Babickie Dożynki

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Organizator
Wałkarz

Re: Babickie Dożynki

Post autor: Organizator »

Aktualka zgloszen.

Przypominam, ze pelne punkty za wyslanie rozpisek jest za przeslanie poprawnych 4 rozpisek do jutra do 23.

Rozpiski najprawdopodobniej beda sprawdzane wieczorem wiec proponowalbym sie upewnic czy sa poprawne jutro przed wyslaniem, bo moze nie byc mozliwosci poprawy ich przed wtorkiem

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Irek_Dwarf pisze:Nie jestem organizatorem ale wydaje mi się, że na SLOS bo ten jest na pierwszej stronie w regulaminie.
No właśnie problem w tym, że ten SLoS nie jest jednoznaczny. Jest np. wersja RAW w której pojedynczy model daje całej hordzie modyfikator -2 który nie jest coverem, jest też wersja RAI w którym przyjmuje się warunki otrzymywania coverów za te z RB (to co zalinkowałem) A ilu graczy, tyle opinii.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Raczej ilu Lidderow, tyle RAWowych wersji.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Furion pisze:
Irek_Dwarf pisze:Nie jestem organizatorem ale wydaje mi się, że na SLOS bo ten jest na pierwszej stronie w regulaminie.
No właśnie problem w tym, że ten SLoS nie jest jednoznaczny. Jest np. wersja RAW w której pojedynczy model daje całej hordzie modyfikator -2 który nie jest coverem, jest też wersja RAI w którym przyjmuje się warunki otrzymywania coverów za te z RB (to co zalinkowałem) A ilu graczy, tyle opinii.

pozdrawiam
Furion
Przejechałem się na takiej RAWowej interpretacji na ostatnim turku w Bydgoszczy gdy wystawiłem 4 bolce w HE... wesoło się trafiało wszystko na 6+ :)
Kwestia ustalenia jednej poprawnej wersji przed turniejem jest dość kluczowa.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Zabrze dojedzie w piątek około 24. Do kogo mamy się zgłosić żeby nas przenocował ? Czy mamy łazić po wsi i pytać pijane kobiety czy nas przenocują aż któraś w alkoholowym amoku zgodzi się, a potem rano jej ojciec rolnik posieka nas na kawałki świeżo zaostrzonym toporem, którym właśnie upierdolił głowę kurczakowi

Ilu was bedzie??
bo to jest kwestia możliwości logistycznych - czy da się was położyć na normalnym legowisku, na czystej podłodze czy w stodole na sianie (last joke) :D

Awatar użytkownika
Handelson
Mudżahedin

Post autor: Handelson »

Chłopaki jak dojechać do tej Szkoły podstawowej i najlepiej z jakiego dworca PKP? Jest jakaś możliwość przenocowania z piątku na sobotę?
EDIT: Przeoczyłem info o dojeździe, pozostaje drugie pytanie.

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Smiechu pisze:

Zabrze dojedzie w piątek około 24. Do kogo mamy się zgłosić żeby nas przenocował ? Czy mamy łazić po wsi i pytać pijane kobiety czy nas przenocują aż któraś w alkoholowym amoku zgodzi się, a potem rano jej ojciec rolnik posieka nas na kawałki świeżo zaostrzonym toporem, którym właśnie upierdolił głowę kurczakowi

Ilu was bedzie??
bo to jest kwestia możliwości logistycznych - czy da się was położyć na normalnym legowisku, na czystej podłodze czy w stodole na sianie (last joke) :D

4 Osoby
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Brak zakazu picia na sali to niedopatrzenie (w końcu to szkoła) czy dodatkowa atrakcja?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

A co Arbiter planujesz wpaść w spiralę :twisted:
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Poszlo zgloszenie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Arbiter Elegancji pisze:Brak zakazu picia na sali to niedopatrzenie (w końcu to szkoła) czy dodatkowa atrakcja?

Zwykłe przeoczenie - zaraz dopisze to jak również obuwie na zmianę

Organizator
Wałkarz

Post autor: Organizator »

Handelson pisze:Chłopaki jak dojechać do tej Szkoły podstawowej i najlepiej z jakiego dworca PKP? Jest jakaś możliwość przenocowania z piątku na sobotę?
EDIT: Przeoczyłem info o dojeździe, pozostaje drugie pytanie.
Hmm.
Pewnie coś da się ogarnąć i jakoś rozlokować.

Awatar użytkownika
Handelson
Mudżahedin

Post autor: Handelson »

Było by świetnie jedziemy w cztery osoby z Poznania, z czego jedna ma na 90% ogarnięty nocleg w Wawie.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Rince pisze:Raczej ilu Lidderow, tyle RAWowych wersji.
Dziękuję za słowa uznania. Shino, proszę o oddanie buławy RAWowca przy najbliższej okazji 8)

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Panowie, jedna prośba- zeby ktos zabrał aparat, bo ja niestety aparatu nie mogę wziąć ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Eeee, Jagal, zepsules mastera! :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja wezmę. Ale ja to robię fotki głównie dupom i wygłupom... także nie liczcie na tak dobrą relację turnieju a'la Jagal.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Spokojnie o aparat - będę miał swój i coś tam będę pstrykał i może od czasu do czasu coś wklejał na forum, bo będziemy mieć dostęp do neta podczas trwania Mastera.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

2 raz poszło zgłoszenie dajcie info czy doszło !
pozdro 6 00

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Jest - a czy poprawne to już tylko Shino może odpowiedzieć.

ODPOWIEDZ