Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: Martin von Carstein »

Niech każdy gra jak mu się bardziej sprawdza, a nie z narzuconymi ograniczeniami.
Niech każdy gra jak mu się podoba, a mi podoba się gra na ograniczeniach EURO. Proste.

Ps. 60 nie 100, da się przeżyć. :P

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Ja nie wiem jak komukolwiek moze sie euro podobac.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Tofic
Chuck Norris

Post autor: Tofic »

Jak 2 raz dostałem krasie na 3 katapy, 3 armaty i 2x organy, to zaważyłem, że pod euro kryje się jakiś sens. Jeżeli komuś zdarzają się takie przykre rzeczy, to wtedy jestem pełen wyrozumienia dla niego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

3x armata, 2x hellblaster, czołg i już te krasnale nie takie straszne
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Lazur pisze:3x armata, 2x hellblaster, czołg i już te krasnale nie takie straszne
taaa...zwłaszcza jak zaczynają, to nie ma co z tego twojego zbierać...do tego Górnicy na plecach :lol2:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

I się wydało. Euro zostało wprowadzone przez te przegięte krasnoludy. :evil:

Z całego serca życzę im nowego booka jak najszybciej. [-o<
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

#helion# pisze:
Lazur pisze:3x armata, 2x hellblaster, czołg i już te krasnale nie takie straszne
taaa...zwłaszcza jak zaczynają, to nie ma co z tego twojego zbierać...do tego Górnicy na plecach :lol2:
Do tego 40 rangerów z dwurakami tuż przed strefą rozstawienia :mrgreen: Mój krasnoludzki kumpel już obgryza paznokcie na samą myś cięcia w maszynach i runach :lol2:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

#helion# pisze:
Ty już misiek nie przesadzaj. Jak zaczynasz Ty to jest dużo lepiej bo czołg daje przewagę jednego cannona a poza tym możesz swoje maszyny schować za kawalerią albo demiśkami a pokurcze są zbyt pokurczone żeby maszynki chować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Lazur pisze:
#helion# pisze:
Ty już misiek nie przesadzaj. Jak zaczynasz Ty to jest dużo lepiej bo czołg daje przewagę jednego cannona a poza tym możesz swoje maszyny schować za kawalerią albo demiśkami a pokurcze są zbyt pokurczone żeby maszynki chować.

SLOS tą pokurczowatość zniwelował :mrgreen:

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Siena pisze:
#helion# pisze:
Do tego 40 rangerów z dwurakami tuż przed strefą rozstawienia :mrgreen: Mój krasnoludzki kumpel już obgryza paznokcie na samą myś cięcia w maszynach i runach :lol2:
Katapy obetną ale za to dostaną jakiś Dupny krasnoludzki wagon ktory bedzie dawał + 1 do hita. Sama radosc :D

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Właśnie rozegrałem dwie bitewki w naszej lidze (jedna na 1700 druga na 1600) i powiem że całkiem zabawnie się gra taką armią:

Warrior priest generał
Dwurak
Armour of meteoric iron

Lord Life
dispell scroll

Bsb
full plate
sword of battle
enchanted shield

Inżynier

5 konnych

35 halabard z detką 10 łuczników

działo

6 outriderów

helblaster

czołg

na 1700 konnych zrobiłem innerami i dałem ich 6 oraz banner of swiftness i zwiększyłem halabardy go 39.

Pierwsza bitwa z chaosem wygrana przy stracie działa (wybuchło) i stracie detki łuczników. Przeciwnikowi został hellcanon.
Druga z dark elfami i przy stracie kawalerii, maga, łuczników oraz czołgu stół wyczyszczony.

Ogólnie czołg dupy nie urywa ale przy wsparciu magii Life można nim dłużej działać.
Helblaster z inżynierem to miazga.
Priest z bsb w piechocie całkiem fajnie się sprawdzają. Priest ma wredne blessingi które wysysają kostki dispela wroga (rzucasz 3 blesy i przeciwnik ma już 3 kostki mniej:P bo kto by wpuszczał warda, to hity i flame:P) a następnie mag spokojnie kula Tron, flesh to stone i wskszeszanko.

