black list

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Re: black list

Post autor: Marys »

Jankielu i dlatego możemy radośnie obrzucać się błotem :D
To prawda nie ma problemu, bo zmiana została przegłosowana prawie. Ale wypływają nowe problemy, które warto ogarnąć, a przynajmniej przedyskutować w formie nieco mniej zbliżonej do piaskownicy.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Jankiel, sam założyłeś głosowanie o tym, że turniej ma mieć linka. Wydaje mi się, ale mogę się mylić, że większość głosujących była za takim zapisem w regulaminie. Zapomnieliśmy jedynie o wykonawstwie tego zapisu, co słusznie Urban tu zauważył. Jest błąd (nas wszystkich, Twój także) trzeba go rozwiązać. Wcześniej już ustaliliśmy, że zapis jest potrzebny. Mistrzu, fakty nie demagogia!
Warte zauważenia sugestie Urbana i Laika - podyskutujmy o tym, co jeszcze możemy zrobić by system działał lepiej.

Mi nie przeszkadza, że ktoś robi sobie turniej na działce czy nawet w kiblu - nie chcę tylko by takie turnieje miały być zaliczane do OGÓLNOPOLSKIEJ i DOSTĘPNEJ LIGI WFB

Ja już do trollowego charakteru kilku osób (celowo nie wymieniam kogo, bo i po co?) przywykłem.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Zapomnieliśmy jedynie o wykonawstwie tego zapisu,
To nie zapominalstwo tylko kompletna nieświadmość tego, nad czym się głosuje. Mechanizm do zastosowania tego był, tylko ludzie przerażeni naszym autorytaryzmem nie chcieli nam dać prawa do wywalania podejrzanych turniejów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Jankiel pisze:
Zapomnieliśmy jedynie o wykonawstwie tego zapisu,
To nie zapominalstwo tylko kompletna nieświadmość tego, nad czym się głosuje. Mechanizm do zastosowania tego był, tylko ludzie przerażeni naszym autorytaryzmem nie chcieli nam dać prawa do wywalania podejrzanych turniejów.
tak czy inaczej bubel, prawda?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Jak chcecie skończyć ze współdzieleniem miejscówek to podnieśmy limit turniejów. Przy np. 5 turniejach (raz na dwa miechy lus jeden np. w wakacje może wypaść czyli żaden problem dla niemal każdego klubu który robi turnieje) jest znacznie ciężej współdzielić miejscówkę bo w trybie raz w miesiącu obsłużą ją max wda różne kluby. Tak samo dawanie głosu już po pierwszym lokalu jest słabą opcją.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

były 2, teraz są 3, może przeskoczymy na 4 i zobaczymy jak to się sprawdza? 5 to może być odrobinę duży przeskok.

Odnośnie zmian i wszystkich innych związanych z tym spraw... Jak patrzę na ten regulamin to mam wrażenie jakby był pisany pod to, aby jakoś ogarnąć scenę battla, która raczej nie była nastawiona na sport i rywalizację o top ileś tam, a o granie i sprawdzenie po prostu komu to idzie najlepiej. Wyścigi, wyścigi, fajnie, spoko, jest to pewien rodzaj rozwoju który jednym się podoba, innym nie.
Mimo wszystko moim zdaniem, zamiast dodawać punkt po punkcie, mądre głowy musiałyby się jednak zebrać i zacząć dyskutować nad tym, jak to de facto powinno wyglądać i, napisać go po prostu od nowa i wraz z nowym sezonem wprowadzić.
Chyba że chcecie co miesiąc czy x czasu robić kolejne glosowanie i tracić czas na dopisywanie podpunktu który rozwiąże problem który się pojawił.

Prawdopodobnie reg spisałaby LL z udziałem LS, przy równoczesnym prowadzeniu wątku gdzie dostęp miałby każdy aby, ewentualne uwagi i przeoczenia wychwycić.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Urban pisze:były 2, teraz są 3, może przeskoczymy na 4 i zobaczymy jak to się sprawdza? 5 to może być odrobinę duży przeskok.
- A może 5 turniejów w poprzednim sezonie, 3 w obecnym.
- na mastery głosują środowiska które zorganizowały conajmniej 3/5 turnieje lokalne w poprzednim sezonie + organizatorzy masterów z sezonu poprzedzającego.

