najlepiej to zagrac pare gier, na male punkty, z RB w reku. dzieki temu lepiej przyswaja sie dopiero co przeczytane zasady.
minusem jest to, ze gra ciagnie sie w nieskonczonosc
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
jeszcze lepiej jest zagrac z kims kto te zasady juz ogarnia
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Mam w oddziale modele z range 30' i 12'. Robie reakcje S&S na szarze, ktorej dystans to 15'.A Stand and Shoot reaction can be declared against an enemy unit that starts its charge outside the firing unit's maximum range - the shooting is resolved normally assuming the enemy is just within maximum range of the shooting unit's shortest-ranged weapon.
1. Strzelają te modele, które mają zasięg. Mierzysz każdy model osobno.kkarol pisze: pyt1:w RB napisane jest że mogą strzelać tylko dwa rzędy regimentu - co jeśli pierwszy ma zasięg a drugi nie?
pyt2: czy regiment A może ustrzelić wszystkie modele w regimencie B czy tylko te które znajdują się w jego przedniej strefie?
pyt3: czy w regimencie A mogą strzelać wszystkie modele - czy ten ostatni model nie może strzelać bo nie ma w przedniej strefie żadnego modelu wroga?