Euro 2012 w piłkę nożną

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Re: Euro 2012 w piłkę nożną

Post autor: Scimitar »

Vallarr pisze:
Ingen175 pisze:Wrzucaj co chwilę piłkę w pole karne przeciwnika - polski komentator powie, że grasz nieciekawie i asekuracyjnie.
Wymieniaj 1000 bezproduktywnych podań przed rozpoczęciem właściwej akcji - polski komentator pochwali Cię za piekny, finezyjny i ofensywny futbol.

Tyle mam do powiedzenia o naszych kochanych komentatorach ...
Skill, technika, kontrola i opanowanie vs granie na chaos, na afere bez pomyslu? Twoj wybor.
Definicja Tiki-takenaccio :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Zacytuje Kowala, bo cytat pasuje idealnie:
Niestety, Francuzi mogą mieć bardzo dobrych zawodników, ale Hiszpania potrafi odebrać każdemu ochotę do gry. Każdemu! I Niemcom, i Holendrom, i Francuzom. Bać się mogą tylko Włochów, bo ten styl jakoś im nie leży. Drużyna del Bosque potrafi przeciwnika zabić w bardzo powolny sposób. Przecież w regulaminie nie ma zasady, że tylko ten, kto wygra 4:0, przechodzi do półfinału. Granie w ten sposób – poprzez klepanie – to dopiero klasa! A jak ktoś potrzebuje fajerwerków, to niech przełączy sobie na jakiś głupkowaty serial albo na Grecję, gdzie bramkarz minie się z dośrodkowaniem, a napastnik nie wykorzysta sam na sam. Stoję po stronie Hiszpanii, bo nie podchodzi mi gra w stylu „broń, broń, wybij!”.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jedni wolą oglądać masę bramek i bieganie, a inni głupawe bezproduktywne klepanie - cóż, gusta i guściki.

Ja czuję, że zachwyty nad Hiszpanią ucichną po półfinale z Portugalią.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

I dlatego naprawde ciekaw jestem czy VdB zaryzykuje i wystawi SR naprzeciw CR uzupelniajac srodek Javim Martinezem. Ostatnio zatrzymal CR bez problemow, a CR vs Arbeloa bedzie przypominalo spotkanie huraganu z wiatrakiem 8)
Pozyjemy, zobaczymy.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Tylko, że tym razem CR gra sporo lepiej niż na ostatnich mistrzostwach, a do tego gra Portugalii nie opiera się na tym tylko, co żeluś strzeli (vide 2 pierwsze mecze w grupie). Myślę, że skupianie się tylko na CR może okazać się zgubne.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Masz racje, oczywiscie. CR nie jest jedyny, ale jednak jest kluczowy, dlatego intryguje mnie czy VdB zaskoczy ;)
Na dodatek obrona portugalii imponuje mi chyba tak samo jak linie obrony niemiec i wloch, nie znosze Pepe, ale nie moge go nie podziwiac.

Ingen175
Kradziej

Post autor: Ingen175 »

Vallar, ten cytat to jest do d...

" Drużyna del Bosque potrafi przeciwnika zabić w bardzo powolny sposób. Przecież w regulaminie nie ma zasady, że tylko ten, kto wygra 4:0, przechodzi do półfinału. Granie w ten sposób – poprzez klepanie – to dopiero klasa! A jak ktoś potrzebuje fajerwerków, to niech przełączy sobie na jakiś głupkowaty serial"

Gratuluję, czyli wolisz nudną i przewidywalną grę od kwintesencji footballu ? I nie mówię tu o przeciwnikach Hiszpanii - Holandai była rozbitą drużyną, Francja się poddała. Ale Niemcy ? Bitch Please
Nie od dziś wiadomo, że Barcelona padła ci na mózg. A teraz ich styl, tylko w gorszej wersji, wtłoczono na Euro.
Skuteczność??? Zgadzam się.

Ale ja nie chcę by EURO wygrała reprezentacja która klepie, tylko taka która grał ładny i ofensywny football (czyli Niemcy - którzy są również skuteczni). Ozil praktycznie tańczący wokół przeciwników, Gomez (którego nie cierpię, ale trzeba mu oddać że to dobry piłkarz), Podolski ...
Z dwojga złego wolę Niemcy, bo nie zabijają footballu.