Podczas obu bitew zapomniałem o zasadzie hold the line ale na szczęście nie złamano mi halabard w walce więc nie straciłem wiele.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Okoń
Masakrator

Post autor: Okoń »

Reyki pisze: Priest ma wredne blessingi które wysysają kostki dispela wroga (rzucasz 3 blesy i przeciwnik ma już 3 kostki mniej:P bo kto by wpuszczał warda, to hity i flame:P)
Zapewne chodziło Ci o blessinga z reroll to wound. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

No tak. Ważne że wiadomo o co chodzi. Ogólnie na średnie punkty armijka mi się sprawdza. Teraz przyjdzie chwila na testowanie Imperium na punkty poniżej 1500.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Bardzo lubię Twoje rozpy, Reyki :)
Bez chamskiego schematu turniejowego i ciśnięcia na pkt, bez napinki ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Hehehehhehe. Dzięki. Niektórzy (a może i większość) uważają że robienie rozpisek nietypowych to błąd.

Ja w sumie jestem ograniczony modelami. Jednach chcę jeszcze zrobić test imperialnego walca pancernego. Full kawalerii z kapłanami i kapitanami plus wsparcie sporej ilości outriderów i 2 helblastery z inżynierami.

Też może zadziałać.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Reyki, grałem pierwsza bitwe na 8 ed czymś nieco podobnym na 1500 dzisiaj bez lordow, sporo szczescia i 17:3 do przodu

kaplan AoMI, dwurak

mag swiatla lvl 2 DS

inzynier

48 halabrd fcg

detka 9 lukow

28 greatsword muzyk, sztandar dyscypliny

5 kirasjerow

2x cannon

1x helka

wygralem z HE, choc mialem sporo szczescia, bo kumpel wylosowal plomienie feniksa i jak weszly dwa razy to troszke mi napsuly krwi. Ogolne wnioski:

brak BSB podnosi cisnienie przy wszelkich testach ld, mimo bycia u GS i ld 9 to jest to stresujace.

kirasy ladnie strzelaja, ale cierpia od byle lukow, mi nie jest latwo wykorzystywac ich potencjal w pelni

modlitwy kaplana sa swietne, z poczatku siedzialem w halabardach i ward na 5+ ratowal ich plonace flamesami dupska ;)

helka jak kazdy pisze, jest calkiem fajna choc nie jest to 6 edycyjna helka na bliskim zasiegu (o ile nie miala misfire'a)

brakuje mi na te pkt glownie bsb i przydalby sie hurricanum. Zastanawiam sie tez, czy nie zrezygnowac z drugiego dziala, jedno powinno wystarczyc (glupi nawyk zostal, bez dwoch dzial nie gram...), no i te GSy... Fajnie sie spisaly, ale mozna cos ciekawszego wcisnac w ich miejsce zdecydowanie.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Magnus pisze: modlitwy kaplana sa swietne, z poczatku siedzialem w halabardach i ward na 5+ ratowal ich plonace flamesami dupska ;)
Tarcza sigmara działa tylko w cc. [-X
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Dwa działa według mnie to podstawa. Może nieszczególnie na HE ,ale mimo wszytko. Wystawiam dwa nawet na HE po bohaterskim strzale w Teclisa ,od tamtego czasu biega bez głowy 8)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

Bizim pisze:
Magnus pisze: modlitwy kaplana sa swietne, z poczatku siedzialem w halabardach i ward na 5+ ratowal ich plonace flamesami dupska ;)
Tarcza sigmara działa tylko w cc. [-X

no to musze przeprosic za walek. Nie mam booka, bo czekam na polska wersje i nie zwrocilem uwagi ze to dziala tylko w cc.
Dzieki za sprostowanie :)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Kordelas pisze:Dwa działa według mnie to podstawa. Może nieszczególnie na HE ,ale mimo wszytko. Wystawiam dwa nawet na HE po bohaterskim strzale w Teclisa ,od tamtego czasu biega bez głowy 8)
Zgadzam się, powidziałbym nawet, że można by pomyślć o 3. Na większość armii świetni szachują różne niewygodne rzczy, dzwonk, abomk, hydr, treemana i wszlkie inne duże stwory.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

ODPOWIEDZ