Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Ingen175
Kradziej

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Ingen175 »

Dla odmiany proponuję porozmawiać o naszej reprezentacji. A najpierw coś przeczytać : http://www.sport.pl/pilka/1,64946,11935 ... Smuda.html
Może się [artykuł] wydawać pesymistyczny w kontekście naszych ligowych rozgrywek, ale IMO jakże prawdziwy. Wszak żaden z klubów nie jest w stanie przebić się do tych najwyższych rozgrywek ...
Ba, nie jest w stanie nawet utrzymać tego co już osiągnął (Lech Poznań, który potrafił pokonać MC a teraz jest cieniem "samego siebie" jak to się wyraził pewien komentator).

Dlatego, pomimo tego że Smudy nie uważam za geniusza i czasem jego podejście irytuje (sytuacja z Borucem), to trzeba mu oddać że nad reprezentacją pracuje. Z dna powoli coś wyciąga. Zobaczmy co z tego będzie. I to nie tylko na Euro, ale dajmy mu szansę tworzyć tę drużynę trochę dłużej.
Dlatego jutro proponuję kibicować niczym Irlandczycy, a mniej krytykować trenera. Na to drugie zawsze będzie czas ...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Ingen175 pisze:Dla odmiany proponuję porozmawiać o naszej reprezentacji. A najpierw coś przeczytać : http://www.sport.pl/pilka/1,64946,11935 ... Smuda.html
Może się [artykuł] wydawać pesymistyczny w kontekście naszych ligowych rozgrywek, ale IMO jakże prawdziwy. Wszak żaden z klubów nie jest w stanie przebić się do tych najwyższych rozgrywek ...
Ba, nie jest w stanie nawet utrzymać tego co już osiągnął (Lech Poznań, który potrafił pokonać MC a teraz jest cieniem "samego siebie" jak to się wyraził pewien komentator).

Dlatego, pomimo tego że Smudy nie uważam za geniusza i czasem jego podejście irytuje (sytuacja z Borucem), to trzeba mu oddać że nad reprezentacją pracuje. Z dna powoli coś wyciąga. Zobaczmy co z tego będzie. I to nie tylko na Euro, ale dajmy mu szansę tworzyć tę drużynę trochę dłużej.
Dlatego jutro proponuję kibicować niczym Irlandczycy, a mniej krytykować trenera. Na to drugie zawsze będzie czas ...
Uważam, że po mistrzostwach Smuda powinien pozostać na stanowisku jeszcze do końca eliminacji do MŚ. W tej chwili nie widzę następcy. Fornalik również jest trenerem klubowym i na wysokim poziomie jeszcze się nie sprawdzał...
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, o 09:11 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

smiejagreg pisze:
Ingen175 pisze: Widać, ze Arsenal robi różnicę w reprezentacji Anglii !
Gdyby jeszcze przed sezonem kupili Scotta Parkera, to całkiem bym się zgodził. A tak przez cały sezon się wk...m, że Parker gra gdzie indziej. I to gdzie, k...a...
Co do Scotta tak jak i Joe Cole'a to obu widziałem w MU - niestety nie widział ich tam Fergi ^^

no to dzis czadu
Ostatnio zmieniony 16 cze 2012, o 10:59 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kibice Man UTD nie używają obraźliwego skrótu ManU...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Skorża już czeka na miejsce po Smudzie. :twisted:
Obrazek

Ingen175
Kradziej

I Mika Kojonkoski też :lol2:

Zamiast zmieniać trenera co mistrzostwa, to lepiej dać szansę obecnemu żeby realizował swoją koncepcję. Na razie jest ciekawie i może coś z tego będzie ...

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Grolshek pisze:Kibice Man UTD nie używają obraźliwego skrótu ManU...
Dzięki za zwrócenie uwagi, douczyłem się

btw my tylko o jednym, a jak sadzicie - Grecy rzutem na tasme wyjdą z grupy bijac ruskich? ; ) jak wygrają to beda mieli lepszy bilans i wyjda nie?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Musieliby wygrać co najmniej 3:0 żeby tak się stało a to z potencjałem ofensywnym Greków wydaje się niemożliwe.
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Yourself pisze:Musieliby wygrać co najmniej 3:0 żeby tak się stało
Raczej nie, liczy się wynik bezpośredniego starcia. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Grecy obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg :mrgreen: , ważne, żeby Polacy wygrali jakimś cudem. ŚCISKAĆ KCIUKI, WRZESZCZEĆ ILE PARY - OBOJĘTNIE, CZY NA STADIONIE, W PUBIE, PRZED TV CZY W FAN ZONIE :!: :!: :!: :!: :!:
Takiej sytuacji/szansy/okazji jeszcze nie było, dobrze, żeby nasi ją wykorzystali. Ciężko będzie, ale trzeba wierzyć. I tak już zrobili wiele, niech zrobią, co Gienek zapowiedział :!: :P .

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Skład podany przez Smude na Czechów:

Przemysław Tytoń - Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Damien Perquis, Sebastian Boenisch - Eugen Polanski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Jakub Błaszczykowski - Ludovic Obraniak - Robert Lewandowski.

Kolejny raz brakuje mi drugiego napastnika. Zrezygnowałbym z Dudki, wpuścił na boisko Brożka, a Lewego lekko cofnął. Cóż znowu Smuda chce wygrać mecz jednym napastnikiem :(
Oczywiście wszystko IMO, bo ilu ludzi tyle opinii.
Ja życzę naszej kadrze powodzenia, ale będzie ciężko.
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

musimy napierdalać :wink:

Awatar użytkownika
TomashWwl
Chuck Norris

Post autor: TomashWwl »

Wiadomo cos pewnego odnośnie kontuzji Rosickiego? Nie żebym źle życzył chlopakowi,ale.. ;)
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu... :roll:

Ingen175
Kradziej

podobno to coś poważnego, i prawdopodobnie nie zagra. Co nam ułatwia nieco sprawę. A i Cech jest w średniej dyspozycji.

‎Tomas Rosicky: "It hurts me when I'm walking. I can't stand too much on that foot if at all possible I want to play in this game. One of the greek players kicked me in the heel and it got worse. By the 20th minute I was playing on one leg. They told me not to train for a few days and the injury does feels better than it did before."

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Czesi podobno mają dobre zaplecze = Cech nie ma dobrego turnieju więc nie wiem czy to bedzie uber strata... no i widze Tyton w bramce xD poszedl po sondażach ^^

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Obrazek
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Najbardziej obawiam się o naszą lewą obronę, choć cały czas uważam, że Boenisz jest lepszym wyjściem niż Wawrzyniak. Czesi mają bardzo dobrego i szybkiego tego swojego ciemnego...

Ingen175
Kradziej

Obrazek

No to po pepikach ...

Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Ćech jest słaby więc nap*$%$#lać trza a nie znowu ta obrona. Polska górą!!

BtW poda ktoś wynik Włochy - Irlandia ?

Ingen175
Kradziej

No i Czechy zagrają bez Rosickiego.

Zablokowany