czołg ponownie
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ratling bez minusów wchodzi do lasu, więc to nic nie daje, a latarka przy każdym strzale innym niż po prostej dostaje D6 hitów z S6.karlee pisze:Nie wiem jak z ratlingiem, bo to chyba skirmish jest wiec widzi na 360. Ale latarke jak najbardziej

po prostu baja 
prosty czar a jak fajnie dziala

prosty czar a jak fajnie dziala

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
jedynie... i trzeba pamietac ze siatki sa po impactach...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Nie w zasadach ma napisane, że może, ale nie musi. Tylko musi obrócić się "czołem" jak jest szarżowany.quas pisze: tzn ze ludzie ktorzy tak robia i zwiekszaja zasieg strzalu przez to to walkarze?
A latarka ma warda

Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.
impacty przed siatkami... bylo walkowane, poszukaj...
Abandoned
Abandoned
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=1090
Ogarnijcie się, ludzie
I ponawiam propozycję zamknięcia tego tematu, bo zrobił się z niego bezużyteczny (pod kątem szukania informacji) behemot.
Ogarnijcie się, ludzie

I ponawiam propozycję zamknięcia tego tematu, bo zrobił się z niego bezużyteczny (pod kątem szukania informacji) behemot.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ostatnio jestem na bakier z nowymi AB do WFB, więc zadam szanownemu gronu listy sędziowskiej kilka pytań odnośnie ST:
1. Czy impacty w walce ze steamtankiem mogę iść w bok. Np: jeśli zaszarżuje steama w bok/tył, to czy może mi w nastepnej turze sprzedać impacty, niby jest chariotem więc chyba nie, ale się pytam?
2. Załóżmy, że mam 2 oddziały w walce, po ile dostają impactów?
Np: 2 oddziały walczą z przodu i czołg walnął 6 impactów. oba po 6, czy po 3, czy losowanie wszystkich 6ciu??
3. Czy steam tank może przejechać przez murek a co za tym idzie zaszarżować na coś co stoi za nim?
4. Czy może jeździć po górkach, które nie są trudnym terenem(czyli po takich normalnych)?
5. Czy po wygranej walce może zrobić turna(jeśli np zaszarżowałem w bok)? W końcu turna robić nie może bo tylko pivotuje?
6. Czy jest spowolniony dwafickim rune of wraith(w końcu to nie czar)??
7. Wiem, że to pewnie jest w booku(ale go nie mam), ale czy jak wróg ucieknie mu od walki, to czy rusza się pełne steam pointy, czy tyle ile zadeklaruje przy szarży, i czy jak mu zostana jakieś punkty, to czy może jeszcze strzelic z działa??
Dziękuję z góry za odpowiedzi
1. Czy impacty w walce ze steamtankiem mogę iść w bok. Np: jeśli zaszarżuje steama w bok/tył, to czy może mi w nastepnej turze sprzedać impacty, niby jest chariotem więc chyba nie, ale się pytam?
2. Załóżmy, że mam 2 oddziały w walce, po ile dostają impactów?
Np: 2 oddziały walczą z przodu i czołg walnął 6 impactów. oba po 6, czy po 3, czy losowanie wszystkich 6ciu??
3. Czy steam tank może przejechać przez murek a co za tym idzie zaszarżować na coś co stoi za nim?
4. Czy może jeździć po górkach, które nie są trudnym terenem(czyli po takich normalnych)?
5. Czy po wygranej walce może zrobić turna(jeśli np zaszarżowałem w bok)? W końcu turna robić nie może bo tylko pivotuje?
6. Czy jest spowolniony dwafickim rune of wraith(w końcu to nie czar)??
7. Wiem, że to pewnie jest w booku(ale go nie mam), ale czy jak wróg ucieknie mu od walki, to czy rusza się pełne steam pointy, czy tyle ile zadeklaruje przy szarży, i czy jak mu zostana jakieś punkty, to czy może jeszcze strzelic z działa??
Dziękuję z góry za odpowiedzi