"Stoję po stronie Hiszpanii, bo nie podchodzi mi gra w stylu „broń, broń, wybij!”." No nie dziwne, że ktoś się broni skoro nie ma piłki. Bo mają ją piłkarze Hiszpanii wymieniający podania między sobą.

Podsumowując : Jak ktoś chce oglądać coś nudnego i oklepanego to niech przełączy na Modę na Sukces albo Klan.

A co do obecnego meczu ... gdzie jest Anglia ? Gdzie jest Walcott ? Czemu oddano inicjatywę Włochom ? Pan trener chce się chyba zabawić w "bus w polu karnym".

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Wiedziałem, że Włosi doprowadzą do karnych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

I Włosi wygrali - ale trzeba przyznać, że los oddał sprawiedliwość, bo byli dzisiaj dużo lepsi od Anglii.
Draconis - FOR EVER !!!

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Brawo Włosi, zwyciężyli zasłużenie i byli lepsi przez cały mecz. Forza Italia!!!
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Liczyłem, że Anglicy wejdą do półfinału i Niemcy będą mogli się odegrać za bitwę o Anglię. Ale pozostaje dla Germanów okazja do rewanżu za brak lojalności Italików z 1915 r. :P
Lest we forget:
Obrazek

Ingen175
Kradziej

To raczej Anglicy doprowadzili, zagrali w stylu MC i zwalili karne.

Nie widziałem ofensywy, nie widziałem Walcotta, Oxlade nawet nie wszedł. Pan trener zaczął mocnym Manchesterem United na boisku a skończył z niczym. Nie tak powinni angole grać.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

W sumie się cieszę, bo Włosi mają imho większe szanse, żeby powalczyć z Niemcami. Będą ciekawe półfinały - oba :P .

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Obrazek
Tak dla podsumowania :D

Anglia wykopana z turnieju :)
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Moi angole to w jakimś śnie wczoraj byli... Italia absolutnie zasłużenie awansowała. Za to że chciało im się chcieć. Na temat gry hiszpanów nie wypowiadam się bo i tak nie ma odpowiednich inwektyw potrafiących opisać ten pseudofutbol.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Siena pisze:Wiedziałem, że Włosi doprowadzą do karnych :mrgreen:
Chyba inny mecz oglądaliśmy. Raczej to Anglicy do karnych chcieli doprowadzić :D

Ingen175
Kradziej

Dokładnie, nawet Walcott schodził do obrony. Już któryś raz to powtórzę, ale śmierdzi mi to trenerem który próbował grać bardzo defensywnie i dotrwać do karnych.
Nie podoba mi się to co trener zrobił, nie podoba mi się również wykonanie karnych. Dlaczego strzelał Cole ? A nie Walcott ? Dlaczego strzelał Young a nie Carrol ?
Pan trener coś przekombinował IMO

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Anglicy zagrali beznadziejnie. Tylko nieskuteczność Włochów, którzy mieli pierdylion szans na bramkę, spowodowała ze nie było pogromu. Za to Włosi mi się bardzo podobali. Bronili się mistrzowsko no i przede wszystkim non-stop napór robili przez 120 minut. Pirlo jest przekozakiem :shock: Jeśli poprawią skuteczność, to mają szansę na finał. Półfinaly zapowiadają się zajebiście! Będę kibicował Portugalii i Włochom, ale najważniejsze, żeby było dużo emocji i pieknej gry.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Fakt faktem Anglicy nie pokazali nic. Włosi dominowali prawie cały mecz i należało im się zwycięstwo.

Ja czekam na derby Półwyspu Iberyjskiego :D To będzie coś. Oby Hiszpanie dostali łupnia za ich pyszałkowatość i nudę na murawie.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Ingen175
Kradziej

Obrazek

A tak Synowie Albionu próbowali dekoncentrować włochów ...
Jak widać okazało się to nieskuteczne :lol2:

Zablokowany