kilka pytań o Chaos Dwarfy

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy

Post autor: Karli »

No cóż, banowane są special charakterzy to i może być zbanowany K'daii. Może być też zbanowana cała armia ChD ;-)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

I to ostatnie było by najlepszym rozwiącaniem... to jakaś kpina, że ta armia w ogóle jest dopuszczona na turniejach przez LS ale połączonego Chaosu jakoś już nikt nie dopuszka...

Ostatnio zmienili zasady kadaia już nie ma -1 to wound... bo to przecież było za mocne [-X teraz trzeba rerolować każdy wound zadany nie magicznym atakiem... :shock: zastanawiam się co ci w FW palą :?: [-X
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

Przemcio pisze:I to ostatnie było by najlepszym rozwiącaniem... to jakaś kpina, że ta armia w ogóle jest dopuszczona na turniejach przez LS ale połączonego Chaosu jakoś już nikt nie dopuszka...

Ostatnio zmienili zasady kadaia już nie ma -1 to wound... bo to przecież było za mocne [-X teraz trzeba rerolować każdy wound zadany nie magicznym atakiem... :shock: zastanawiam się co ci w FW palą :?: [-X
Ok to przy okazji zbanujmy wszystkie armie top 5+ jeszcze kilka innych one sa i tak silniejsze od chd, jak to mozliwe jest wszystkie jednostki wszystkich armii powinny miec te same statsy :roll:

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Ogarnij się gdzie ja pisałem, że unity powinny mieć takie same staty... A FW nie są oficjalną armią do WFB tylko czymś co sobie wypuścił FW nadto zwykłe booki prędzej czy później sa updatowane a jakoś mi się nie wydaje, żeby to z Thramukanem zrobili.

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Przemcio pisze:Ogarnij się gdzie ja pisałem, że unity powinny mieć takie same staty... A FW nie są oficjalną armią do WFB tylko czymś co sobie wypuścił FW nadto zwykłe booki prędzej czy później sa updatowane a jakoś mi się nie wydaje, żeby to z Thramukanem zrobili.
To akurat ja napisalem, podazajac tokiem myslenia. Co do updatowania to ja dla odmiany szczerze watpie ze fw nie bedzie co edycje wydawal nowej ksiazki do czegos co im sie swietnie sprzedaje (w koncu to czesc greedy GW)

Awatar użytkownika
syslak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: syslak »

nie wiem czemu sie wszyscy czepiaja tych krasi, przeciez nie sa mocne, a na euro i tak sa sciete, lepiej wezcie sie za brete, ona ma zero restrykciji, a jest gieta :(
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

nie powinna być dopuszczona tak... ?

To wybacz ale dzisiaj aż specialnie zadzowniłem do GW zapytać o to czy armia jest oficialna czy nie jest. Powiedzielii ze każdy kto mysli ze nie to jest niedoinformowany bo na wsyzstkich evantach by GW ta armia jest ogrywana. Także rozwiewam wszystkim napinatorom na CHD błedne myslenie...

JESTEŚMY OFICIALNA ARMIĄ I NIC Z TYM NIE ZROBICIE CHYBA ŻE ZACZNIECIE ROBIĆ WŁASNĄ GRE A NIE WARHAMMERA

Wkurza mnie to myślenie wszystkich niepoinformowanych ze jak FW wydało to uwalic tą armie.

Jeszcze raz powtarzam GW sie podpisało pod tym i jak chcesz zadzwoń zapytaj sam a nie wyrzucaj smutki na forum :D

Uważasz ze jest przegięta to graj nią a nie sie pluj jakos niewidze żeby na masterze CHD w top 5 były jak to jest z VC, DE ,Skav, Liz
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Póki co nikt niczego nie kasuje więc bez krzyków bo zamknę temat... zmierza w złym kierunku. Polecam pobiegać albo pouprawiac działkę. Ja tak robię i sie odstresowuję :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

niewiem mi ustawki w battla pomagaja bo niegram z osobami które kraśków nie lubia :)

BTW wie ktos kiedy jakieś nowe modele z FW wychodzą ( K'daii, bull centaury, hobgoby ) ?

