ciężka droga fotografa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krucjatus
"Nie jestem powergamerem"

ciężka droga fotografa

Post autor: krucjatus »

Witam wszystkich, maluje modele już jakiś czas jednak fotki zacząłem robić dopiero niedawno jeżeli są znośne to skomentujcie figurki jeżeli nie to proszę o porady w sprawie zdjęć :)

Obrazek

to pierwsza fotka jak będzie znośna to wstawię resztę

proszę o odpowiedzi

Awatar użytkownika
XenoX
Mudżahedin

Post autor: XenoX »

Figurka sama w sobie jest brzydka , ale przy takim malowaniu jest całkiem całkiem =D>
Troche ciemna , staraj sie robić zdjęcia przy oświetleniu dziennym , gdzieś gdzie pada światło (niekoniecznie słoneczne) , z czasem bedziesz robił coraz lepsze fotki , i lepiej malował figsy .
Porozjaśniaj troszke go tylko bo wygląda jakby wyszedł z kopalni , a od tego są minersi :)
No i ja tu widze tylko nałożonego washa . Przynajmniej oczka fajne . :)

Oby tak dalej =D>
Obrazek
Moje gg ? ok - 11632281
Pozdrawiam X.

Awatar użytkownika
krucjatus

Dziękuje za pierwszy pozytywny komentarz a co do ciemności to (zwłaszcza rękawy są o wiele jaśniejsze) jutro wstawię nowe zdjęcia i mam nadzieję że moje figurki się wam spodobają :) edit:jest taki zwashawany poniewarz chciałem by nie wyglądał na jakiegoś co jeszcze nie był na bitwie :D

Awatar użytkownika
krucjatus

I co o tym sądzicie jest poprawa? :wink:

Obrazek

muszę jeszcze chyba popracować nad rozdzielczością

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

No, zdecydowanie lepiej. Złoto i czarne rogi wydają się niecieniowane w ogóle, a fioletowy rękaw słabo. Ale i tak wielkie brawa za twarz. Twarze to mój największy problem.

Awatar użytkownika
krucjatus

co do kraśka to dzięki za rady tyle że ja to wszystko wiem :

-po pierwsze krasiek to tylko próbne zdjęcia po prostu uczyłem się na nim robić fotki i nie jest jeszcze skończony

-po drugie jeśli będę wrzucał kraśki to proszę o wyrozumiałość bo nie przepadam za tą armią

a to ork do 40k ale dopiero spod pędzla więc jeszcze do dopracowania :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Lekki falstart, zaniedbałeś przygotowanie modelu, pieruńsko rażą nadlewki.
Kraś ma dziwne dłonie i dobre oczy.

Awatar użytkownika
krucjatus

Wiem o tym ale nadlewki już usunięte zaraz po wrzuceniu fotek

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Każdy z tych modeli jest mocniej oświetlony z jednej strony a z drugiej zacieniony. Przyłóż z tej zacienionej strony kartkę papieru, ona odbije światło i naświetli model.

Awatar użytkownika
dargo000
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Warto oświetlić model z 2 boków, wtedy światło się fajne rozkłada. Jeśli nie chcesz wydawać kasy na namiot bezcieniowy to można użyć kalki technicznej lub papieru śniadaniowego i lampy przysłonić w taki sposób żeby swiatło nie padało bezpośrednio na model. Unikniesz wtedy tak zwanych gorących punktów i wogóle światło będzie bardziej miekkie i równomierne. Żarówki powinny być mocne, warto oczywiście kupić żarówki do fotografii ale to jeśli chcesz troche zainwestować.

ODPOWIEDZ