RASTI STUDIO presents... Dwarf GOLEM 03.12.14

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

RASTI STUDIO presents... Dwarf GOLEM 03.12.14

Post autor: Rasti »

A więc... postanowiłem założyć nową galerię. Uznałem, że przez ostatnie pół roku dokonałem niezłego przeskoku w malowaniu i modelowaniu. Do tego postanowiłem honorować moje dzieła porządnymi(nie robionymi przeze mnie) zamiast fot jakimś badziewną cyfrówką. :x

Chcę jednocześnie trochę odciąć się od przeszłych prac. Zacząć nowy etap w malowaniu. Będę tutaj wrzucał zdjęcia tylko w pełni obrobione i gotowe. Prace też planuję wrzucać tylko ukończone. :mrgreen:

Na pierwszy ogień idą Black Guard'zi. Ogółem zmieniłem zamysł mojej armii. Teraz będzie czerwień podchodząca w bordowy, NMM, freehandy, łuski zamiast kolczug oraz podstawki w klimatach bagiennych. 8)
Więc jak już wyżej wspomniałem - pierwszym oddziałem będą BG w liczbie 20 z FCG.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wrzuciłem na CMoN'a. Nie obrażę się, jak ktoś pozostawi tam swój głos: KLIK

Komentarze mile widziane, enjoy!
Ostatnio zmieniony 9 cze 2012, o 23:08 przez Rasti, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Dzięki, idę sobie po ściereczkę bo trochę obśliniłem biurko;p Niesamowicie mi się podobają!:D Choć na sztandarze mogłyby być cycki...:D
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Zajebiście mi się podobają, fajnie dobrałeś kolorki no i ten sztandar xD
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Chuck Norris

Post autor: Adam »

Wow! Niesamowite postępy, prace naprawdę kozackie - do tego takie dyskretne ale świetnie wykonane konwersje! I super kolorystyka. Swoją drogą to czy można spytać jakimi kolorami malowałeś te czerwone szaty?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Rod gore rozjaśniany białym. zero trików, jakiś cudacznych mieszanek ;)

A cycki będą, już wiem gdzie :mrgreen:
Ale to kiedyś, kiedyś 8)

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

No łuski jako konwersje są ekstra pomysłem, no a sztandar i kruki na płaszczach gniotą :D
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

całość duper, łuski bajeczka.. ale ten sztandar jakiś taki...mały jest XD
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Ha! widzę, że i nie tylko ja jestem zdegustowany brakiem cycków :D

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Te prace przypominają mi wytwory Raksa i jego żony, kiedy jeszcze malowali figurki. Czyli bardzo dobre. Długo ich malowałeś? Robią w każdym razie wrażenie.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

crovaxus pisze:całość duper, łuski bajeczka.. ale ten sztandar jakiś taki...mały jest XD
No właśnie mały, chciałem coś bardziej majestatycznego dziabnąć, ale nie było gdzie :/
Klafuti pisze:Te prace przypominają mi wytwory Raksa i jego żony, kiedy jeszcze malowali figurki. Czyli bardzo dobre. Długo ich malowałeś? Robią w każdym razie wrażenie.
Wiedziałem, że ktoś się zapyta. :^o Kupę czasu co by nie patrzeć. Jakieś pół roku, tylko, że z przerwami. Jak było wolne to siedziałem i malowałem. Jak był w szkole przypierdziel to nie miałem czasu. Również to zasługa tego, że nie mam jeszcze takiej wprawy. To moje pierwsze modele malowane na takim poziomie i w pełnym NNM'ie.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

No =D> Podoba mi się :D

Jest kontrast, jest schludnie, jest pomysł na malowanie. Dobre podstawki. Niezłe zdjęcia.
Ciekawy sztandar (choć z drugiej strony, nie za bardzo wiem co ma wspólnego z Black Guards ;) )

O i logo też niezłe :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

quidamcorvus pisze: Ciekawy sztandar (choć z drugiej strony, nie za bardzo wiem co ma wspólnego z Black Guards ;) )
Motywem przewodnim mojej armii jest przedstawienie Khaine'a w postaci Kruczego Boga - stąd kruki na płaszczach, taki ogólny symbol. Do tego skrzydła pierzaste przy postaciach ludzkich - coś na wzór aniołów, takich upadłych ;)
quidamcorvus pisze: O i logo też niezłe :)
A dzięki :mrgreen: Siedziałem dzisiaj i myślałem jakie by tutaj sobie logo strzelić, aż w końcu zrobiłem coś takiego, trochę bez większych ambicji :)

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Gratulacje, mam nadzieję że nie zaprzestaniesz na Black Guardach, bo szkoda takiego talentu zmarnować =D>
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Wykur....y przeskok! Galeria zapowiada się rewelacyjnie! Modele podobają mi się niezmiernie i to kunsztowne malowanie robi wrażenie! Podstawki i movement tray też walą po oczach (pozytywnie!)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Awatar użytkownika
MorgotH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MorgotH »

zacne elfiaki

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Gratki fajnych Elfow Rasti. Ciekawy pomysl na kolory, guardzi zawsze gdzie nie patrzylem mieli czerwone plaszcze a tutaj zmiana. Wyszło fajnie i nietypowo.Czekam na nastepne modele z Armii.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super. Freehand gniecie, jest tak fajny, że nawet cycków mu nie potrzeba do zajebistości. ;)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

No Rasti dałeś do pieca, naprawdę kawał porządnej roboty =D> .
Wszystko co było do powiedzenia już padło pozostaje +1 do świetnego banerka, płaszczy w ptasim wydaniu, spójności, dokładności i braku cycków :wink: .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

No to jak się bawić, to się bawić.
Teraz może coś z rzeźbienia. Modele wyrzeźbione dla klienta parę miesięcy temu.
Do tego odlewy żywiczne. Skala idealnie pasująca do WFB.
W ramach zdjęć pomalowani na codex grey.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jakby ktoś na takich reflektował(gdyż są na sprzedaż) to tutaj można poczytać dokładniej. ;)
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2012, o 23:14 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