Ustawianie wyników turnieju i czy czołówka ligi to wałkarze.

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

SlanesH pisze:Moim zdaniem wynik powinien byc 0-0, to zabawa, gramy dla przyjemnosci nie dla miejsc.
Nie wiem czy nie zauważyłeś, ale miałem w pytę okazji aby podkładać się Robsonowi. Bo jest on moim kolegą z klubu, bo miał więcej punktów ode mnie i miał realną szansę wygrać ten turniej, albo nawet i ligę, hohoho. IMO to my potraktowaliśmy turniej bardziej jako zabawę niż wy. Na spokojnie poszliśmy na piwko, a nie ciśnieniowaliśmy się do wyniku i przebiegu gry. Kiedy wróciliśmy na salę wyskoczyła na nas chmara, że wypaczamy wynik, że tak być nie może bo Robert prześcignie Ziutka itp. Kto tu się chłopaku ciśnieniuje o wyniki i miejsce w lidze?
Jesli jedziecie na turniej tylko po to zeby zdobywac punkty do ligi i chcecie to robic w taki sposob to jest to po prostu nie fair
Co ty pier***. Nie było mowy o żadnym podkładaniu, tym bardziej, że nie miałem żadnego in teresu w darmowym sponsorowaniu Robsona. Twierdzenie, że jeździ ktoś na turniej po punkty ligowe, jest tak samo trafne jak stwierdzenie Pingusa, że czołówka ligii WFB wałuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

poczekajcie. to jak jest? czy jesli mam vc na zombie i w 1 turze wybucha mi mag lord z miscasta (male prawdopodobienstwo, ale zawsze) to moge sie spokojnie poddac i mam 10 punktow za bitwe? to w takim razie moge sie poddacw 4 turze jak widze, ze przegrywam? to znacznie zwieksza taktyczne pole do popisu... :>

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Kielon: Ale oba stwierdzenia sa prawdziwe az do szpiku kosci :P

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

@Kielon:
Coz to nie moja sprawa czy idziesz na piwo czy nie ale jesli olewasz granie bitwy to powienienes sie zgodzic z decyzja sedziego. A 10-10 bylo i tak ugodowe. A ty wrociles i zaczeles strasznie sie o to wyklocac psujac zabawe i wkurwiajac sporo ludzi. Jesli Ci nie zalezy i traktujesz to na luzie to po co cala ta dyskusja?
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

IMO to my potraktowaliśmy turniej bardziej jako zabawę niż wy.
Zwłaszcza jak wam wyskoczyła piana na pyskach podczas wyczytywania wyników. Co!!!!!!!!!, Jak to!!!!!!!!!!!, Ale ja mu 22 oddałem !!!!!!!!!!!!, Jakim prawem!!!!!!!!!!!!
Patrzyłem na was i nie wierzyłem własnym oczom.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Tyle, że wynik był już wpisany przed opuszczeniem miejsca turnieju, ktoś natomiast go zmienił na 10-10, a takiego nikt nie zglaszal.
Nawet jeżeli to co zrobiliśmy było moralnie wątpliwe i mogło wam siuę nie podobać, to mieliśmy do tego pełne prawo, tutaj błąd popełnił tylko i wyłącznie Green zmieniając nie wiadomo czemu zgłoszony wynik według włąsnego wydzimisię.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Co byście nie mówili ja wiem swoje. Nie chcieliście brać udziału w imprezie do końca to po kiego te 22-0. Nie wciskaj komuś że dla zabawy. Nie przekonacie mnie też że nie wiedzieliście że z takim wynikiem z 5 stołu któryś z was wskoczy b. wysoko. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie i nie zamierzam sie juz więcej nad tym rozwodzić.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Powtórzę ]
Tyle, że wynik był już wpisany przed opuszczeniem miejsca turnieju, ktoś natomiast go zmienił na 10-10, a takiego nikt nie zglaszal.
Nawet jeżeli to co zrobiliśmy było moralnie wątpliwe i mogło wam siuę nie podobać, to mieliśmy do tego pełne prawo, tutaj błąd popełnił tylko i wyłącznie Green zmieniając nie wiadomo czemu zgłoszony wynik według włąsnego wydzimisię.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Kielon.

