Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: Gangrel »

Ja dopiero koncze I tom.
Może aby dać Robowi szansę zrobienia rozpierdolu ?
Eee nie sadze zeby myslala w tych szlacheckich kategoriach. . . predzej bylo jej po prostu za dobrze tej nocy :lol2:
Inna sprawa: moze cos mi umknęło ale po co wogole szla z nim do lozka ? Klucze jakies mu ukradła czy jak, zeby ta brame otworzyc ? Bo nie zauwazylem.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Ogląda to ktoś tak na legalu, w HBO? Bo mi się coś od poprzedniego odcinka napisy nie chcą tam włączyć a jak Tywin zaczyna nawijać to równie dobrze mogłoby być po chińsku :( . Ktoś ma ten sam problem z napisami?

Maciek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

u mnie wszystko ok :)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Ostatni odcinek to dla mnie porażka !!! Tak pojechali w stronę przeciwną od książki, że aż strach. (SPOILERY) Pominę, że to nielogiczne:

- akcja w Winterfell: w książce Theon zabił kowala Mikkena, a nie Casela; zresztą historyjka o tym, że Casela złapali po drodze jak jechał sam (SIC !!! a gdzie ci jego zbrojni z którymi wcześniej wyruszył ?? ); nie wiem czy się śmiać, czy płakać, ale to frajerstwo totalne - Casel nie był debilem !!! Na plus, że chociaż egzekucję w wykonaniu Theona pokazali książkowo
- Osha poparła Theona by pomóc młodym, ale ich "ucieczka" była bardziej krwawa (przede wszystkim wilkory wypuszczone z zamknięcia przez Oshę pozabijały trochę luda); no i już nie pamiętam, ale chyba z Theonem do łóżka nie poszła (zresztą w książce Theon chyba miał straż i się pilnował by nikt go nie zabił)
- Reedów nie będzie, widać po dwóch ostatnich odcinkach, że ich wycięli (zresztą jakby się teraz mieli pojawić to by to było z d..)
- Jeyne Westerling też nie będzie, mamy za to jakąś Tallissę z Volantis, słaaaaaaaabo
- Harrenhall: nie ma Kozła i Kompanionów, to nie ma co liczyć było, że Lorch zginie inaczej (jak pamiętam, to chyba wpadł do dołu z niedźwiedziem ??) - zresztą postać Vargo Hoata była dosyć zabawna i mogli ją na prawdę dać (byłaby beka z jego seplenienia)
- zamieszki w Kings Landing zmienione, ale ogólnie da się przetrawić
- kradzież smoków w Qarth ?? WTF ???

Liczę na razie, że jakoś naprostują to w kolejnych odcinkach na właściwy tor i ogólny zarys fabularny zostanie zachowany. Oby. Pytanie co zrobią z Rickonem, bo jego postać jest istotna dla pewnego wątku, który ma początek w tomie 5tym i kontynuację w 6tym.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Ehm....

ostatnio napominałem i napominam ogólnie po raz ostatni :)

nie SPOILERUJEMY

TEMAT TO GRA O TRON- SERIAL i jakoś nie mam ochoty póki co wiedzieć co tam w książce jest i co będzie potem.....
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Reedów nie będzie pewnie w ogóle, już teraz ich teksty przejmuje Osha. Ciekaw jestem co będzie

dalej z Oshą, Hodorem, Rickonem i Branem, jak to rozwiążą w serialu. Obawiam się też że umniejszą rolę Ramsaya Boltona, i po prostu wyruszy on z Dreadfort i zdobędzie Winterfell, bez całej akcji z zamianą miejscami z Reekiem.
Queek.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Gokish pisze:Ehm....

ostatnio napominałem i napominam ogólnie po raz ostatni :)

nie SPOILERUJEMY

TEMAT TO GRA O TRON- SERIAL i jakoś nie mam ochoty póki co wiedzieć co tam w książce jest i co będzie potem.....
Spokojnie, przecież specjalnie piszą malutkim druczkiem, jak nie chcesz nie musisz tego czytać.
Gangrel pisze: Inna sprawa: moze cos mi umknęło ale po co wogole szla z nim do lozka ? Klucze jakies mu ukradła czy jak, zeby ta brame otworzyc ? Bo nie zauwazylem.
O ile dobrze pamiętam to w poprzednich odcinkach nosiła na nogach jakieś super wielkie kajdany, więc może chciała się ich w ten sposób pozbyć.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

@Macias

Specjalnie to ja ostatni post Scimiego wyedytowałem aby spoilerów nie było ;)