Link do pliku docsa z turniajmi posortowanymi:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... 1WVE&gid=6

Zielone podświetlenie - mastery.
Żółte - turnieje w których weryfikowałem klub bo nie wiedziałem do którego przypisać.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, o 14:21 przez c4h10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

Urban +1
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Czego się boicie ? po co wam podwyższanie liczby lokali ?
Jeśli nie chcecie aby jakieś środowisko zdominowało głosami na ll inne powinniśmy określić ilość osób w danym klubie aby mógł uzyskać miejsce na ll + lokale.
W tym momencie jest parę silnych licznych klubów i masę klubików po 3-5 osób. Ja widzę problem w tym miejscu.
Nasz klub ma politykę wyjazdową wolimy jeździć na lokale niż je organizować to źle ? niby tak ale dzięki temu na śląsku lokale są 20+ a nie 6-12 + .
Sztuczny problem.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Temat znow sie pojawil, dzieki spostrzegawczosci adeona i Krzyska, zaczne od cytatu:
KrzysiekW pisze:No i mamy kolejną próbę nagięcia regulaminu.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Turniej zgłoszony za późno, na naszej stronie "admińskiej" widać to lepiej:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Kolega 24 se przypomniał, że ma turniej, spróbował go zgłosić, nie wyszło (z automatu wyskoczył komunikat że niezaliczony, bo zgłoszony za późno), poszedł na bezczela po linii najmniejszego oporu i se zgłosił turniej na 7 dni później. Oba linki ze strony ligi prowadzą do tego samego tematu, z turniejem na 29 września.
Oczywiście żaden z nich nie zostanie zaliczony. Byłoby to tym bardziej nie w porządku wobec ludzi, którzy uczciwie pytają, że zaspali i co można z tym zrobić. Zgodnie z regulaminem, niestety nic.
Poza niezaliczeniem wnioskowałbym o jakieś kary za takie nie za fajne wejścia, bo kilka takich prób po cichu z Adeonem wycięliśmy, ale robi się to nudne. Jakbyśmy mieli nadmiar czasu, a tu oprócz aktualek trzeba sprawdzać czy ktoś znowu nie próbuje wepchnąć ordynarnego wała niezgodnego z regulaminem. :D
Oczywiście możemy traktować regulamin jako zbiór luźnych wskazówek, ale nie zdziwcie się, jak się wtedy liga rozlezie, po prostu. Bo ktoś sobie dośle wyniki pod koniec sezonu, ktoś zrobi trzy turnieje widma na 4 osoby, ktoś sobie przypomni że nie zgłosił turnieju, co się wczoraj odbył, więc zgłosi za tydzień itp. A chyba nie o to chodzi żeby oprócz wałków na stołach były wałki dookoła sal z tymi stołami., ze tak metyforycznie ujmę. :)

Aha, no i z ligami lokalnymi przydałoby się chyba jeszcze trochę uporządkować.

Co ustalicie/my, to my wykonamy, tylko żeby mieć jasne wytyczne, iż żeby lud grający (a organizujący przede wszystkim) miast i wsi miał świadomość tych zasad.
Dziękuję za uwagę. :)
Przede wszystkim chcialem bardzo Wam chlopaki podziekowac za czujnosc i postawe obywatelska.

A wracajac do tematu, regulamin jasno mowi, co w takim przypadku sie dzieje. Turniej nie jest zaliczony do Ligi.
Prawo nie dziala wstecz, wiec nie mozemy zastosowac zadnych kar na organizatora, ktory staral sie w ten czy inny sposob oszukiwac przy turnieju, bo po prostu nie przewiduje tego regulamin.
Moim zdaniem to z naszej strony uchybienie, ktore trzeba naprawic.
Poprzednie rozwiazania nie przeszly, ale trzeba w takim razie zaproponowac jakies inne narzedzie, ktore w przyszlosci bedzie w jasny sposob okreslalo sposob postepowania w przypadku stwierdzenia mataczenia.
Nie ma co zwiekszac kompetencji Koordynatora, bo od tego mamy LL. Natomiast obligatoryjne nieuznanie wynikow turnieju i skreslenie z LL to jak najbardziej adekwatne kary, ktore powinny odstraszac w przypadku prob oszustw.
Ponadto, Koordynator, jako osoba obdarzona zaufaniem LL, powinien niezwlocznie i natychmiastowo zglaszac wszelkie takie proby na LL lub w odpowiednim temacie na forum ogolnym, zeby postawa LL wobec walkarzy byla konsekwentna (otwartym tekstem: Krzysiu, nie badz taki poblazliwy!).
Zapraszam do dyskusji.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Spieszę się do szpitala, ale jednej rzeczy nie mogę zostawić.
swieta_barbara pisze:(otwartym tekstem: Krzysiu, nie badz taki poblazliwy!).
Zapraszam do dyskusji.
Ponoć jestem największym "wujem" w historii koordynatorów i "moi poprzednicy takich problemów nie robili" (pan Solo zaświadczy jako żywo). :mrgreen:
A poważniej, to ucinam takie próby jeśli tylko wykryję. Tylko nie pisałem o tym głośno, bo i tak niewiele to by dało, a narobiłbym siary ludziom, do których w sumie nic nie mam. Niestety, przypadków nie ubywa i uważam, że przydałby się jakiś mechanizm, żeby jednak drgnęła rączka przed wysłaniem/zgłoszeniem lewego turnieju czy z oszukaną datą...

