Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
- Martin von Carstein
- Kradziej
Re: Pytania i odpowiedzi
Czy waszym zdaniem 25mm figurki Old Glory mogłyby się nadać do Warhammera? Niby to ok. 3 mm różnicy (co widać)... staram się doradzić komuś złożenie armii do WFB, on chce w miarę tanio. Dodatkowo kręci go raczej Husaria. Pomyślałem sobie iż Kislev na zasadach Imperialnych (lub Bretońskich) mógłby się mu spodobać... tylko kwestia figurek. Po prawdzie i tak (prawie) wszystko się w WFB mierzy do podstawek, armia mogłaby być złożona jednolicie z takich figurek, ew. na jakiś podwyższających kamykach czy innym kopcu co zabawnie wygląda...
Oprócz Foundry 28mm zasadniczo nikt się nie bawi w tą Husarię... a Old Glory to dolar za piechura, trzy za konnego. Wszystko z metalu. Więc kombinuję, aby zadowolić interesanta.
Oprócz Foundry 28mm zasadniczo nikt się nie bawi w tą Husarię... a Old Glory to dolar za piechura, trzy za konnego. Wszystko z metalu. Więc kombinuję, aby zadowolić interesanta.
a czy juz cos zostało ustalone z enchanted itemami na lektorze? może brac cos na siebie czy nie?
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
nie. nie ma tam slowa o tym, ze magic item sie nie psuje. Ta sa 2 osobne punkty. Gdize masz napisane, ze jest to alternatywa wykluczajaca?
jak kilka razyu kogos nazwa walkarzem to wtedy mozna sie dopiero zastanowic prawda?
a nie uwazasz, ze lep;iej poczekac troche z podjeciem decyzji w tej sprawie?a czy juz cos zostało ustalone z enchanted itemami na lektorze? może brac cos na siebie czy nie?
jak kilka razyu kogos nazwa walkarzem to wtedy mozna sie dopiero zastanowic prawda?
Wydaje mi się, że wałkarzem można nazwać kogoś, kto świadomie wprowadza przeciwnika w błąd - w tej sytuacji nie wiem co jest błędem a co nie. Uważasz inaczej?
Moim zdaniem ta sytuacja wymaga uściślenia już teraz.
Moim zdaniem ta sytuacja wymaga uściślenia już teraz.
Emp/DoCh
i tak trzeba przyjac,ze te uscislenia sa tymczasowe do czasu ukazania sie faq od GW lub ich poprawienia jesli sa bledne.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
to przecież oczywiste.Gerald pisze:i tak trzeba przyjac,ze te uscislenia sa tymczasowe do czasu ukazania sie faq od GW lub ich poprawienia jesli sa bledne.

Emp/DoCh
-
- Chuck Norris
czy bonus do hita z celestial hurricanum kumuluje się?
pytam bo w uściśleniach sędziowskich jest napisane, że aura z 2 mortis engine kumuluje się (mimo, że jest to special abilities)
pytam bo w uściśleniach sędziowskich jest napisane, że aura z 2 mortis engine kumuluje się (mimo, że jest to special abilities)
opis w ab jednoznacznie to wyjaśnia - nie kumuluje się.
Emp/DoCh
-
- Chuck Norris
nie jest jednoznacznie napisane
locus of azyr się nie kumuluje
w portents of battle takiej adnotacji nie ma
locus of azyr się nie kumuluje
w portents of battle takiej adnotacji nie ma
fakt, przyznaję rację - mój błąd. Locusy się nie kumulują. Wynika, że Portents of Battle się kumuluje.
Emp/DoCh
Ja juz jestem znudzony troszke ta dyskusja. A szczegolnie tym ze sporo osob uwaza imperium za przegiete. Gdzie i w jakim pkt? Moze nie jezdze czesciej niz raz w miesiacu na turniej ale gram dosyc sporo. I naprawde ciezko mi zrozumiec ograniczenia niektorych armi, a dodatkowe pkt. dla innych. Byłem oburzony jak czolg stal sie 0-1 w 4 dni po wyjsciu AB. Gralem teraz w niedziele na turnieju w Kielcach. Uzgodniono ze dla imperium draft 3 nie obowiazuje jeszcze. Wiec jako ze nie przyszly mi figsy nowe, zrobilem sobie jaja i pojechalem na samej kawalerii. Ani jednej maszyny do strzelania i ani jednego pieszego modelu. Mocnym pkt. były dwa czołgi. Sa fajne naprawde ale na turnieju były dwa ale. W pierwszej bitwie dwa czolgi biły sie z dwoma sfinksami. Czolgi były leczone przez maga life. A mimo to przegrywały. Jeden ostał sie na 2 ranach. Sfinksow moze byc z tego co mi wiadomo 0-3. Czolg jest 01 a przegrywa z nimi mimo leczenia. W ostatniej bitwie mialem starcie z Abdominacja. Zaszarzowała mi czołg wiec ja drugim wbiłem sie w nia. I znowu smieszna akcja, jedna abdominacja prawie polozyła mi dwa czołgi mimo leczenia..... Gdyby walke zostawic tak jak była sadze ze spokojnie by wciagneła jeden. Kiedy juz zginela i tak wstala oczywiscie:) i znowu zaszarzowała w jeden ocalaly czołg. Mimo ze czolg jest fajny nie jestem wstanie zrozumiec jak mozna go ograniczyc do 0-1. Nie mowiac juz otym ze spada sporo latwiej i naprawde life jest potrzebny i sporo mu daje. A wtedy koszt takiego komba jest sporo wikeszy niz innych zabawek w armiach naszych kolegow.
Swoją drogą nie wiem czy ktoś to zauważył, ale hate od altara działa także na characterów (w przeciwieństwie na hate od samego priesta. Poza tym altar daje hate nawet jak lektor zostanie zdjęty.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.