Gram HE ale już uzbierałem sporą armie i czas a coś ciekawszego
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Moderator: Gremlin
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ostatnio mnie uświadomiono, że jest właśnie odwrotnie - w opisie nawet nie jest uwzględnione, że chodzi o jeźdzców jako góre tylko jako model/unit więc działa w tym momencie na cały unit. (tak samo jak konnica Khorna Chaosu itp.)Laik pisze:Co do wildów – działają nieco gorzej niż napisał Luc – przede wszystkim konie nie korzystają z zasady dodającej ataki w turze bez szarży w tej edycji (jest więc 10 ataków z siłą 4 i 5 z siłą 3), mimo wszystko lepiej nimi szarżować - +1 do CR za szarżę i wykorzystanie włóczni.
Zawsze można pograć na wersji "eco" czyli jako Generał Armii bez bycia "Alter Kindred" i trzymać go w łucznikach/tancerzach.Laik pisze:Osobiście altera nie polecam, szczególnie dla początkujących graczy – co prawda ma LOSa na 4+ od unitów, dodatkowy strzał i 9 ruchu ale:
- może być brany na cel wszystkiego
- nie jest generałem więc tracimy przydatne 10LD
Jak to nie jest ?Treemen – bardzo przydatny (zmieniłem o nim zdanie ostatnio:), ale trzeba go umiejętnie używać – nie łudźmy się że jest skałą i przyjmie wszystko, bardzo dobrze nadaje się do szachowania przeciwnika.
Glade Guards za drodzy aby byli przydatni - jakby kosztowali z 50-70pkt to była by super jednostka a tak to kicha.Morog pisze:a zwykli jeźdzcy polany przydają sie do czegoś?
używacie zwiadowców? smoka?
rozumiem, że jastrzębie i orły mogą niszczyć maszyny, choć z ich ilością ataków troche im to zajmie
Który ?Morog pisze:PS Luc, ukradłeś mi podpis ze stopki
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.