Pobłażliwy byłem jedynie dla organizatorów kilku masterów, ale to chyba uzasadnione przypadki... :oops: Zresztą, informowałem o tym. :D

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Zgadzam się - dla Krzycha i Adeona wilekie brawa, za to że chce im się czas prywatny poswiecac i sprawdzają takie rzeczy.

Co do mechanizmu... Bardzo mi zależy, bysmy nie wybrali takiego rozwiązania ktore każe graczy a jedynie nieodpowiedzialnego orga. Na pewno turniej do Ligi zaliczony być nie może, ale co dalej?

EDIT: Tam nawet jest tańsza wejściowka dla wybranych - ktoś z tamtejszych ludzi może wyjasnić jak funkcjonuje WILCZEK?

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Dymitr pisze:Na pewno turniej do Ligi zaliczony być nie może, ale co dalej?
W tej kwesti Adeon ma rację:
adeon pisze: -roczny ban na turnieje zaliczane do ligi = brak reprezentantów na LL
Z tym że jestem przeciwny banowaniu na turnieje zaliczane (bo to może w jakimś stopniu uderzyć w środowisko w danym mieście) ale za brakiem reprezentantów na LL jestem jak najbardziej.

Wracamy również do tematu banów za wałowanie?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

wały z gry i wały zturniejami to dwie osobne sprawy. Ale myślę, że do konca tego krotkiego sezonu trzeba wypracowac wspólne stanowisko

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Uważam, że kara powinna dotyczyć w takich przypadkach tylko organizatora, a nie osób biorących udział w turnieju. Ja bym zaproponował zakaz odgórny udziału takiej osoby w turniejach zgłoszonych do ligi przez 1-2 lata. I zakaz organizowania turniejów w tym samym czasie.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

to jest przypadek gościa, który generalnie nie gra.
A zakaz organizowania turniejów przez WILCZEK miałby dotyczyć sklepu czy osoby? Bo jak osoby, to kto inny będzie zgłaszał i tyle. Najdurniejsze jest to, ze są dwie różne wejściówki na te turnieje IMHO

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Myślę, że sprawami pieniężnymi konkretnych turniejów LL nie powinna się zajmować, bo co nas obchodzi czy ktoś wychodzi na swoje i jak funduje swoje turnieje. Problem leży gdzie indziej.

Inną kwestią jest nie to, że zajmujemy się konkretnym przypadkiem, bo sankcje w sprawie WILCZKA każdy wie jakie będą i nic nie zmienimy. To czym się teraz zajmujemy to próba zmian w regulaminie, żeby w przyszłości takie numery nie przechodziły "na sucho".

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

To jest gość ode mnie z miasta, rozmawiałem wczoraj na ten temat z Dymitrem. Generalnie cała akcja jest totalnie beznadziejna. Nie mamy żadnej logicznej sankcji:
-miejsce na LL ma nieużywane,
-wywalając turniej trafiamy tylko w graczy bo gość nie grał w tą grę żadnego turnieju w tym roku,
-zabronienia grania na turniejach jest zatem absurdalne bo to tak jakby mi z Dymitrem zabronić być solistami w balecie, naprawdę nas to nie wzruszy,
-tak naprawdę turniej trzeba wywalić i tyle, wszystko inne to tylko będą niepotrzebne uderzenia w graczy, a po co nam to,

Natomiast to ze ma wejściówkę za 12zł, a stali klienci 5zł jest po prostu żenujące, ale nic nam do tego.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Adeon zapytał mnie, w jaki sposób może wypowiedzieć się na tym forum. Czy może otrzymać uprawnienie do postowania, np. czasowe? Lub pomstowania? ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jak dla mnie moze.

ODPOWIEDZ