Dobrze wiesz zeby zrobić 22-0, to trzeba naprawdę się trzeba napracować było. I nigdy nie uwierze, że Robson by cię pocisną tyle. NIGDY. I to że oddałeś mu 22 punkty jest niczym nie umotywowane.

Wpisaliście sobie wynik od tak sobie do kompa. Kto Cie upoważnił do tego???

Wyniki powinien wpisywać organizator lub osoba przez niego upoważniona. Czyli Zyraf bądz ja (prosil mnie o to przed turniejem).
Ostatnio zmieniony 5 sie 2007, o 11:08 przez Piotr P., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Green Knight pisze:Piszesz że czołówka ligi to wałki. Spójrz kto jest w czołówce. A raczej na 2 i 3 miejsca. Sam podważyłes swoją wiarygodność.
Proszę nie wracajmy do tego, pomyliłem się oczywiście wygłaszając takie stwierdzenie jakiś rok temu na NG, ale było to w formie żartu i nie chodziło o top20 jak niektórzy sugerowali. ;) Kielon czegoś takiego nie napisał.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Shino pisze:poczekajcie. to jak jest? czy jesli mam vc na zombie i w 1 turze wybucha mi mag lord z miscasta (male prawdopodobienstwo, ale zawsze) to moge sie spokojnie poddac i mam 10 punktow za bitwe? to w takim razie moge sie poddacw 4 turze jak widze, ze przegrywam? to znacznie zwieksza taktyczne pole do popisu... :>
Shino nie podawaj proszę cie skrajnych przpadków. Pozatym taka sytuacje można zrozumeć, ale tu chłopaki nie wystawili nawet figsów.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

pingus pisze:
Green Knight pisze:Piszesz że czołówka ligi to wałki. Spójrz kto jest w czołówce. A raczej na 2 i 3 miejsca. Sam podważyłes swoją wiarygodność.
Proszę nie wracajmy do tego, pomyliłem się oczywiście wygłaszając takie stwierdzenie jakiś rok temu na NG, ale było to w formie żartu i nie chodziło o top20 jak niektórzy sugerowali. ;) Kielon czegoś takiego nie napisał.
Faktycznie. Jestem troche wczorajsz więc nie skumałem do końca. Cofam słowa na temat wałkowania w czołówce, choć nie do końca zmieniam na ten temat pogląd. Dalej patrz miejsca 2 i 3.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Green Knight pisze:Wpisaliście sobie wynik od tak sobie do kompa. Kto Cie upoważnił do tego???
To proszę zmienić mi wynik pierwszej bitwy na 10-10. Też sam wpisałem wynik do komputera, bo też nikogo z sędziów nie było.
Wyniki powinien wpisywać organizator lub osoba przez niego upoważniona. Czyli Zyraf bądz ja (prosil mnie o to przed turniejem).
To dobrze by było, gdyby któryś z sędziów łaskawie ruszył 4 litery i wpisał wyniki. Natomiast wszyscy oni byli zajęci grą. Pomyślcie na przyszłość w takim razie o nie grającym sędzi.
Piszesz że czołówka ligi to wałki. Spójrz kto jest w czołówce. A raczej na 2 i 3 miejsca. Sam podważyłes swoją wiarygodność.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem, że stwierdzenie Pingusa (bo to jego było) nie jest zbyt rozsądne i niczym nie podparte

Edit:
Cofam słowa na temat wałkowania w czołówce, choć nie do końca zmieniam na ten temat pogląd. Dalej patrz miejsca 2 i 3.
Nie rozumiem. Przykro mi. W sensie, że zarzucasz mi wałowanie? Jak, gdzie i keidy?

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Kielon pisze:
To dobrze by było, gdyby któryś z sędziów łaskawie ruszył 4 litery i wpisał wyniki. Natomiast wszyscy oni byli zajęci grą. Pomyślcie na przyszłość w takim razie o nie grającym sędzi.
To już nie moja sprawa. Byłem proszony o pomoc więc w miarę możliwości pomogłem. Przyjechałem tam grać, a nie sędziować.

