Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
Zgaduję, że z tymi 7 atakami chodziło o flamable. Jeżeli już każdy zadany wound liczy się jak 2 to raczej nie masz szans zadać 7.
Między oddziałami nie może być po 20mm, chyba że są w combacie.
Między oddziałami nie może być po 20mm, chyba że są w combacie.
Dzięki.
Co do Steadfasta, to upewniałem się tylko, bo przeciwnik był pewien że liczy się od drugiego pełnego szeregu.
Czytałem gdzieś o dozwolonych pivotach jeśli jest się przy krawędzi stołu, i najwyraźniej podświadomie chciałem nagiąć nieco tą zasadę .
A o mnożenie ran pytałem na wszelki wypadek, bo Daemon slayer z płonącymi atakami i runą K6 ran mógłby potencjalnie zadać 4x6x2=48 ran
Co do Steadfasta, to upewniałem się tylko, bo przeciwnik był pewien że liczy się od drugiego pełnego szeregu.
Czytałem gdzieś o dozwolonych pivotach jeśli jest się przy krawędzi stołu, i najwyraźniej podświadomie chciałem nagiąć nieco tą zasadę .
A o mnożenie ran pytałem na wszelki wypadek, bo Daemon slayer z płonącymi atakami i runą K6 ran mógłby potencjalnie zadać 4x6x2=48 ran
Panowie z obecnej listy sędziowskiej jako iż znowu Eternal Kindred został potraktowany po macoszemu w WE:
Co oznacza ten zapis w FAQ-u do WE i na co pozwala?
Mam do Was pytanie:Eternal Guard Kindred, armour save na 5+ a inny ekwipunek
W AB WE napisane jest, że modele walczące techniką Eternal Guard Fighting Style zawsze mają armour save równy 5+, bez względu na posiadany ekwipunek. Jeśli jednak wykupią jakąkolwiek magiczną broo lub zbroję, tracą zasadę EG Fighting Style, zaś ich o armour save jest liczony normalnie, według posiadanego ekwipunku.
Co oznacza ten zapis w FAQ-u do WE i na co pozwala?
Czym są wg Was "benefits from the Eternal Guard figting style"? Zaznaczam iż odwoływanie się do booka WE iż bohaterowie nie mogą brać dodatkowego pancerza ani broni aby móc korzystać z tegoż bonusu jest bezcelowe gdyż FAQ wyraźnie tę zasadę klaryfikuje i wprost stwierdza, że takie połączenie jest możliwe i legalne bez tracenia czegokolwiek.Q. May a character from the Eternal Kindred take additional
armour or weapons and still benefit from the Eternal Guard fighting
style? (p68)
A. Yes.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
K'daai overrunuje za stół.
Przychodzi tura przeciwnika.
Pali się czy nie?
i dlaczego?
Jak model, którego nie ma na stole może wykonać test?
Przychodzi tura przeciwnika.
Pali się czy nie?
i dlaczego?
Jak model, którego nie ma na stole może wykonać test?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
część poza stołem to nie jakiś happyland NIC nie wskazuje na to, że zasady specjalne nie działają poza stołem.
a masz napisane że działają?
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
a sfinks overrunujący za stół też się sypie po śmierci hierofanty?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Czyli Steamdrill nie działa?crovaxus pisze:a masz napisane że działają?
Jednostka jest w grze czy tego chcesz czy nie. Jeśli się ktoś by aż tak bardzo upierał to proszę bardzo, kadajec może nie wracać na stół.
Kudłaty spokojnie między zasadami pod siebie a pytaniem jest jeszcze całkiem sporo miejsca. Przysżło mi to do głowy to zapytałem proste:D
Panowie...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Chcą, tylko są zajęci.
W przeciągu tygodnia-dwóch obgadamy sprawy te i inne.
pozdrawiam
Furion
W przeciągu tygodnia-dwóch obgadamy sprawy te i inne.
pozdrawiam
Furion
Panie Pawle. Od ostatniego rozstrzygnięcia tej sprawy nie pojawił się żaden nowy FAQ wpływający na tą sprawę. LS ma uchwalać uściślenia i MUSI być konsekwentna a nie głosować co zmianę składu te same kwestie bo się ludzie w tym pogubią. Było to wałkowane naprawdę kilka razy i powinieneś się z tym pogodzić.
Czy mógłbym się dowiedzieć czemu "które pozwalają na armour save"? Nie widzę żadnego powiązania AS z parry save. Co jest takiego specjalnego w efekcie 1-2 abominacji, a czego brakuje efektom 4-6?Parry Save a ataki specjalne
Parry save nie można użyd przeciw atakom stomp, impast hits, natomiast można ich użyd broniąc się przed innymi atakami
specjalnymi (np. giganta, abominacji, zianie), które pozwalają na armour save.
imo
parry save to fartowne uzycie tarczy, czyli jednak ma coś związanego z armour save.
jak sobie wyobrażasz bronić się tarczą przed jakimś atakiem skoro nawet pełna zbroja cię przed nim nie może ochronić?
parry save to fartowne uzycie tarczy, czyli jednak ma coś związanego z armour save.
jak sobie wyobrażasz bronić się tarczą przed jakimś atakiem skoro nawet pełna zbroja cię przed nim nie może ochronić?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Pytanie :
Inżynier imperialny może puszczać gołębie i w tej samej turze dawać BS i rerol maszynie?
Przy inżynierze jest napisane ,że nie może używać MISSILE WEAPON w turze której używał zdolności specjalnej !
Natomiast przy gołębiach pisze ,że używa się ich ZAMIAST SHOTING WEAPON w fazie strzelania - czy zatem gołębie są Missile Weapon?
Inżynier imperialny może puszczać gołębie i w tej samej turze dawać BS i rerol maszynie?
Przy inżynierze jest napisane ,że nie może używać MISSILE WEAPON w turze której używał zdolności specjalnej !
Natomiast przy gołębiach pisze ,że używa się ich ZAMIAST SHOTING WEAPON w fazie strzelania - czy zatem gołębie są Missile Weapon?