Mantic Games - konkurent dla GW?
Re: Mantic Games - konkurent dla GW?
Miło, ciekawi mnie wygląd ogrów zwłaszcza. Zobaczymy czy będzie się je dało wykorzystać w OK
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
W ramach promocji gry Mantic organizuje turniej w lutym 2013 roku. W ramach promocji turnieju Mantic oferuje nagrody pieniężne.
http://youtu.be/RwsamL58ziw
A że model firmy to robić wszystko w dużej skali, nagroda za pierwsze miejsce to 1000 funtów.
http://youtu.be/RwsamL58ziw
A że model firmy to robić wszystko w dużej skali, nagroda za pierwsze miejsce to 1000 funtów.
ciezkie elfy od Mantica:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie wiem, kto wymyślił te bronie, ale to był upośledzony pomysł.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Te elfy to gwardia pałacowa i są już dostępne w sklepach bodaj od dwóch lat. W metalu. Obecnie Mantic planuje przerobienie ich na żywicoplastik.
- Martin von Carstein
- Kradziej
Myślę iż powinni tak naprawdę przerobić - ale te elfie wzory na bardziej... strawne? Ich elfy to strasznie ciężkie modele w ich ofercie... mym zdaniem.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Mieliście okazję trzymać je w rękach?
Zarówno ja, jak i wielu użytkowników zagramanicznych for internetowych było podobnego zdania, które zmieniło się gdy tylko ludziki zostały obadane organoleptycznie bez bariery komputerowego monitora. Osobiście dość szybko przeszedłem z etapu "elfy Mantica są całkiem słabe" na etap "mam całą armię złożoną z elfów Mantica"
Bez fałszywej skromności, kilku użytkowników Warseera i innych witryn zmieniłp zdanie nt. tych figurek po obejrzeniu fotek mojego regimentu włóczników, więc pozwolę sobie przekleić dwie fotki.
Pierwszy szereg poddany lekkiej konwersji celem uzyskania odpowiedniej pozy. No i sztandar z korsarzy do Wonderhammera. Reszta to 'stockowe' figurki Mantica poddane moim speedpaintingowym zabiegom
Zarówno ja, jak i wielu użytkowników zagramanicznych for internetowych było podobnego zdania, które zmieniło się gdy tylko ludziki zostały obadane organoleptycznie bez bariery komputerowego monitora. Osobiście dość szybko przeszedłem z etapu "elfy Mantica są całkiem słabe" na etap "mam całą armię złożoną z elfów Mantica"
Bez fałszywej skromności, kilku użytkowników Warseera i innych witryn zmieniłp zdanie nt. tych figurek po obejrzeniu fotek mojego regimentu włóczników, więc pozwolę sobie przekleić dwie fotki.
Pierwszy szereg poddany lekkiej konwersji celem uzyskania odpowiedniej pozy. No i sztandar z korsarzy do Wonderhammera. Reszta to 'stockowe' figurki Mantica poddane moim speedpaintingowym zabiegom
- Martin von Carstein
- Kradziej
A tęczowej flagi nie było w zestawie?
Ładne rzeźbione pancerze, jak u pancernych szkieletów - jak najbardziej ok. Pozy i sam elf może być. Włócznie są ohydne niczym sarrisy od zvezdy (albo i gorsze). Tarcze... to, że wąskie można przeżyć. Ma to sens. Ale, że pozbawione ornamentów, rzeźbień... dodają może chociaż do tego jakąś kalkomanię?
Przyznaję jednak iż elfich włóczników od Mantica w łapach nie miałem. Porównując jednak do gwardii tych twoich to twoi są trzy razy lepsi.
Mimo wszystko pozostanę przy warlord games i wargames factory (i być może, jak wargamer kiedyś sprowadzi - 1st Corps).
Ładne rzeźbione pancerze, jak u pancernych szkieletów - jak najbardziej ok. Pozy i sam elf może być. Włócznie są ohydne niczym sarrisy od zvezdy (albo i gorsze). Tarcze... to, że wąskie można przeżyć. Ma to sens. Ale, że pozbawione ornamentów, rzeźbień... dodają może chociaż do tego jakąś kalkomanię?
