Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Gra o Tron - serial
Kiepsko... duże różnice między książką a serialem.
Ktoś ma jakiś dobry link do streamu?
@Furion
pierwszy odcinek jest na hbogo.pl do obejrzenia
drugi już na warezach PL też jest
a co do tego pierwszego odcinka MEEGA ZACZĘLI czekam na następny tydzień i drugi odcinek
pierwszy odcinek jest na hbogo.pl do obejrzenia
drugi już na warezach PL też jest
a co do tego pierwszego odcinka MEEGA ZACZĘLI czekam na następny tydzień i drugi odcinek
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Zgadzam się , klimat jest
Idealnie dobrali aktorkę do roli Melisandre
wcześniej świetna rola wiedźmy władczyni wioski w Black Death ,bardzo dobrym filmie z Seanem Beanem
wartym trailera - malutkiego spoilera tu:
http://www.traileraddict.com/trailer/bl ... th/trailer
no i w Czarnej Księdze też dobra
no i kobita trzyma się dobrze a z mojego rocznika jest (aktorka nie melisandre)
Miałem tylko jakieś dziwne wrażenie że Stannis i Davos są zamienieni rolami, ktoś tu zbyt młodo wyglądał....
Serial nie musi być kanonicznym odwzorowaniem tej książki, nie da rady, ważne że jest stylowy i ciekawy.
W pierwszym sezonie serialu najlepsza moim zdaniem była scena - Rozliczanie Syna Przy Oprawianym Jeleniu,
najgorsza - umowne polowanie. Trudno wymagać żeby wszystkie odcinki były równe.
W obecnym sezonie takiego Spartakusa, po niemrawym początku były epickie odcinki 5 i 10.
Co do True Blood - to - podobnie jak z książkową, lepszą wersją (bo tam jest Elvis) - każdy kolejny sezon był mocniejszy.
Ostatnie dwa- jak dla mnie- zajebiste.
Idealnie dobrali aktorkę do roli Melisandre
wcześniej świetna rola wiedźmy władczyni wioski w Black Death ,bardzo dobrym filmie z Seanem Beanem
wartym trailera - malutkiego spoilera tu:
http://www.traileraddict.com/trailer/bl ... th/trailer
no i w Czarnej Księdze też dobra
no i kobita trzyma się dobrze a z mojego rocznika jest (aktorka nie melisandre)
Miałem tylko jakieś dziwne wrażenie że Stannis i Davos są zamienieni rolami, ktoś tu zbyt młodo wyglądał....
Serial nie musi być kanonicznym odwzorowaniem tej książki, nie da rady, ważne że jest stylowy i ciekawy.
W pierwszym sezonie serialu najlepsza moim zdaniem była scena - Rozliczanie Syna Przy Oprawianym Jeleniu,
najgorsza - umowne polowanie. Trudno wymagać żeby wszystkie odcinki były równe.
W obecnym sezonie takiego Spartakusa, po niemrawym początku były epickie odcinki 5 i 10.
Co do True Blood - to - podobnie jak z książkową, lepszą wersją (bo tam jest Elvis) - każdy kolejny sezon był mocniejszy.
Ostatnie dwa- jak dla mnie- zajebiste.
A mnie bolą dodawane sceny strasznie.
To co reżyser/scenarzysta zrobił z Littlefingerem w scenie z Cersei - MASAKRA. Jak dla mnie nie można robic z jednego z największych rozkminiatorów po prostu durnia.
Tak po za tym "Jara" Greyjoy "wygrywa" drugi odcinek.
To co reżyser/scenarzysta zrobił z Littlefingerem w scenie z Cersei - MASAKRA. Jak dla mnie nie można robic z jednego z największych rozkminiatorów po prostu durnia.
Tak po za tym "Jara" Greyjoy "wygrywa" drugi odcinek.