Myślę że taki lokal nie potrzebuje niegrającego sedziego. Nie było żadnych problemów, nie licząc waszego. Zmiane waszego wyniku na 10-10 uzgadniałem z Żyrafem i Kołatą i chyba kilkoma graczami. Faktem jest że ja byłem pomysłodawcom przznania wam 10 punktów.
Kielon pisze:
Piszesz że czołówka ligi to wałki. Spójrz kto jest w czołówce. A raczej na 2 i 3 miejsca. Sam podważyłes swoją wiarygodność.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem, że stwierdzenie Pingusa (bo to jego było) nie jest zbyt rozsądne i niczym nie podparte.
A ja za e słowa przeprosiłem w poprzednim poście. Wczoraj po turnieju poszedłem na impreze małą i jestem troche "zmęczony".

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

KIELONGATE :) Macie ludzie problemy tam w Warszawce i okolicach. U nas to prędzej każdy dałby się pokroić niż podłożył Młodemy, Thurionowi czy komuś innemu z pomorskiej czołówki.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

widac jaki kto jest fajny (;

uwazam ze 10:10 to blad w takim wypadku. 0:0 to wynik znacznie uczciwszy skoro w ogole nie podjeto bitwy z premedytacja

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Niestety u nas są ludzie którzy za piwo "pokroją swoją armie na papierze", przez co wypaczają rywalizację która obecnie jest bardzo duża i wyrównana.

BTW. Wojtku spójrz na takego Thuriona...też bym mu nie oddał bitwy bez walki. :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kielon pisze:Nawet jeżeli to co zrobiliśmy było moralnie wątpliwe i mogło wam siuę nie podobać, to mieliśmy do tego pełne prawo
Łół, piękne. Kielon, czy mogę ten cytat rozpowszechniać na innych forach? Oczywiście z podaniem ksywy autora? :lol:

Na Paradoxaliach też jakaś dwójka się umówiła i poszła na piwo, zgłaszając 20:0. Grzecznie wpisałem, bo uważam, że gdyby ich zmusić, ustawiliby jedną armię tyłem do drugiej i w pół godziny taki wynik uzyskali. Potem Szafa powiedział, że umówione oddanie bitwy to 10:10 i równie grzecznie zmieniłem.

Ale nie da się ukryć - problem jest i LL powinna sformułować jakąś wykładnię dla organizatorów jak rozstrzygać kwestię umawiania się na wynik bitwy. Ja jestem za możliwością oddania bitwy i powiedzenia "wygrałeś", w każdym sporcie poddanie się jest dozwolone.

Co nie zmienia faktu, że bicie piany o decyzję sędziego to buractwo i słoma z butów, zasługujące - jak w piłce nożnej - na czerwoną kartkę, czyli dyskwalifikację z 0 punktów z całego turnieju.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Shino pisze:poczekajcie. to jak jest? czy jesli mam vc na zombie i w 1 turze wybucha mi mag lord z miscasta (male prawdopodobienstwo, ale zawsze) to moge sie spokojnie poddac i mam 10 punktow za bitwe? to w takim razie moge sie poddacw 4 turze jak widze, ze przegrywam? to znacznie zwieksza taktyczne pole do popisu... :>
Shino, shino....
Jeżeli w pierwszej turze wybuchnie Ci mag lord w vc i chcesz 10 punktów, to przeciwnik się musi na to zgodzić. Ja osobiście nie miałbym czelności zaproponować coś takiego. To samo z 4 turą. Po za tym mylisz poddanie się po pechowym rzucie z totalnym olaniem gry. Trochę powagi.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to powiedz mi co to za roznica zglosic tego walkovera przed bitwa oraz w trakcie jej? na prawde chodzi o to zeby zakonczyc rozstawienie, kiedy to ktos uzna, ze sie wystawil z dupy i nie ma szans po czym sie poddaje?

ODPOWIEDZ