Euro 2012 w piłkę nożną
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Euro 2012 w piłkę nożną
Dla odmiany proponuję porozmawiać o naszej reprezentacji. A najpierw coś przeczytać : http://www.sport.pl/pilka/1,64946,11935 ... Smuda.html
Może się [artykuł] wydawać pesymistyczny w kontekście naszych ligowych rozgrywek, ale IMO jakże prawdziwy. Wszak żaden z klubów nie jest w stanie przebić się do tych najwyższych rozgrywek ...
Ba, nie jest w stanie nawet utrzymać tego co już osiągnął (Lech Poznań, który potrafił pokonać MC a teraz jest cieniem "samego siebie" jak to się wyraził pewien komentator).
Dlatego, pomimo tego że Smudy nie uważam za geniusza i czasem jego podejście irytuje (sytuacja z Borucem), to trzeba mu oddać że nad reprezentacją pracuje. Z dna powoli coś wyciąga. Zobaczmy co z tego będzie. I to nie tylko na Euro, ale dajmy mu szansę tworzyć tę drużynę trochę dłużej.
Dlatego jutro proponuję kibicować niczym Irlandczycy, a mniej krytykować trenera. Na to drugie zawsze będzie czas ...
Może się [artykuł] wydawać pesymistyczny w kontekście naszych ligowych rozgrywek, ale IMO jakże prawdziwy. Wszak żaden z klubów nie jest w stanie przebić się do tych najwyższych rozgrywek ...
Ba, nie jest w stanie nawet utrzymać tego co już osiągnął (Lech Poznań, który potrafił pokonać MC a teraz jest cieniem "samego siebie" jak to się wyraził pewien komentator).
Dlatego, pomimo tego że Smudy nie uważam za geniusza i czasem jego podejście irytuje (sytuacja z Borucem), to trzeba mu oddać że nad reprezentacją pracuje. Z dna powoli coś wyciąga. Zobaczmy co z tego będzie. I to nie tylko na Euro, ale dajmy mu szansę tworzyć tę drużynę trochę dłużej.
Dlatego jutro proponuję kibicować niczym Irlandczycy, a mniej krytykować trenera. Na to drugie zawsze będzie czas ...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Uważam, że po mistrzostwach Smuda powinien pozostać na stanowisku jeszcze do końca eliminacji do MŚ. W tej chwili nie widzę następcy. Fornalik również jest trenerem klubowym i na wysokim poziomie jeszcze się nie sprawdzał...Ingen175 pisze:Dla odmiany proponuję porozmawiać o naszej reprezentacji. A najpierw coś przeczytać : http://www.sport.pl/pilka/1,64946,11935 ... Smuda.html
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, o 09:11 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do Scotta tak jak i Joe Cole'a to obu widziałem w MU - niestety nie widział ich tam Fergi ^^smiejagreg pisze:Gdyby jeszcze przed sezonem kupili Scotta Parkera, to całkiem bym się zgodził. A tak przez cały sezon się wk...m, że Parker gra gdzie indziej. I to gdzie, k...a...Ingen175 pisze: Widać, ze Arsenal robi różnicę w reprezentacji Anglii !
no to dzis czadu
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, o 10:59 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dzięki za zwrócenie uwagi, douczyłem sięGrolshek pisze:Kibice Man UTD nie używają obraźliwego skrótu ManU...
btw my tylko o jednym, a jak sadzicie - Grecy rzutem na tasme wyjdą z grupy bijac ruskich? ; ) jak wygrają to beda mieli lepszy bilans i wyjda nie?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Raczej nie, liczy się wynik bezpośredniego starcia.Yourself pisze:Musieliby wygrać co najmniej 3:0 żeby tak się stało
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Grecy obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg , ważne, żeby Polacy wygrali jakimś cudem. ŚCISKAĆ KCIUKI, WRZESZCZEĆ ILE PARY - OBOJĘTNIE, CZY NA STADIONIE, W PUBIE, PRZED TV CZY W FAN ZONIE
Takiej sytuacji/szansy/okazji jeszcze nie było, dobrze, żeby nasi ją wykorzystali. Ciężko będzie, ale trzeba wierzyć. I tak już zrobili wiele, niech zrobią, co Gienek zapowiedział .
Takiej sytuacji/szansy/okazji jeszcze nie było, dobrze, żeby nasi ją wykorzystali. Ciężko będzie, ale trzeba wierzyć. I tak już zrobili wiele, niech zrobią, co Gienek zapowiedział .
Skład podany przez Smude na Czechów:
Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch - Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Jakub Błaszczykowski - Ludovic Obraniak - Robert Lewandowski.
Kolejny raz brakuje mi drugiego napastnika. Zrezygnowałbym z Dudki, wpuścił na boisko Brożka, a Lewego lekko cofnął. Cóż znowu Smuda chce wygrać mecz jednym napastnikiem
Oczywiście wszystko IMO, bo ilu ludzi tyle opinii.
Ja życzę naszej kadrze powodzenia, ale będzie ciężko.
Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch - Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Jakub Błaszczykowski - Ludovic Obraniak - Robert Lewandowski.
Kolejny raz brakuje mi drugiego napastnika. Zrezygnowałbym z Dudki, wpuścił na boisko Brożka, a Lewego lekko cofnął. Cóż znowu Smuda chce wygrać mecz jednym napastnikiem
Oczywiście wszystko IMO, bo ilu ludzi tyle opinii.
Ja życzę naszej kadrze powodzenia, ale będzie ciężko.
podobno to coś poważnego, i prawdopodobnie nie zagra. Co nam ułatwia nieco sprawę. A i Cech jest w średniej dyspozycji.
Tomas Rosicky: "It hurts me when I'm walking. I can't stand too much on that foot if at all possible I want to play in this game. One of the greek players kicked me in the heel and it got worse. By the 20th minute I was playing on one leg. They told me not to train for a few days and the injury does feels better than it did before."
Tomas Rosicky: "It hurts me when I'm walking. I can't stand too much on that foot if at all possible I want to play in this game. One of the greek players kicked me in the heel and it got worse. By the 20th minute I was playing on one leg. They told me not to train for a few days and the injury does feels better than it did before."
Czesi podobno mają dobre zaplecze = Cech nie ma dobrego turnieju więc nie wiem czy to bedzie uber strata... no i widze Tyton w bramce xD poszedl po sondażach ^^
- General Baga
- Kradziej
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najbardziej obawiam się o naszą lewą obronę, choć cały czas uważam, że Boenisz jest lepszym wyjściem niż Wawrzyniak. Czesi mają bardzo dobrego i szybkiego tego swojego ciemnego...
- GrimgorIronhide
- Masakrator
Ćech jest słaby więc nap*$%$#lać trza a nie znowu ta obrona. Polska górą!!
BtW poda ktoś wynik Włochy - Irlandia ?
BtW poda ktoś wynik Włochy - Irlandia ?