Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: debelial »

Miło, ciekawi mnie wygląd ogrów zwłaszcza. Zobaczymy czy będzie się je dało wykorzystać w OK :D

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Nom, np jako maneaterów :)

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

W ramach promocji gry Mantic organizuje turniej w lutym 2013 roku. W ramach promocji turnieju Mantic oferuje nagrody pieniężne.

http://youtu.be/RwsamL58ziw

A że model firmy to robić wszystko w dużej skali, nagroda za pierwsze miejsce to 1000 funtów.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

ciezkie elfy od Mantica:

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nie wiem, kto wymyślił te bronie, ale to był upośledzony pomysł. :D

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Te elfy to gwardia pałacowa i są już dostępne w sklepach bodaj od dwóch lat. W metalu. Obecnie Mantic planuje przerobienie ich na żywicoplastik.

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

Myślę iż powinni tak naprawdę przerobić - ale te elfie wzory na bardziej... strawne? Ich elfy to strasznie ciężkie modele w ich ofercie... mym zdaniem.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Po prostu są paskudne :mrgreen:

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Mieliście okazję trzymać je w rękach?

Zarówno ja, jak i wielu użytkowników zagramanicznych for internetowych było podobnego zdania, które zmieniło się gdy tylko ludziki zostały obadane organoleptycznie bez bariery komputerowego monitora. Osobiście dość szybko przeszedłem z etapu "elfy Mantica są całkiem słabe" na etap "mam całą armię złożoną z elfów Mantica" :P

Bez fałszywej skromności, kilku użytkowników Warseera i innych witryn zmieniłp zdanie nt. tych figurek po obejrzeniu fotek mojego regimentu włóczników, więc pozwolę sobie przekleić dwie fotki.

Obrazek

Obrazek

Pierwszy szereg poddany lekkiej konwersji celem uzyskania odpowiedniej pozy. No i sztandar z korsarzy do Wonderhammera. Reszta to 'stockowe' figurki Mantica poddane moim speedpaintingowym zabiegom :P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

A tęczowej flagi nie było w zestawie? :P

Ładne rzeźbione pancerze, jak u pancernych szkieletów - jak najbardziej ok. Pozy i sam elf może być. Włócznie są ohydne niczym sarrisy od zvezdy (albo i gorsze). Tarcze... to, że wąskie można przeżyć. Ma to sens. Ale, że pozbawione ornamentów, rzeźbień... dodają może chociaż do tego jakąś kalkomanię?

Przyznaję jednak iż elfich włóczników od Mantica w łapach nie miałem. Porównując jednak do gwardii tych twoich to twoi są trzy razy lepsi.

Mimo wszystko pozostanę przy warlord games i wargames factory (i być może, jak wargamer kiedyś sprowadzi - 1st Corps).

Awatar użytkownika
General Baga
Kradziej

Post autor: General Baga »

Naviedzony pisze:Nie wiem, kto wymyślił te bronie, ale to był upośledzony pomysł. :D
CZy ja wiem - w sredniowieczu uwazano je za dosc skuteczny argument (wersja 2reczna tez była)
Obrazek
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja mówię o tych toporkach. Mi się to nie podoba tak strasznie, że nie mogę patrzeć na te modele. Te z dwurakami wyglądają trochę jak egzekutorzy. No, ale wiadomo. De gustibus...

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Naviedzony pisze:Ja mówię o tych toporkach. Mi się to nie podoba tak strasznie, że nie mogę patrzeć na te modele. Te z dwurakami wyglądają trochę jak egzekutorzy. No, ale wiadomo. De gustibus...
W zestawie jest wystarczająco broni obu typów, aby złożyć całą jednostkę z mieczami lub całą jednostkę z toporami. Więc jeśli komuś się któraś z opcji nie podoba, to problemu nie ma :D
Włócznie są ohydne niczym sarrisy od zvezdy (albo i gorsze). Tarcze... to, że wąskie można przeżyć. Ma to sens. Ale, że pozbawione ornamentów, rzeźbień... dodają może chociaż do tego jakąś kalkomanię?
Nie miałem okazji mieć w ręku falangitów od Zvezdy więc nie bardzo wiem, co Ci się w tych elfowych dzidkach nie podoba. Jak dla mnie są okej, przynajmniej trzymają skalę i wyglądają jak włócznie, a nie słupy telegraficzne...

Do tarcz dorzucane są nie tyle kalkomanie, co zielone 'nalepki' z symbolem hełmu. Podobne do tych, które kiedyś (nadal?) Warlord Games dorzucał do swoich legionistów. Nie korzystam, bo mi się nie podobają i nie leżą w kolorystyce. Sam planuję w przyszłości dodać jakieś kalki - np. te z Dark Eldarów do 40k są ładne. Ale jeszcze nie bardzo wiem, skąd wziąć tanim kosztem 10 arkuszy :P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Owszem, Wargames factory i Warlord Games dodają takie kalkomanie do falang, rzymian i barbarzyńców. 32-40 różnych wzorów tarcz (Rzymianie to tylko jeden). Cieszy mnie to, bo perspektywa malowania w różne pstrokate wzorki mnie przeraża.
co Ci się w tych elfowych dzidkach nie podoba.
Wyglądają na krzywe na tym zdjęciu. Do tego tak jakby je pijany drwal rzeźbił tępą siekierą w jakimś wyjątkowo twardym drzewie. Jakieś wypusty, jakieś pogrubienia. Nie wiem, może to Ty tak te drewno pomalowałeś, a włócznie są w istocie proste.
A te groty...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

na kickstarterze mają ponad 200k F, pokazali własnie artworka ludzia:

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Artwork'i maja fajne, ciekawe co im wyjdzie po wymodelowaniu tego.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Concept sketch powyżej to pieszy żołnierz frackji Celestians - wspomnianej wcześniej w temacie frakcji aniołopaladynów.

Pozostałe opublikowane szkice:

Celestian Paladin-Angel
Obrazek

Obrazek

Celestian Battle Nuns
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A z innej beczki, krasnoludzka kawaleria:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

I jeszcze mumie, bo czemu nie:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Smh pisze:na kickstarterze mają ponad 200k F, pokazali własnie artworka ludzia:

Obrazek
Z tych wszystkich artworków ten jest najfajniejszy (obok włochatego susła). Mam nadzieję iż ceny nie będą zbójeckie, to może tanie źródło demigryfów się znajdzie.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

O, coś do Blood Angelsów wypuszczają :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

ODPOWIEDZ