"Jara" stanowi całkowite przeciwieństwo książkowego pierwowzoru tej postaci do tego stopnia że podejrzewam iż to może być jakiś Joke Autora
współpracującego z ekipą robiącą serial. Co prawda swą obecnością przywołuje skojarzenie z kałamarnicami jak mawiano o jej ludzie i jest nieco podobna do aktora grającego Balona Greyjoya (który jako postać wyszedł tu bardziej wyraziście niż w książce ) - ale z drugiej strony jaka aktorka mogłaby odegrać wiernie Ashe Greyjoy? Mnie na trailerowych migawkach zabiła Brienne Druga "Jara".
W czołówce od początku wyrażnie jest podane "na motywach" a nie "na podstawie", zaś zwolenników śledzenia prawdziwej historii w tego typu produkcjach wypada odesłać do aktualnego sezonu Spartakusa
współpracującego z ekipą robiącą serial. Co prawda swą obecnością przywołuje skojarzenie z kałamarnicami jak mawiano o jej ludzie i jest nieco podobna do aktora grającego Balona Greyjoya (który jako postać wyszedł tu bardziej wyraziście niż w książce ) - ale z drugiej strony jaka aktorka mogłaby odegrać wiernie Ashe Greyjoy? Mnie na trailerowych migawkach zabiła Brienne Druga "Jara".
W czołówce od początku wyrażnie jest podane "na motywach" a nie "na podstawie", zaś zwolenników śledzenia prawdziwej historii w tego typu produkcjach wypada odesłać do aktualnego sezonu Spartakusa
Dali Yarę, bo by się laikom Asha z Oshą myliły. Też trochę jestem rozczarowany tą postacią, bo z lektury książki wydawała mi się bardziej kobieca.
Na razie parę niezgodności z książką (nawet sporych), ale z jakąś konkretną opinią wstrzymam się do końca całego sezonu. W 1szym też było trochę zmian, ale nie zepsuło to odbioru całości - mam nadzieję, że tu też tak będzie.
@Dziku, a co chcesz od Brienne ? Jeśli miałbym oceniać tylko po zajawkach i zdjęciach to jest spoko, no ale jakoś wkrótce 3ci odcinek będzie, to mam nadzieję, że w końcu uświadczymy Brienne.
Na razie parę niezgodności z książką (nawet sporych), ale z jakąś konkretną opinią wstrzymam się do końca całego sezonu. W 1szym też było trochę zmian, ale nie zepsuło to odbioru całości - mam nadzieję, że tu też tak będzie.
@Dziku, a co chcesz od Brienne ? Jeśli miałbym oceniać tylko po zajawkach i zdjęciach to jest spoko, no ale jakoś wkrótce 3ci odcinek będzie, to mam nadzieję, że w końcu uświadczymy Brienne.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie ma i już nie będzie wcześniejszych premier "Gry o tron" w HBOGO.diuk pisze:Nie maAderyn pisze:Najprawdopodobniej jutro
Opcja ta była dostępna tylko w Polsce i Holandii przez jakieś pół dnia. HQ z USA szybko im to zakazało, ponoć przez narzekania fanbojów serialu z reszty świata...
HBO ogłosiło wczoraj że będą kontynuować serię - trzeci sezon będzie adaptacją pierwszego tomu III części sagi i ponownie mieć 10 odcinków.
- Król Goblinów
- Wodzirej
ku pokrzepieniu
http://www.youtube.com/watch?v=0OWQXQgH ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=0OWQXQgH ... r_embedded
Kiedy sa oficjalne premiery? W niedziele kazda czy jak?
Jakis fajny portal do ogladania online poza zalukaj.tv?
w telewizji leci w niedziele wieczorem. w poniedzialek juz jest do zassania.
co do portali to hbogo?
co do portali to hbogo?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
ja używam tego ZiemkoZiemko pisze:Kiedy sa oficjalne premiery? W niedziele kazda czy jak?
www.free-tv-video-online.me
Tylko po polsku nie ma odcinków.
polecam kinomaniak.tv
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
http://iitv.info tez jest niezly chociaz ostatnio wcisneli tam sporo reklam