Od czasu do czasu lubię sobie pograć Wampirami - są miłą odskocznią od Imperium. Bawiąc się w Armybuilderze stworzyłem rozpiskę na 2400 pkt w wersji Beta. Co byście o niej powiedzieli?
Vampire Lord @ 419 pkt
General;lvl 4 - Lore of Vampires; Master of Black Arts; Armor of Destiny;
Necromancer @ 125 pkt
lvl 2 - Lore of Vampires; Dispell Scroll
Tomb Banshee @ 95 pkt
30 Zombie @ 125 pkt
Standard;
30 Zombie @ 125 pkt
Standard;
30 Zombie @ 125 pkt
Standard;
25 Crypt Ghouls @ 250 pkt
4 Spirit Hosts @ 180 pkt
6 Vargheist @ 276 pkt
6 Crypt Horrors @ 228 pkt
Black Coach @ 195 pkt
Mortis Engine @ 220 pkt
Razem: 2397 pkt
VC 2,4k - czysta zabawa
Słabe jak dla mnie. Nie masz tu nic czym możesz dokopać, a pamiętaj, że Ty nie masz strzelania.
Duzy wampir jako mag jest też dosyć słaby, bardziej opłacalne są 2x duży necro jeśli chcesz grać na magii. (Ja ogółem gram na 4lvl wampirze klepaczu i się sprawdza)
Black coach ogółem jest nieopłacalny teraz, za mało ssie. Średnio w 4-5 turze będziesz miał eteryczność, a przez pierwsze 4 będą do niego naparzać jakieś cannony itp.
40x ghouli to must-have według mnie. Z boostem magii wampirycznej robią miazgę czasem.
Spróbuj jeszcze raz.
Duzy wampir jako mag jest też dosyć słaby, bardziej opłacalne są 2x duży necro jeśli chcesz grać na magii. (Ja ogółem gram na 4lvl wampirze klepaczu i się sprawdza)
Black coach ogółem jest nieopłacalny teraz, za mało ssie. Średnio w 4-5 turze będziesz miał eteryczność, a przez pierwsze 4 będą do niego naparzać jakieś cannony itp.
40x ghouli to must-have według mnie. Z boostem magii wampirycznej robią miazgę czasem.
Spróbuj jeszcze raz.