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Hobgoblinow na 99% nie bedzie.

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Entombet a jak tam twoje hoby? Doszła jużpaczka bo chyba zamawiałeś te nowe manticowe gobasy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

One sa od 23 czerwca dotepne, na razie sie wstrzymalem do czasu az w koncu Karlito zrobi cos z marcowym zamowieniem, to juz 4 miesiace mijaja i mam coraz wieksze obawy.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

To wybacz ale dzisiaj aż specialnie zadzowniłem do GW zapytać o to czy armia jest oficialna czy nie jest. Powiedzielii ze każdy kto mysli ze nie to jest niedoinformowany bo na wsyzstkich evantach by GW ta armia jest ogrywana. Także rozwiewam wszystkim napinatorom na CHD błedne myslenie...
Zdradze ci maly sekret.
NIgdzie na polskim masterze nie ma zasad gw.

Na eventach gw sa dopuszczeni specjalni bohaterowie. W Polsce nie. Na innych nie GW eventach tez nie.

Mozliwe, ze po prostu bedzie adnotacja, ze nie sa dopuszczane oddzialy fw jak wypuszcza jeszcze kilka. Szczegolnie jesli beda to takie oddzialy jak mialy wygladac rhinoxy :)

wtedy problem sam sie rozwiaze.

poza tym etc nie jest robione przez gw. Stad tez w zle miejsce zadzwoniles jesli sie chciales pytac o te restrykcje :twisted:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Nijlor pisze:Gokish - faq to wystarczająco dobrze wyjasnił .... :roll:
Wiem Nijlor ale nie każdemu chce się oprócz uściśleń i faq ze strony gw latać po stronie Forge World'a i szukać tam kolejnych faq
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

hmm ale Skaveny i Wampiry są dopuszczone co nie ??

Co z tego że CHD są oficialna armią jak oczywiscie Polska wie lepiej...

Tak samo jak z wordingiem zasad K'daiia ze sypie sie 10 razy...

Panowie w PL pare os gra tą armią nie wygrywa masterów mimo że jak to mówicie jest przegieta na maxa...

Shino powiedz szczerze gdy grałbyś CHD zbanowałbyś sobie armie ? Bo obstawiam ze robiłbys wszystko zeby tym pograć...

Wybaczcie jeżeli ktos kto wydaje Warhammera piszę ze CHD są oficialnym bookiem wydanym przez kogos innego to w czym wszyscy widzą problem ? Bo co bo FW nie ma prawa figurek wydać ?

Ok juz tym postem koncze biadolenie bo nic nie osiagne...

Banujcie armie bo sie jej boicie... i nie dacie ludzia grać tym z czego sie cieszą

Mi to już od teraz wisi bo widzę ze do porozumienia się dojsć nie da ...

Death Note

Galeria :

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Parę słów na temat.

ETC nie jest GW, ale tam od poczatku była dobra interpretacja zasad kadaia.
Ja trenując do Euro grałem na normalne spalanie.

Tutaj bardziej chodzi o to co LS może, a czego nie i czemu chcemy wyhodować na polskiej scenie battlowej swoisty pzpn?
Jeżeli reszta europy interpretuej zasady inaczej, jeżeli są na to potwierdzenia w postaci maili od pracowników FW, jeżeli wiele osób ma co do uścislenia wątpliwości, a sedziowie LS (może z jednym wyjątkiem) nie potrafią dobrze angielskiego, bo czytają literalnie, a nie kontekstowo, a do tego nie do końca ogarniają podstawowe zasady takie jak różnice między "turn" a "player turn", co tez było podnoszone w powyższych mailach

to ja jako gracz w tym kraju regularnie odwiedzający turnieje w całej Polsce oczekuję honorowego zachowania się i odejścia z LS tych osób, które wykazały się nie czym innym jak zacietrzewiałością.
Brak podejścia logicznego, zasady "byle by upierdolić nie moją armię" i zacietrzewienie nie moga bowiem w moim odczuciu być cechami Członka Listy Sędziowskiej. Człowieka, który powinien być niezależny i obiektywny w swoich decyzjach.