Przyznaję jednak iż elfich włóczników od Mantica w łapach nie miałem. Porównując jednak do gwardii tych twoich to twoi są trzy razy lepsi.
Mimo wszystko pozostanę przy warlord games i wargames factory (i być może, jak wargamer kiedyś sprowadzi - 1st Corps).
- General Baga
- Kradziej
CZy ja wiem - w sredniowieczu uwazano je za dosc skuteczny argument (wersja 2reczna tez była)Naviedzony pisze:Nie wiem, kto wymyślił te bronie, ale to był upośledzony pomysł.
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja mówię o tych toporkach. Mi się to nie podoba tak strasznie, że nie mogę patrzeć na te modele. Te z dwurakami wyglądają trochę jak egzekutorzy. No, ale wiadomo. De gustibus...
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
W zestawie jest wystarczająco broni obu typów, aby złożyć całą jednostkę z mieczami lub całą jednostkę z toporami. Więc jeśli komuś się któraś z opcji nie podoba, to problemu nie maNaviedzony pisze:Ja mówię o tych toporkach. Mi się to nie podoba tak strasznie, że nie mogę patrzeć na te modele. Te z dwurakami wyglądają trochę jak egzekutorzy. No, ale wiadomo. De gustibus...
Nie miałem okazji mieć w ręku falangitów od Zvezdy więc nie bardzo wiem, co Ci się w tych elfowych dzidkach nie podoba. Jak dla mnie są okej, przynajmniej trzymają skalę i wyglądają jak włócznie, a nie słupy telegraficzne...Włócznie są ohydne niczym sarrisy od zvezdy (albo i gorsze). Tarcze... to, że wąskie można przeżyć. Ma to sens. Ale, że pozbawione ornamentów, rzeźbień... dodają może chociaż do tego jakąś kalkomanię?
Do tarcz dorzucane są nie tyle kalkomanie, co zielone 'nalepki' z symbolem hełmu. Podobne do tych, które kiedyś (nadal?) Warlord Games dorzucał do swoich legionistów. Nie korzystam, bo mi się nie podobają i nie leżą w kolorystyce. Sam planuję w przyszłości dodać jakieś kalki - np. te z Dark Eldarów do 40k są ładne. Ale jeszcze nie bardzo wiem, skąd wziąć tanim kosztem 10 arkuszy
- Martin von Carstein
- Kradziej
Owszem, Wargames factory i Warlord Games dodają takie kalkomanie do falang, rzymian i barbarzyńców. 32-40 różnych wzorów tarcz (Rzymianie to tylko jeden). Cieszy mnie to, bo perspektywa malowania w różne pstrokate wzorki mnie przeraża.
A te groty...
Wyglądają na krzywe na tym zdjęciu. Do tego tak jakby je pijany drwal rzeźbił tępą siekierą w jakimś wyjątkowo twardym drzewie. Jakieś wypusty, jakieś pogrubienia. Nie wiem, może to Ty tak te drewno pomalowałeś, a włócznie są w istocie proste.co Ci się w tych elfowych dzidkach nie podoba.
A te groty...
na kickstarterze mają ponad 200k F, pokazali własnie artworka ludzia:
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
Concept sketch powyżej to pieszy żołnierz frackji Celestians - wspomnianej wcześniej w temacie frakcji aniołopaladynów.
Pozostałe opublikowane szkice:
Celestian Paladin-Angel
Celestian Battle Nuns
A z innej beczki, krasnoludzka kawaleria:
Pozostałe opublikowane szkice:
Celestian Paladin-Angel
Celestian Battle Nuns
A z innej beczki, krasnoludzka kawaleria:
- Don_Silvarro
- Chuck Norris
I jeszcze mumie, bo czemu nie:
- Martin von Carstein
- Kradziej
Z tych wszystkich artworków ten jest najfajniejszy (obok włochatego susła). Mam nadzieję iż ceny nie będą zbójeckie, to może tanie źródło demigryfów się znajdzie.Smh pisze:na kickstarterze mają ponad 200k F, pokazali własnie artworka ludzia: