Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Bizim »

bercik pisze:Myślę że chodzi o to, że od misfire z działa nie ma armour save, ale juz ward save możesz użyć (jakbyś miał z czaru np). A od efektu 7 po prostu tracisz D3 woundy z automatu, bez jakichkolwiek savów.
To jest myśl, rzucać na czołg regenkę z lifa po to aby odbijać missfire z armaty. :P
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

a jak wciśniesz do czołgu maga?? :roll:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Eh tam, podstaw wózek z 6+ wardem.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Nie doczytałem, że to na castera. #-o

No to pozostaje ward z wózka lighta. :lol2:

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Okoń pisze:W moim odczuciu po efekcie nr. 7 dostaje się od razu woundy. Gdyby miało się mieć możliwość zdawania na armour save, to musiałaby być najpierw podana siła z jaką czołg obrywa..
+ 1 Rob
+ 1 Okoń

Potrzeba czasu, aby wyłapać wszystkie niuanse zawarte w AB.

Co myslicie o innych pytaniach? Czy są zadane prawidłowo:)

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

RAWowo przysługuje

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

#helion# pisze:a jak wciśniesz do czołgu maga?? :roll:

do kotła :mrgreen:
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

scoutmaster
Chuck Norris

lepiej zwróćcie uwagę na bzdurę z hold the line

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

I na bzdurę z tym czy steadfast działa na detkę gdy ta dostanie wroga z 2 szeregami na bok. #-o
Siena pisze:
Okoń pisze:W moim odczuciu po efekcie nr. 7 dostaje się od razu woundy. Gdyby miało się mieć możliwość zdawania na armour save, to musiałaby być najpierw podana siła z jaką czołg obrywa..
+ 1 Rob
+ 1 Okoń

Potrzeba czasu, aby wyłapać wszystkie niuanse zawarte w AB.
Cóż skoro sami gracze imperialni tak uważają (zresztą na początku też tak myślałem) to w sumie nie ma o co kopij kruszyć.

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

scoutmaster pisze:9) czy witchhunter ma takze killing blow z ew. czaru ktory by rzucal? (bound itemu) to samo tyczy sie reroll to wound
    a) tak
    b) nie
    Lidder:
    Shino: b

10) czy misfire numer 7 czolgu jest no armour save czy pozwala na rzut?
    a) tak
    b) nie
    Lidder:
    Shino: a

11) czy hold the lines jako special rule dziala na detachment bez charactera?
    a) tak
    b) nie
    Lidder:
    Shino: RAWowo b. Co prawda tym characterem nie musi byc kapitan tlyko ktokolwiek
    pyt.9 - bez sensu jeżeli chodzi o przerzuty to wound - wording z kodeksu brzmi: "Tools of Judgement: When attacking Wizards, or models with Undead, Nehekharan Undead or Demonic special rules, in close combat, a Witch Hunter re-rolls failed rolls To Wound". Chyba jest jasno i wyraźnie - podkreśliłem i pogrubiłem jakby ktoś nie zauważył.
    pyt.10 - bez sensu - wyjaśniałem wcześniej - wording podany.
    pyt.11 - bez sensu - str 30 armybooka: "If a Regimantal Unit has any of the special rules listed below, they confer the same special rule onto all of their Detachments whilst they have at least one model within 3":
    - Frenzy
    - Hatred
    - Hold the Line!
    - Immune to Psychology
    - Stubborn
    - Steadfast
    - Stupidity."
    IMO - tych pytań nie powinno być, ale skoro zostały zadane to niech chłopaki się "wykazują" :mrgreen:
    fluffowo to witch hunter w ogóle nie powinien rzucać żadnych czarów - gdyż musiałby się sam spalić później na stosie :mrgreen:
    Ostatnio zmieniony 16 kwie 2012, o 16:21 przez rob, łącznie zmieniany 1 raz.
    Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
    #helion#
    Szef Wszystkich Szefów

taaa, wykażą, ciekaw jestem kto, jeżeli zadała je osoba, która nie ma wglądu do kodeksu bo go nie ma...to co tutaj jest do pisania, widać, żywcem, że ktoś z kimś grał, nie doczytał zasad i teraz są efekty w postaci po prostu głupich pytań, podobnie było z Bironą na czołg przy poprzednim booku, LS zasędziował/uściślił, że Birona nie podwaja, wyszedł fak GW i nagle okazało się, że rada mędrców się myli; kodeks jest dość dobrze i jasno napisany więc nie rozumiem tych głupot wypisywanych, chyba, że mają na celu znerfić Imperium do czasu wyjścia FAQ by GW, skoro tak, to LS po prostu mija się z powołaniem
    Obrazek
    GALERIA