Oczywiście o jakichkolwiek dymisjach możemy pomarzyć, bo do LS rzadko kiedy pchają się osoby, które faktycznie chć obiektywnie podchodzić do sprawy. (Takim wyjątkiem jest np Kudłaty)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Kalafior to rozumiem, że nie będziesz miał problemu jak sobie będe grał Połączonym WOCH + CHD w jednym bo to thramukan dopuszcza :mrgreen:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Przemcio pisze:Kalafior to rozumiem, że nie będziesz miał problemu jak sobie będe grał Połączonym WOCH + CHD w jednym bo to thramukan dopuszcza :mrgreen:
Sam zagram. Nie mam nic przeciwko. Wreszcie jakaś nowość i jakość a nie ograne schematy.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Ja nie mam problemów żeby grac czymkolwiek.

Możesz tez sobie połączyć cory lizaków ze specialami skavenów jeśli się tak umówimy.
Jak turniej będzie open to może sobie i wziąć teclisa.
To jest zabawa.

Chodzi o coś innego, chodzi o interpretacje zasad i szczerość intencji w jej prawidłowym zinterpretowaniu.
Jeżeli się umówimy że grasz teclisem, ok graj teclisem, ale grajmy według takich zasad jakie on ma, a nie na zasadzie hmmm wiesz... ale on ma 4 level, a level to poziom i nie wiadomo w sumie poziom czego, może to poziom humoru.... tak, na pewno chodziło im o humor....

Mi nie chodzi o to czy coś jest przegięte czy nie i czy tym grać czy nie. Nie obchodzi mnie czy nazywa się to tamurkhan, teclis czy storm of chaos. Sam podchodze do chadecji bardzo przedmiotowo.
Chodzi mi o to na co sobie może pozwolić LS mimo wyraźnie popełnianego błędu.

Wali mnie podejście typu "jestem czlonkiem ls, ar czy ch.. wie czego to będziecie grac na moje" i tego typu wypowiedzi. Smuci mnie to, że taka osoba jak Shino sobie tutaj kpi z graczy mówiąc "ohoho, nie jest tak jak chcielismy to moze zbanujemy w ogóle" zamiast przyznać się do błędu. I smuci mnie, że jest to akurat Shino bo go znam i szanuję.
Nie można się zagalopować w takim postepowaniu. Zostawiam do przemyślenia.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Przemcio tylko zauważ że CHD i WOCH to połączenie 2 armii a CHD są jedna armia :) I mają dopisek że to oficialna armia łączone armie juz takie nie są

I taka sprawa że połączenie tych dwóch armii daje Wochowi to czego nie maja, strzelanie w rare za 600 pkt. Jeżeli to dasz to proste ze idzie zrobic takie combo którego nikt nieprzezyje.

Tak samo jak połączyc skaveny z kimś kto ma domeny magii bookowe zauwaz że to zagina juz system gry bo łączą się 2 armie o całkiem innych mocnych stronach. Połącz DF z HE i zagraj z tym dowiesz się dlaczego do WOCHu niemożesz CHD brać :)

Ale jak juz mówiłem nie moja głowa z tym co zrobią z oficialna armią najwyzej wartość dobrego samochodu będzie kurzyła sie na półce

Popieram wypowiedź Kalafiora bo jest w 100% zgodna z obecna sytuacją, komentarz Shina po wyjściu FAQ był troche nie na miejscu. Liczyłem że osoba z takim stażem battlowym i będąca w składzie LS i AR poważniej podejdzie do tej armii i do FAQ który został szybko wydany w związku z licznymi prosbami ( GW w życiu by sie tak nie troszczyło o graczy tak jak to robi FW i przez to ich CHD sprzedaja sie ciągle jak świeże bułeczki mimo dosyc wysokiej cenie- chociaż patrząc na nowe failcasty to juz jest ta sama cena ).
Twoje TK to Nasze CHD Shino prosze uszanuj to.

Death Note

Galeria :

ODPOWIEDZ