To prawda nie ma problemu, bo zmiana została przegłosowana prawie. Ale wypływają nowe problemy, które warto ogarnąć, a przynajmniej przedyskutować w formie nieco mniej zbliżonej do piaskownicy.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
To nie zapominalstwo tylko kompletna nieświadmość tego, nad czym się głosuje. Mechanizm do zastosowania tego był, tylko ludzie przerażeni naszym autorytaryzmem nie chcieli nam dać prawa do wywalania podejrzanych turniejów.Zapomnieliśmy jedynie o wykonawstwie tego zapisu,
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
tak czy inaczej bubel, prawda?Jankiel pisze:To nie zapominalstwo tylko kompletna nieświadmość tego, nad czym się głosuje. Mechanizm do zastosowania tego był, tylko ludzie przerażeni naszym autorytaryzmem nie chcieli nam dać prawa do wywalania podejrzanych turniejów.Zapomnieliśmy jedynie o wykonawstwie tego zapisu,
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- A może 5 turniejów w poprzednim sezonie, 3 w obecnym.Urban pisze:były 2, teraz są 3, może przeskoczymy na 4 i zobaczymy jak to się sprawdza? 5 to może być odrobinę duży przeskok.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Przede wszystkim chcialem bardzo Wam chlopaki podziekowac za czujnosc i postawe obywatelska.KrzysiekW pisze:No i mamy kolejną próbę nagięcia regulaminu.
Uploaded with ImageShack.us
Turniej zgłoszony za późno, na naszej stronie "admińskiej" widać to lepiej:
Uploaded with ImageShack.us
Kolega 24 se przypomniał, że ma turniej, spróbował go zgłosić, nie wyszło (z automatu wyskoczył komunikat że niezaliczony, bo zgłoszony za późno), poszedł na bezczela po linii najmniejszego oporu i se zgłosił turniej na 7 dni później. Oba linki ze strony ligi prowadzą do tego samego tematu, z turniejem na 29 września.
Oczywiście żaden z nich nie zostanie zaliczony. Byłoby to tym bardziej nie w porządku wobec ludzi, którzy uczciwie pytają, że zaspali i co można z tym zrobić. Zgodnie z regulaminem, niestety nic.
Poza niezaliczeniem wnioskowałbym o jakieś kary za takie nie za fajne wejścia, bo kilka takich prób po cichu z Adeonem wycięliśmy, ale robi się to nudne. Jakbyśmy mieli nadmiar czasu, a tu oprócz aktualek trzeba sprawdzać czy ktoś znowu nie próbuje wepchnąć ordynarnego wała niezgodnego z regulaminem.
Oczywiście możemy traktować regulamin jako zbiór luźnych wskazówek, ale nie zdziwcie się, jak się wtedy liga rozlezie, po prostu. Bo ktoś sobie dośle wyniki pod koniec sezonu, ktoś zrobi trzy turnieje widma na 4 osoby, ktoś sobie przypomni że nie zgłosił turnieju, co się wczoraj odbył, więc zgłosi za tydzień itp. A chyba nie o to chodzi żeby oprócz wałków na stołach były wałki dookoła sal z tymi stołami., ze tak metyforycznie ujmę.
Aha, no i z ligami lokalnymi przydałoby się chyba jeszcze trochę uporządkować.
Co ustalicie/my, to my wykonamy, tylko żeby mieć jasne wytyczne, iż żeby lud grający (a organizujący przede wszystkim) miast i wsi miał świadomość tych zasad.
Dziękuję za uwagę.
Ponoć jestem największym "wujem" w historii koordynatorów i "moi poprzednicy takich problemów nie robili" (pan Solo zaświadczy jako żywo).swieta_barbara pisze:(otwartym tekstem: Krzysiu, nie badz taki poblazliwy!).
Zapraszam do dyskusji.
W tej kwesti Adeon ma rację:Dymitr pisze:Na pewno turniej do Ligi zaliczony być nie może, ale co dalej?
Z tym że jestem przeciwny banowaniu na turnieje zaliczane (bo to może w jakimś stopniu uderzyć w środowisko w danym mieście) ale za brakiem reprezentantów na LL jestem jak najbardziej.adeon pisze: -roczny ban na turnieje zaliczane do ligi = brak reprezentantów na LL