Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Post autor: PiotrB »

Gremlin pisze:mam nadzieje, ze nie bedziecie tutaj zaraz dowodzic przegietości krasków...
No jest to jeden z gorszych paringów dla mnie :) wszystko mają lepsze :) Ale z normalnym gunlinem krasnoludzkim da się wygrać... Ja tam się bardzo cieszę ,że są "dobre" krasie w Krakowie - na DMŚ strasznie nam brakowało takiego krasnoludzkiego Tanka...mam nadzieję ,że na DMP już nam nie będzie brakować :) DLATEGO LUDZIE - MALUJCIE FIGURKI jak chcecie grać na Masterach... jeden master da wam więcej doświadczenia niż 3 lokale:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

PiotrB pisze:DLATEGO LUDZIE - MALUJCIE FIGURKI
+ milion ;)

Jeden master da nawet więcej doświadczenia niż 3 lokale ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

acha - jeszcze jedno - Michał wygrał z Catafractusem , Suchym i mną - pomijając mnie :mrgreen: pozostałych dwóch dość dobrze umie grać a niewiele mogli zrobić :)... Flufiemu oczywiście się śmigło tymi goblinami:)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

A swoja droga, mówi sie ze orki to kiepska armia....a jednak jak patrze na F to jakos tego nie widze, so wats up?
Mocna magia?? Skill?? No bo przecie nie mega moc nocników w skilu zabijania :D
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Jeśli chodzi o O&G moim zdaniem twórcy Euro popełnili błąd - najpierw kazali liczyć grzyby do limitu PD a teraz to odwołali - efekt jest taki ,że zielone miażdżą magią nawet HE... kostka do każdego czaru jest straszna - a 1 i ewentualna rana są za małą karą... Każda PD w tej grze kosztuje 25 pkt - tak więc O&G mają do dyspozycji +100 pkt co turę - a jeszcze jakiś debil stwierdził ,że O&G są za słabe i dołożył im dodatkowe 100 pkt:) Duży spokój:)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

PiotrB pisze: a 1 i ewentualna rana są za małą karą...
Fluffy zabił sobie dużego maga dzięki grzybom w bitwie ze mną :mrgreen:
O&G są mocną armią, dodatkowo jeżeli prowadzi ją dobry gracz to wygląda to tak jak wczoraj ;)
Wisła Kraków.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

zapomnieliscie dodac ze jeszcze moga ukrasc kosc za kazdy udany spell :) ale faktem jest tez to ze armia jest strasznie losowa i robi sobie sama krzywde po przez nie zdana animozje, glupote w kluczowej turze

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Orki przegięte? ech wy... dajcie spokój :)
Fajna armia. Jakby Fluffy nie zrobił 38 pkt w dwóch bitwach (tzn. nie dalibyście się tak masakrować :P ) to by miał mniej tych pkt.
Orki na pewno nie są jakieś wy**ne w kosmos.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Jeśli chodzi o O&G moim zdaniem twórcy Euro popełnili błąd - najpierw kazali liczyć grzyby do limitu PD a teraz to odwołali - efekt jest taki ,że zielone miażdżą magią nawet HE... kostka do każdego czaru jest straszna - a 1 i ewentualna rana są za małą karą... Każda PD w tej grze kosztuje 25 pkt - tak więc O&G mają do dyspozycji +100 pkt co turę - a jeszcze jakiś debil stwierdził ,że O&G są za słabe i dołożył im dodatkowe 100 pkt:) Duży spokój:)
E tam, gadasz glupoty. Przez pierwsze dwie bitwy wczoraj, mój czwartopoziomowy mag rzucał gałę na grzybie przy każdym pierwszym rzucaniu czaru. Tak, 11 razy pod rząd (nie dożyl szóstej tury w pierwszej bitwie) Grałem praktycznie bez magii, a grzyby marnowały kości i zabijały mi szamanów :mrgreen: Tak że namarniłem kości na kilkanascie turniejów do przodu :mrgreen:
Zresztą orki, przez animozję potrafią w spektakularny sposób przegrywac bitwy, co zdarzyło mi się chociażby z Górkenem, gdzie wymuszona szarza spowodowala zagładę mojej armii, mimo że mocno wygrywałem.

Pozdawiam

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Dzięki za turniej, było fajnie.
A ja nie wiem jak Fluffy jest w stanie poskromić 6 animozji na turę.
Grzyby są pomocne ale zdarza się że uwalają całą turę magii, istotne zwłaszcza w CC bo małe waagh do tego się nadaje najbardziej.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kto jeszcze się wybiera na turniej do Sącza 30 czerwca?
Wisła Kraków.

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

prawdopodobnie ja jezeli uda mi sie podmienic termin w pracy

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Wychodzi na to, że ja też chętnie się wybiorę.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Pewnie tez się ruszę :)

Awatar użytkownika
Danrakh
Falubaz

Post autor: Danrakh »

Dzięki za fajny turniej, brawa dla Ajwajhajm i TL, dzięki też przeciwnikom za bitwy, kultura, fair play i łatwe maski to jest to co lubię :mrgreen:

TUTAJ znajdziecie relację z bitew.

@Panter - Twoje artillery fu wymaga zdecydowanej poprawy :D

Do następnego razu.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Od trzech turniejów noszę się z zamiarem zakupu nowych kostek. Nie wiem tylko czy to w czymś pomoże ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

jeśli chodzi o kostki to chciałem złożyć kozę w ofierze bo tak słabo to dawno nie rzucałem - niestety Dibo mi uciekł :)
Obrazek

ODPOWIEDZ