1500 Mortale

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

1500 Mortale

Post autor: Mauler »

Siedziałem przed kompem i z nudów wymyśliłem taką jak niżej rozpę. Muszę tym pograć bo mi sięnawet podoba - co myślicie?

Ex champion Tzeencha na dyskorolce z gaze... i crimson armour - 265
chaos sorcerer 2 lev na koniu - 2 DS - 186
knights, choseni und (5 sztuk, szmata, muzyk) 255
knights und 5 szt (szmata, muzyk) 195
2x 6 psów , łącznie 72
maraudersi konni (muzyk, flaile) 81
maraudersi konni (muzyk, flaile, tarcze) 91
5 furii 75
3 minosy tzeencha z GW 158
2 spawny 120

Co o tym sądzicie? mag albo zasuwa sam albo wchodzi go knightów
Opcjonalnie mogę za 20 pk zabrać exaltedowi armou magiczny a dać czempiona do zwykłych rycerzy.

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

Imho
Crimson armour slaby jest nigdy mi sie nie sprawdzal, nie lepiej dac mu enchatned shield powinien miec wtedy save na 2+ bodajze i w lapy flaila do walki. Sztandary na knight tez zbedne w sumie cr powinni nabijac combatem. Zwykli kinghci poza tym biedni sa, drodzy a akzdy po jednym ataku :(. Moze lepiej wrzucic np. drugie minoski ?? Spawny moga nigdzie nie dojsc 2d6 ruchu to troche malo niestety. Reszta lokej chyba.

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Flaila nie dam, bo nie chcę przerabiać figurki a muszę miec wysiwyg.
uwaga odnośnie minosów - cenna :)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Zgadzam się, że zwykli Rycerze są za słabi, oni muszą mieć te 2 ataki, czyli zostaje standard - Choseni Undivided (lub któregoś z bogów), a jeśli zwyklaki to tylko Khorne'a.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Mauler pisze: uwaga odnośnie minosów - cenna :)
a co tu dużo gadać ? +1 PD
Postarałbym się wcisnąć (może kosztem furii) Screamersy - klimat + świetna jednostka (idealna do screenowania rycerzy i pacyfikowania wszelkich maszyn :) )

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Ale ja pokładam w furiach o wiele większe nadzieje niż a screamerach. To kwestia 3 letniej praktyki grania chaosem :)))

ODPOWIEDZ