Kervyn sam użył małych literek i takie spoilery ujdą tylko niech będzie ta mała adnotacja :P
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Aż obejrzałem fragment na dziedzińcu Winterfell - Osha jak zawsze chodzi dziwnie, ale w tej scenie nie wygląda mi na to żeby miała jakieś kajdany. Może zawsze skrycie podobał jej się Theon? ;p
Queek.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Gokish pisze:@Macias

Specjalnie to ja ostatni post Scimiego wyedytowałem aby spoilerów nie było ;)
A to sry, myślałem że to jego inicjatywa.
Kervyn pisze:Aż obejrzałem fragment na dziedzińcu Winterfell - Osha jak zawsze chodzi dziwnie, ale w tej scenie nie wygląda mi na to żeby miała jakieś kajdany. Może zawsze skrycie podobał jej się Theon? ;p
A może po prostu Theon mniej się spodziewał zdrady z jej strony podczas wspólnej nocy i nie dostała standardowej grupy strażników "do ochrony"?
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a moze nie dostal straznikow bo winterfell jest wielkie a on mial >30 ludzi ? ktorzy tez musza spac, jesc, srac itd ?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Ale kilku ludzi miał do dyspozycji, a Osha to akurat osoba na którą powinien zwracać szczególną uwagę.
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

I zwrócił. Swoje zrobił.

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Nie wiem jak bylo w ksiazce bo jeszcze nie czytalem II tomu ale wychodzi na to ze twórcy serialu poprostu chcieli za wszelka cene wcisnac kolejna porcje cycek na ekran nie zastanawiajac sie nad tym czy bedzie to mialo sens fabularny czy nie. . . "...zobacza cycki i nie beda wnikac. . ." tak pomysleli : )
Ostatnio zmieniony 11 maja 2012, o 01:30 przez Gangrel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

... a potem im brakuje czasu na istotne wątki. :) "Ale nieważne, cycki i dupaka muszą być". Witamy w HBO. :/

Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Czytam ksiazke i szczerze mowiac wcale mi nie zalezy na dokladnym jej odwzorowaniu. Nawet lepiej ze fabula serialu odbiega od ksiazkowej bo to oznacza ze ksiazka mnie czyms zaskoczy. Sex i przemoc musi byc bez tego ludzie nie kupia serialu : ) . . . czekam z niecierpliwoscia kiedy ta dzika ruda sie rozbierze, jej specyficzna uroda strasznie przypadla mi do gustu ! pokaz cycki!!

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Świadomy że serial nigdy nie doścignie Takiej Książki i że nieudane naśladownictwo (vide "Jara", zamiast której powinna być w tej roli obsadzona aktorka grająca jako "Talisa", która - pomijając nawet urodę - jako tancerka w balecie, tancerka flamenco i wnuczka Chaplina lepiej i bardziej wiarygodnie zagrałaby Ashę) jest gorsze niż całkowite przeinaczanie przyjmę w serialu z radością nawet tak nieprawdopodobne rozwiązania:
1 Ogar wychowa Arye na syna/następcę i razem będą rzezać
2 pewna bitna para zwana słusznie bądź mniej słusznie "Królobójcami" założy kolejny z wielkich rodów i wykroi sobie własne księstwo ku zgrozie pozostałych.
Będzie KOLEJNA super opowieść a ja jakoś zawsze czekałem na takie dwa wątki podczas lektury :D

Balon przyjmujący i nauczający syna, arogancki kupiec z rady Qarthu, Tywin, Tyrion. Cztery przykłady aktorskiej jazdy po bandzie. Są detale gdzie serial mimo wszystko się broni.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ostatni odcinek to dla mnie porażka !!! Tak pojechali w stronę przeciwną od książki, że aż strach.
Nie ma przymusu, aby sceny z filmy były kalką scen z książki, z dialogami "słowo w słowo", bo by z tego wyszedł audio-book z animacjami... Serial jest dla wszystkich, a łatwo odgadnąć, że większość widzów książki nie czytała. :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Robson pisze:
Ostatni odcinek to dla mnie porażka !!! Tak pojechali w stronę przeciwną od książki, że aż strach.
Nie ma przymusu, aby sceny z filmy były kalką scen z książki, z dialogami "słowo w słowo", bo by z tego wyszedł audio-book z animacjami... Serial jest dla wszystkich, a łatwo odgadnąć, że większość widzów książki nie czytała. :)
Nie ma takiego przymusu, ale zmiana imienia jednej z głównych postaci to już lekkie przegięcie, nie sądzisz?
Imperialna moc!

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Autor książki jakoś nie protestuje, procesów nie wytacza, na konferencjach prasowych razem z ekipą serialu bywa.
Nie bądźmy dosłowni. Taki Bolton Senior to też nie przebrany Putin, mimo że parę poszlak też na to wskazuje :wink:

ODPOWIEDZ