Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Eledrin »

Czyli dla przykladu jesli w ciagu bitwy w roznych fazach (walka wrecz i strzelanie, itp) powiedzmy 5 razy w ciagu bitwy wybronia co najmniej po dwie rany to w sumie maja 5 aktywnych efektow ktore podlegaja ciaglej kumulacji?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Eledrin pisze:Czyli dla przykladu jesli w ciagu bitwy w roznych fazach (walka wrecz i strzelanie, itp) powiedzmy 5 razy w ciagu bitwy wybronia co najmniej po dwie rany to w sumie maja 5 aktywnych efektow ktore podlegaja ciaglej kumulacji?
Jedynie nie mogą się powtarzać.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Dmtrij pisze:jak zregenrują 2 w dowolnej fazie, wówczas mutuja. nie wydaje mi sie zeby się to mogło stackowac, ale nie mam ksiązki pod reką
Twoje sie stackowaly, o ile pamietam pytales kogos obok dla pewnosci ;]
Brrr... do tej pory mam uraz do tych Twoich trolli, wiesz? :lol2:

Awatar użytkownika
sorinmarkov
Chuck Norris

Post autor: sorinmarkov »

Dzięki za FAQ :)
A co do tabelki, dlaczego u trolli nie może się powtarzać wynik?
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Vallarr pisze:
Dmtrij pisze:jak zregenrują 2 w dowolnej fazie, wówczas mutuja. nie wydaje mi sie zeby się to mogło stackowac, ale nie mam ksiązki pod reką
Twoje sie stackowaly, o ile pamietam pytales kogos obok dla pewnosci ;]
Brrr... do tej pory mam uraz do tych Twoich trolli, wiesz? :lol2:
Marudzisz, słabe były:))
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Ninos
Wałkarz

Post autor: Ninos »

Czy bohater z chaos armorem na steed of slaanesh jest traktowany jako fast cavalry czy traci tą zasadę z racji armora lepszego niż 5+?

Jeśli traci (jak mi się wydaje), to co zrobić, żeby mieć bohatera z fast cavalry nie kupując jakiejś lekkiej, magicznej zbroi? :D

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

NinoSS pisze:Czy bohater z chaos armorem na steed of slaanesh jest traktowany jako fast cavalry czy traci tą zasadę z racji armora lepszego niż 5+?
Ma fast cavalry niezależnie od zbroi, którą nosi.

Ninos
Wałkarz

Oooooo, to miło.

Z czego to wynika? Nie znalazłem nic w FAQ do AB WoCh.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

wynika to z tego, ze ma zasadę fast cavalery - tego nie szuka się w FAQ czy erratach a w booku. chyba, że wynajdziesz gdzieś informacje, że nie można mieć fast cavalery i sv lepszego niż 5+. Najlepiej w RB, bo to co mozna przytoczyć z konnych maruderów...tyczy tylko konnych maruderów
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Ninos
Wałkarz

Masz rację, przełożyłem zasadę z konnych maruderów na każdą fast cavalry. Silly me.

Dzięki.

Awatar użytkownika
Pallker
Pseudoklimaciarz

Post autor: Pallker »

Mam pytanie, może banalne ale nie znam na nie odpowiedzi bo nie grywam Woch'ami. Czy lord na demonicznym koniu (ten z większą podstawką) dostaje zasade look out sir w oddziale konnicy czy nie? i na molochu tak poza tym?

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Tak, ponieważ on również jest uznawany za model kawaleryjski, w księdze armii pisze na ten temat, więc normalnie na 2+ ma look out sir :wink:

Awatar użytkownika
Pallker
Pseudoklimaciarz

Post autor: Pallker »

W Erracie na pierwszej stronie jest napisane że to już nie obowiązuje i tżeba korzystać z wielości modeli określonych w głównym podręczniku zasad. Demoniczny rumak ma tam dopiskę WZ czyli to nie kawaleria :/ W takim razie look out sir chyba odpada?

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Znalazłem taką informację, że po pierwsze postać może dosiadać jedynie:kawalerii, kawalerii potworów, rydwanu oraz potworów, kolejna sprawa jest taka, że jeśli coś ma po prostu jednego wounda, wówczas jest uznawany za kawalerię ( znalazłem to w księdze zasad angielskiej wersji, strona 104) zatem chyba wciąż liczymy ich jako kawalerię, wówczas podlegają "look out sir" ;)

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Nie dostaje look outa bo ma typ monstrus cavalery, a nie ma w WoChu oddziału od którego mógłby wziąć look outa

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Pallker pisze:Mam pytanie, może banalne ale nie znam na nie odpowiedzi bo nie grywam Woch'ami. Czy lord na demonicznym koniu (ten z większą podstawką) dostaje zasade look out sir w oddziale konnicy czy nie? i na molochu tak poza tym?
Nie. Nie jest kawalerią na demonicznym wierzchowcu. I nie ma lookouta.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Ale właśnie w księdze zasad demonic mount, ma MB czyli monstrous beast, a np steed of slaanesh ma WB war beast więc nie jest powiedziane ze to monstrous calvary

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

War beast + jeździec = Kawaleria

Monstrous beast + jeździec = Monstrous Cavalry
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Eledrin
Wałkarz

Aaa ok, czyli wychodzi na to ze steed of slaanesh ma tylko look out, bo pomijając dysk tzeentcha to resza jest albo MB albo w ogole In, spoko, dzięki

Ninos
Wałkarz

Czym zniszczyć imperialny czołg?

ODPOWIEDZ