Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
tez nad tym sie zastanawialem,moze chodzi tu nie o naszych herosow tylko sojusz(np.savege ork) albo jakis lore magi,choc nie pamietam czy ktokolwiek ma taki czar.
''Three things make The Empire great – faith, steel and gunpowder!"
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
Legionowski Klub Miłośników Fantastyki
http://www.facebook.com/pages/Legionows ... 0549447769
O ile się nie myle tylko skaveny mają taki czar, ale są dla nas tym najgorszym sojusze i nie mogą na nas rzucać czarówGerald pisze:tez nad tym sie zastanawialem,moze chodzi tu nie o naszych herosow tylko sojusz(np.savege ork) albo jakis lore magi,choc nie pamietam czy ktokolwiek ma taki czar.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Powtarzam sam za soba. Altar of khaine - jeden ze specjalnych terenow z rb moze dac unitowi frenzy. Pamietajcie, ze fakt, iz u nas sie ich nie uzywa nie oznacza ich znikniecia z regul warhammera.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
-
- Wałkarz
Dobre spostrzeżenie, odnosi się też do poprzedniego posta, umawianiu się o zasadach. Games Workshop raczej nie przewiduje takich możliwości
Jeśli się nie myle to ten batalion co jest teraz był już w 7ed, więc GW chyba wyprzedaje resztki z magazynów.
A odnośnie samego batalionu to według mnie nowy batalion dla początkujących jest zdecydowanie lepszy, bo daje cannona, którego i tak każdy wystawia zamiast 10 (co i tak nie daje nawet połowy oddziału) stosunkowo rzadkich GS. Jednak stary był jak dla mnie bardziej opłacalny cenowo.
A odnośnie samego batalionu to według mnie nowy batalion dla początkujących jest zdecydowanie lepszy, bo daje cannona, którego i tak każdy wystawia zamiast 10 (co i tak nie daje nawet połowy oddziału) stosunkowo rzadkich GS. Jednak stary był jak dla mnie bardziej opłacalny cenowo.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
-
- Wałkarz
Z tego co pamiętam, bo kupowałem batalion za 7 ed, to zamiast działa byli tam Greatswordzi. Wydaje mi się więc, że batalion może pochodzić z wcześniejszych edycji. Mi się tam nie podoba, bo nie gram za dużo na Knightach ani na zwykłym dziale. Wole już dopłacić w pkt. i mieć i działo i maszynę do mięsa, czyli Steam tank.
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
JochnyWalker pisze:2 nowe battaliony + bohaterowie i można grać już na 1200pkt
Lepiej kupić osobno co się chce. Jakoś nigdy nie byłem zwolennikiem tych batalionów. Chociaż istotnie ten jest lepszy niż poprzedni ze względu na działo.
Ja jak zaczynałem grać w battla (2009) to kupowałem batalion. Na powno było w nim działo, 8 KO, 10 kuszników, 10 halabard i o ile dobrze pamiętam 5 outriderów (albo jeszcze dodatkowych 10 halabard zamiast outriderów).
Ogólnie uważam, że akurat imperialne bataliony są bardzo dobre, bo tak napawde wystawia się wszystko co w nich jest. Teraz jak zamiast GS dali działo jest jeszcze lepiej i polecałbym każdemu początkującemu zakup jednego lub nawet dwóch batalionów.
Ogólnie uważam, że akurat imperialne bataliony są bardzo dobre, bo tak napawde wystawia się wszystko co w nich jest. Teraz jak zamiast GS dali działo jest jeszcze lepiej i polecałbym każdemu początkującemu zakup jednego lub nawet dwóch batalionów.
- Brushlicker
- Falubaz
Spójrz na to z innej strony, gdybyś teraz zaczynał musiałbyś wydać jeszcze 650 zł, a nie musisz wydawać nic.
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
Trzeba było kupować używki na allegro lub perrych. Ja swoją armię złożyłem wyłącznie z allegro (oprócz GS) i to za ok. 700-750 zł.
- Brushlicker
- Falubaz
- Martin von Carstein
- Kradziej
Halabardników mogę zrozumieć, chociaż mają dość komiczne halabardy. No i cena po zbóju, z tego złożyć hordę nie idzie - chyba, że odlewy robić. Czyli piracić, czyli kraść. Za to arkebuzerów ni w ząb, chociaż ładna rzeźba to to raczej Estalia jest niż Imperium. Ale cóż, to twój gust i twe pieniądze i nic mi do tego.
Ale tyle off-topu. Nowy batalion jest jaki jest, wszystko z niego można wystawić.
Ale tyle off-topu. Nowy batalion jest jaki jest, wszystko z niego można wystawić.