Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Zmieniłeś się Afro, władza uderza ci do głowy z siłą szarżującego Stonehorna
.

kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Bycie modem zmienia ludzi. Teraz on wielki władca gardzić będzie takimi jak my- zwykłymi userami . 

czy bonus +1 do casta i dispela po udanym rzuceniu czaru z great mag kumuluje się? np po rzuceniu czterech czarów mam +4?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
nie. zużywa się przy następnym czarze 

Wszystkie poza stompem.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Sytuacja wygląda tak, wystawiam 3 Ludojady z poison i sniper. Dodatkowo w mojej armii chce wystawić Golgfaga i jak działają te ich wspólne zasady?
Czy podczas wystawiania na stół Golfgag musi wejść do ich oddziału?
Czy jak w trakcie rozgrywki Golfgag dołączy do ich oddziału to oni zmieniają specjalne zdolności na Stubborn and Vanguard czy dostają je dodatkowo?
Czy dobrze rozumuje, że poisona do snipera się bierze po to by na 6 mimo zasłony zasięgu i zasady sniper zawsze trafiać? Czy to jest jakoś bardziej skomplikowane?
Czytam opisy tych ogrowych broni i czy ktoś używa Thundermace oraz Siegebreakera, a jeśli tak to po co na kim i jak:P?
Czy podczas wystawiania na stół Golfgag musi wejść do ich oddziału?
Czy jak w trakcie rozgrywki Golfgag dołączy do ich oddziału to oni zmieniają specjalne zdolności na Stubborn and Vanguard czy dostają je dodatkowo?
Czy dobrze rozumuje, że poisona do snipera się bierze po to by na 6 mimo zasłony zasięgu i zasady sniper zawsze trafiać? Czy to jest jakoś bardziej skomplikowane?
Czytam opisy tych ogrowych broni i czy ktoś używa Thundermace oraz Siegebreakera, a jeśli tak to po co na kim i jak:P?

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ad1
Golfgag może mianować jeden oddział maneaterów nieważne jaki na golgags maneaters. Wtedy musi on korzystać z zasad stubborn i vanguard i Golfgag nie może opuszczać tej jednostki. Jeśli chcesz aby mieli zasady sniper & poison to nie mianujesz ich. Wtedy Golfgag może opuszczać i dołączać do tego oddziału na normalnych zasadach.
Ad2
Zasada sniper pozwala ci targetować konkretne modele w jednostce. Poison sprawia, że jeśli będziesz trafiać na 6+ i rzucisz takową szóstkę to automatycznie zraniłeś.
Ad3
Są z grubsza do dupy i niepraktyczne. Jeśli nie grasz for fun na sześć tysięcy pkt lub więcej to nawet tych opisów nie czytaj
Golfgag może mianować jeden oddział maneaterów nieważne jaki na golgags maneaters. Wtedy musi on korzystać z zasad stubborn i vanguard i Golfgag nie może opuszczać tej jednostki. Jeśli chcesz aby mieli zasady sniper & poison to nie mianujesz ich. Wtedy Golfgag może opuszczać i dołączać do tego oddziału na normalnych zasadach.
Ad2
Zasada sniper pozwala ci targetować konkretne modele w jednostce. Poison sprawia, że jeśli będziesz trafiać na 6+ i rzucisz takową szóstkę to automatycznie zraniłeś.
Ad3
Są z grubsza do dupy i niepraktyczne. Jeśli nie grasz for fun na sześć tysięcy pkt lub więcej to nawet tych opisów nie czytaj

No to po jaką cholere niegrywalne itemy?:D
Czyli jakie są z tego tego profity, że on ich mianuje, oni bez mianowania mogą wybrać te zasady i wtedy nasz bohater jest ruchomy. Czy też on może mianować ich w trakcie gry czy tylko na początku?
Czyli jakie są z tego tego profity, że on ich mianuje, oni bez mianowania mogą wybrać te zasady i wtedy nasz bohater jest ruchomy. Czy też on może mianować ich w trakcie gry czy tylko na początku?

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
W fazie tworzenia rozpisi. A profity są jak grasz w sojuszu
Doczytaj zasady a nie będę Ci tu wszystko tłumaczyć 

Mam takie glupie pytanie. Maneaterzy sa tylko mo? Bo jakos nie moge znalezc. Czy jest jakas fajna opcja zeby ich z czegos innego zlozyc?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
Tylko MO. W dzisiejszych czasach to już nie taki problem ale lekka upierdliwość jest.Akadera pisze:Mam takie glupie pytanie. Maneaterzy sa tylko mo? Bo jakos nie moge znalezc. Czy jest jakas fajna opcja zeby ich z czegos innego zlozyc?
Ja sobie złożyłem 4 ze zwykłych ogrów i części od chyba wszystkich armii (głównie imperium). Nie ma raczej problemu, żeby skonwertować ogra tak, co by się wyróżniał od innych w tej samej armii. Szczególnie, jak dasz mu pistolety

Maciek
Mlepkows - skompletowałem w pół roku (bez ciśnienia) wszystkich metalowych maneaterów (i na dodatek bez ebaya, i kosmicznych cen) 
Rafixator - do dwóch takich gąbek: http://vanaheim.pl/torby-safe-and-sound ... -68mm.html (mam torbę ze Starego Swiatu i do niej dokupiłem gąbki) mieszczę armię na 2600 a nawet więcej

Rafixator - do dwóch takich gąbek: http://vanaheim.pl/torby-safe-and-sound ... -68mm.html (mam torbę ze Starego Swiatu i do niej dokupiłem gąbki) mieszczę armię na 2600 a nawet więcej

Wisła Kraków.