedle tego co napisałeś musisz ID dostawić do oddziału wroga - czyli obracasz go ileś tam stopni. Dzięki temu ID jest odgięty..... Niszczysz jakieś tam śmieci a w następnej turze giniesz.....

Moim zdaniem po odpaleniu bolera - nie wolno wykonać ŻADNEGO manewru za wyjątkiem ruchu na wprost.
Skoro napisali w zasadach ID że nie może wykonać pivota powinno się rozpatrywać przez analogię że po zatrzymaniu się ID z boilera nie zmienia położenia i wrogi oddział dostawia się do ID.

Mam nadzieję że to jak najszybciej wyjaśnią w FAQ-u.

ODPOWIEDZ