Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań.
Co do comand squad to ja staram się unikać dawania mournom czempionów. A czemu tak? Bo tylko jeden oddział mournów może nieść dragonhide banner, który im daje niebotycznego rzekłbym boosta. Ale, żeby nie stracić drugiego klocka to daje się 3 mourny jako support. Poza tym więcej jak 5 mournów ma strasznie nieforemną formację( ja uważam, że 4 to już jest powoli przesyt, ale kto co lubi )
Aha, dzięki.
Rozumiem, że ze względu na banner opłaca się mieć jeden duży oddział, tak aby mieć jeszcze większą moc przebicia.
A ten mały skoro nie ma fajnego bannera to po prostu w wersji minimum.
Bo rozmyślam jak używać tych demigryfów i dlatego pytam się ludzi bardziej doświadczonych w grze monsterową kawalerią.
Dzx.
Rozumiem, że ze względu na banner opłaca się mieć jeden duży oddział, tak aby mieć jeszcze większą moc przebicia.
A ten mały skoro nie ma fajnego bannera to po prostu w wersji minimum.
Bo rozmyślam jak używać tych demigryfów i dlatego pytam się ludzi bardziej doświadczonych w grze monsterową kawalerią.
Dzx.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nawróć się na ogry, a nie jeździj pierzastymi steamtankami
Akurat czempion jest całkiem niezły, gdyby ktoś nam ściął stan osobowy do pojedyńczego Mournfanga, to tym ostatnim zazwyczaj będzie czempion właśnie, a nie banner. Dzięki temu jest szansa skitrania się w challenge a ew. ucieczka nie jest automatyczną śmiercią. Wiem że już kilka razy udało mi się uratować tak punkty za oddział mournów.kubencjusz pisze:Co do comand squad to ja staram się unikać dawania mournom czempionów. A czemu tak? Bo tylko jeden oddział mournów może nieść dragonhide banner, który im daje niebotycznego rzekłbym boosta. Ale, żeby nie stracić drugiego klocka to daje się 3 mourny jako support. Poza tym więcej jak 5 mournów ma strasznie nieforemną formację( ja uważam, że 4 to już jest powoli przesyt, ale kto co lubi )
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Majestic pisze: Akurat czempion jest całkiem niezły, gdyby ktoś nam ściął stan osobowy do pojedyńczego Mournfanga, to tym ostatnim zazwyczaj będzie czempion właśnie, a nie banner. Dzięki temu jest szansa skitrania się w challenge a ew. ucieczka nie jest automatyczną śmiercią. Wiem że już kilka razy udało mi się uratować tak punkty za oddział mournów.
Dzięki wielkie za tą kminę bo już się zastanawiałem jak to będzie z tym bannerem na małym oddziale demigryfów, bo po ucieczce z cc by z automatu ginął oddział jakby sam został.
Jeśli ogry znów powrócą do służby w imperium to na pewno były by u mnie mile widziane. Ale na razie to grozi mi inwazja od strony ogrów znajomego.Nawróć się na ogry, a nie jeździj pierzastymi steamtankami
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
- Król Goblinów
- Wodzirej
chopy, 3ke się bierze po to żeby jak 2ch spadnie nie było połówki za oddział , a na champa szkoda punktów trochę.
Regeneracja, +1 T, Korona dowodzenia
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja tam preferuje soulblight + stonehorn& mourny. Nie ma wtedy bata. Chyba, że to kawa i ma niebotyczne rzuty na save i word
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
ostatnio grałem z kumplem i wynikła trudna okoliczność.
Jeżeli Bruiser stoi w drugim szeregu, ktoś rzuci challenge, on nie przyjmie. To może bić ?
zależy:
- kogo przeciwnik wybrał jako model który ma się cofnąć
- czy nie ma modeli zwykłych oddziałowców( np irongutsów, bulli) które stoją poza combatem, bo jeśli są to wstarczy zamienić możesz zamienić miejscami te modele by nie stracić aż tyle ataków
Jeżeli Bruiser stoi w drugim szeregu, ktoś rzuci challenge, on nie przyjmie. To może bić ?
zależy:
- kogo przeciwnik wybrał jako model który ma się cofnąć
- czy nie ma modeli zwykłych oddziałowców( np irongutsów, bulli) które stoją poza combatem, bo jeśli są to wstarczy zamienić możesz zamienić miejscami te modele by nie stracić aż tyle ataków
Jo, po inicjatywie walisz.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2012, o 18:18 przez Majestic, łącznie zmieniany 1 raz.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.