Awatar użytkownika
    Okoń
    Masakrator

Post autor: Okoń »

Można dopełnić jeszcze obraz zgrozy, zapodając pytanie o steadfasta, o którym wspomniał Bizim.

"7) Czy steadfast od parent unitu dziala jesli detka ma oddzial z 2 szeregami na swojej flance?
    a) Tak. Bierze sie tu pod uwage mozliwość posiadania steadfasta przez parent unit.
    b) Nie. Bierze sie pod uwage mozliwość posiadania steadfasta przed detachment
    Lidder:
    Shino: b"

Nasuwa się drobne pytanie, od kiedy steadfasta traci się przez disruption? :P
    Obrazek

scoutmaster
    Chuck Norris

W LS chyba nikt nie gra empire

Awatar użytkownika
    rob
    Chuck Norris
    Kontakt:

Okoń pisze:Można dopełnić jeszcze obraz zgrozy, zapodając pytanie o steadfasta, o którym wspomniał Bizim.

"7) Czy steadfast od parent unitu dziala jesli detka ma oddzial z 2 szeregami na swojej flance?
    a) Tak. Bierze sie tu pod uwage mozliwość posiadania steadfasta przez parent unit.
    Lidder:

+1
    Emp/DoCh

Awatar użytkownika
    Siena
    Chuck Norris

Post autor: Siena »

Okoń pisze:Można dopełnić jeszcze obraz zgrozy, zapodając pytanie o steadfasta, o którym wspomniał Bizim.

Lidder:

No właśnie. Ktoś tu myli steadfast z kasowaniem bonusów za szeregi :mrgreen:

Awatar użytkownika
    Bizim
    Falubaz

Jeśli być złośliwym to można stwierdzić, że ktoś nie dość, że nie przeczytał AB imperium to jeszcze nie do końca przeczytał RB. :P

Awatar użytkownika
    Martin von Carstein
    Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Ręce mi opadają jak czytam te "inteligentne" pytania... sytuacja kogoś chyba przerosła i teraz możemy się radować z tego błazeństwa.

Awatar użytkownika
    Reyki
    Masakrator

Post autor: Reyki »

Zaczynam tracić szacunek do Shino:P
    Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
    Macias
    Kretozord

Post autor: Macias »

Ja myślę, że te wszystkie pytania o steadfast mogą być zamknięte w jednym:

Czy po przegranym cc detachment bierze od parent unitu liczbę jego szeregów aby otrzymać ewentualnie steadfast, czy też detachment od razu bierze zasadę steadfast jeśli oddział główny takową posiada (czytaj: oddział główny też jest w cc)
    a. bierze szeregi
    b. bierze steadfast

A odnośnie pytania o łuczników (parent unit) stojących w lesie: o ile dobrze pamiętam skirmish w lesie dostaje stubborn, więc detka też dostaje stubborn (tak jak detka GS-ów)
    Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
    Imperialna moc!

Awatar użytkownika
    #helion#
    Szef Wszystkich Szefów

Reyki pisze:Zaczynam tracić szacunek do Shino:P
    WOW :lol2:
    mi osobiście wygląda to na dość jasną wycieczkę w stronę armii, których nie ma w danym klubie, a które będą zagrożeniem na DMP dla konkretnego teamu; zobaczymy co LS ustali, ale mam nadzieję, że tych pytań akurat nie wezmą pod uwagę, zdziwił mnie wyjątkowy pośpiech z uściślaniem tego oraz drafta nr3, zważywszy jak powolnie szło ustalanie poprzednich wersji
    Obrazek
    GALERIA

ODPOWIEDZ